Cengiz Kuçhan memurluk görevinden istifa etti
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Cengiz Kuçhan memurluk görevinden istifa etti

Facebook'ta paylaş
Başta Gaziemir Belediyesi olmak üzere uzun yıllar çeşitli belediyelerde memurluk görevinde bulunan ve 2011 yılında CHP’den İzmir milletvekili ve 2014’te Gaziemir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunduktan sonra memurluk görevine geri dönen Cengiz Kuçhan bu kez kendi isteği ile memurluk görevinden istifa etti. Kuçhan yaptığı açıklamada Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile yaşadıkları süreci anlattı. Yönetimin uygulamalarından rahatsız olduğu için istifa ettiğini söyledi.
05/06/2020 , 12:40:48

 

Vatani görevi sonrasında uzman erbaş olarak TSK’da göreve başladıktan 10 yıl sonra, 2006 yılında dönemin Ak Partili Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel’in atamasıyla Gaziemir Belediyesi’nde memur kadrosunda göreve başlayan ve belediyenin çeşitli kademelerinde görev yapan Cengiz Kuçhan memuriyet görevinden istifa etti. Memuriyetten çekildiğini sosyal medya hesabından da paylaşan Cengiz Kuçhan istifa süreciyle ilgili medya kuruluşlarına yazılı açıklamada gönderdi.

 

Cengiz Kuçhan yaptığı yazılı açıklamada ise belediyedeki memurluk görevinden istifa etme gerekçesinin Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın göreve seçilmesinin ardından yönetim anlayışının etkili olduğunu söyledi. Kuçhan yaptığı iki sayfalık yazılı açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı; “Başkan Arda ile; göreve başlamasından sonra, bazı işten çıkarmalar, memur ve müdür arkadaşlarımın görevlerinden alınarak pasif görevlere verilmeleri üzerine, kendisiyle bir görüşme yaptım. Beni çok nazik bir şekilde karşıladı ve yaklaşık 1 saat süren değerlendirme yaptık. Mali Hizmetler Müdürlüğün’ de görevime, düz memur olarak devam etmemi istedi. Bende kendisine, uzmanlık alanımın yerel yönetimlerde Proje ve finans olduğunu benden bu konuda yararlanması gerektiğini söyledim. Ben de kendisi ile çalışamayacağımı, belli bir süre izinlerimi kullanıp düşünmek istediği söyledim, yine nazikçe beni kapıya kadar uğurladı ve ne kadar iznin varsa kullanabileceğini söyledi. Bu benim O’nu ve Gaziemir Belediyesini son görüşüm oldu. 10 yıla yakın Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yaptım ve kendi isteğimle 2006 yılında 99 sicil ortalaması onlarca takdir ve berat almış bir asker olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrıldım, Gaziemir Belediye Başkanlığında göreve başladım, Devlete 24 yıl hizmetim oldu. Bu hizmet süremde Resmi olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Gaziemir Belediye Başkanlığı, Menderes Belediye Başkanlığı, Görece Belediye Başkanlığı, İzmir Valiliği Özdere Gümüldür Turizm At Yapı Hizmet Birliği, Ayvalık Belediye Başkanlığı, Karasu Belediye Başkanlığı gibi idarelerde Şef, Müdür, Başkan yardımcısı, Birlik Müdürlüğü ve İhale Komisyon Başkanlıkları yaptım. Onlarca projede yer aldım. Bir çok kez soruşturulmama, şikayet edilmeme, İzmir Büyükşehir Davasında astronomik cezalar ile yargılanmama rağmen çok şükür, beraat almış aklanmış. 1 TL bile Sayıştay zimmetine veya Adli cezaya uğramadan Memuriyet görevlerimi tamamlamış bulunmaktayım. 24 yıllık Memuriyet hayatımda iki sefer siyaseti denedim. 2011 ve 2014 yıllarında görevlerimden ayrılarak CHP’den milletvekilliği ve belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularım  oldu. Bu güne kadar başkaca hiçbir siyasi partide ne üyeliğim, nede görüşmem oldu. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP’nin bir neferi olmaktan her zaman onur ve gurur duydum. Siyaset yaptığım dönemde rakiplerim dahil olmak üzere hiçbir platformda partimi eleştirmedim, partilimi eleştirmedim. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda beyefendinin CHP’li bir belediye başkanına yakışmadığını düşündüğüm, parti politikalarına ve parti terbiyesine aykırı yönetim şekli beni istifanın eşiğine getirdi. .  İdeolojime, fikirsel düşünce yapıma uygun olmayan bu yönetim ile devam etmenin mümkün olmadığı kararına vardım. Bundan sonraki yaşamıma Memur olarak değil sıradan bir vatandaş olarak devam edeceğim.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
17/04/2024 , 11:16:18
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin