Pandemi süreci deneyimi Lokman Hekim’in sağlık eğitim kalitesini arttırdı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Pandemi süreci deneyimi Lokman Hekim’in sağlık eğitim kalitesini arttırdı

Facebook'ta paylaş
Sağlık alanında, ara sağlık elemanı yetişmesine katkı veren özel eğitim kurumlarından Lokman Hekim Kurumları pandemi sürecinde de eğitimini aralıksız sürdürdü. Kurum koordinatörü Giray Kırım süreci çok iyi yönettiklerini, eğitim açısından da öğretmen ve öğrencileri yeni sistemleri de deneyimlediklerinin altını çizdi.
05/06/2020 , 11:51:31

Sağlık eğitimi alanında İzmir’in önemli eğitim kurumlarından Özel Lokman Hekim Kurumları tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covit-19 virüsü ile mücadele sürecinde de eğitim sorumluluğunu yerine getirdi. Kuruma kayıtlı öğrencilere pandemi sürecinde uzaktan eğitim verildi. Süreç içerisinde bir çok yeni deneyim elde ettiklerini söyleyen Lokman Hekim Kurumları Genel Koordinatörü Giray Kırım “Pandemi bizim için eğitim açısından sorun olmak yerine bir fırsata dönüştü”dedi.

Kırım yaptığı değerlendirmede pandemi sürecinde yaptıklarıyla ilgili şu bilgileri verdi;

“Okulumuzda güvenlik noktasından başlamak üzere giriş yapan herkesin dezenfeksiyonun sağlanması, ateşinin ölçülmesi, sosyal mesafesinin korunması gibi uygulamaları standart olarak yapmaktayız.  Ayrıca öğrencilerimizin yüz yüze eğitime başlayacakları döneme kadar, bir takım Ar-Ge çalışmaları yaparak başta sosyal mesafe olmak üzere birçok konu hakkında projeler ürettik. Kurumumuz pandemi döneminde eğitim olarak çok verimli bir dönem yaşadı. Pandemi bizim için eğitim açısından sorun olmak yerine adeta bir fırsata dönüştü. Bu süreçte sistemi öğrendik. Yeni bilgiler yeni teknikler ile her durumda teknik olarak eğitime devam edilebileceğimizi anladık. Ekip ve ar ge çalışmamız yeni fikirler tasarımlar projeler çıktı.  Özellikle uzaktan eğitimde yüzde 90'lara varan bir verim elde ettik. Covit-19'un ilk görüldüğü dönemlerde öngörümüz, bu dönem için başlattığımız çalışmalarla virüsün yüz yüze eğitimi imkansız kıldığı ilk 24 saat içinde okulumuzda online eğitimin aktif ve sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesini sağladık. Gerek alt yapı ve donanım gerekse veri, yayın ve benzeri her şeyde kusursuz bir sistemde yürüttük.  Online eğitimde sadece ders değil, müze gezilerimiz de oldu. Sosyal ve sportif aktiviteler yapıldı. Öğrencilerimizin motivasyonunu arttıracak, ilgilerini hep dinamik tutacak mini yarışmalar, dikkat testleri yapıldı. Bu çerçevede yaptığımız veli anketlerinde yüzde 94 oranında memnuniyet aldık.”

Bu deneyimlerin ışığında 2020-2021 yeni eğitim öğretim yılına çok iyi bir şekilde hazırlandıklarının altını çizen Giray Kırım gelecekte sağlık alanında hizmet etmek için eğitim almak isteyen öğrencilere kapılarının açık olduğunu belirtti. Kırım “Lokman Hekim Eğitim Kurumları olarak nitelediğimiz bu büyük ailede size de yer var” dedi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin