Başkan Arda salvoda, muhalifleri savunmada
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Başkan Arda salvoda, muhalifleri savunmada

Facebook'ta paylaş
Bir süredir başta hem belediye meclisi, hem sosyal medyada hakkında en çok spekülasyon ve sert eleştirilere maruz kalan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü.
02/07/2020 , 22:00:54

Muhaliflerin seçimle başaramadıklarını, yıpratma, kışkırtma ve iftiralarla gerçekleştirebileceklerini sandıklarını ifade eden Başkan Arda kendisini, Gaziemir Belediye Başkanlığı koltuğundan indirmeye çalışanların sosyal medya gerçeği yansıtmayan paylaşımlarla gündemde kalmanın gayretinde içinde olduğunu vurguladı. Başkan Arda “Beni bu koltuktan indirmek için sürekli senaryolar yazıyorlar. Ama hayal görüyorlar. Aslanlar gibi bu koltuktayım. Beni bu koltuktan kimse kaldıramaz. Gaziemirliler istediği sürece aday olacağım” dedi.   

 

“CAMİ YERLERİNİ SATIYORLAR DİYEREK İFTİRA ATIYORLAR”

Ak Partili bazı belediyelerde maliye borçlarına karşılık olarak Camilerin üzerinde bulunduğu arsaların Milli Emlak Müdürlüğü’ne devri formülünü örnek aldıklarını söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ak Parti Grup Başkanvekili ve partililerin sosyal medyada ‘CHP’li belediye Gaziemir’deki Camileri satıyor’ şeklinde paylaşımlarını eleştirdi.   

Başkan Arda “Söylediklerinize şaşırıyorum açıkçası. Kendi belediyelerinizde yapmışsınız, böyle bir seçenek bulmuşsunuz. Ama ben eminim bu meclis karar verdi. Eminim Milli Emlak Müdürlüğü bizim bu meclis kararımız karşısında o mahsuplaşma işlemini yapmayacaktır. Sizin kendi belediyelerinizde 30 milyon, 40 milyon lira gibi rakamları vergi borcundan düşerken, din ile ilgili hiçbir söyleminiz yok. Borçların böyle ödenmesiyle ilgili hiçbir söylemeniz yok. Bu Gaziemir Belediyesi’nde olunca ‘Biz bunu tasvip etmiyoruz’ diyorsunuz! 12 Milyon lira Maliye’ye borcumuz var. Belediyenin bütün malları hacizli. İller Bankası’ndan gelen para 2 milyon 400 bin lira. Ödediğim net maaş 4 milyon lira! Net maaşını ödeyemeyen bir belediye. Sadece Gaziemir Belediyesi 12 milyon liralık vergi borcunu nasıl ödeyecek?! Şirketlerin vergi, sigorta borcundan söz bahsetmiyorum” dedi.

“Nasıl bir belediye devraldığımı, muhalefet olarak hiç eleştirmiyorsunuz!”

Gaziemir Belediye Başkanlığı’nı devraldığında aldığı mali tablonun ortada olduğunu söyleyen Başkan Arda, belediye meclisinde muhalefet konumunda olan Ak Parti’ye ve grup başkanvekiline yüklendi. “Siz nasıl muhalefetsiniz ki, devraldığım mali tablonun sorumluları hakkında bugüne kadar tek bir eleştiri dahi getirmediniz. Varsa yoksa bugünü eleştiriyorsunuz” diyerek muhalefete sitem eden Başkan Arda şöyle konuştu;

“Göreve geleli on beş ay oldu. Bir gün daha ağzınızdan şunu duymadım. Önceki dönem ile ilgili hiçbir şey söylemediniz şu ana kadar. Ya bir siyasetçi, bizim devraldığımız belediyeyle ilgili hiçbir şey söyleyemez mi?! Kucağımda bulduğum bir yığın şeyi idare etmeye çalışıyorum. SSK’ya borcum olmasa her ay yüzde 5 eksik ödeyebileceğim pirim hakkında indirimden faydalanamıyorum. Bu çark nasıl dönecek? Akan bir para yok. İller Bankası’ndan gelen bir para yok. Sizin bulduğunuz bir yöntemi kullanmak istiyorum. Ne Cami satması?! Cami yerinde duruyor. O camilere kimsenin dokunma şansı yok. Caminin arsası belediyeden, milli emlak müdürlüğüne geçiyor. Bir kamu kurumundan diğer bir kamu kurumuna geçiyor. Kime neyi satıyoruz. O Cami oradan kalkacak mı, oraya gökdelen mi dikilecek?! İnanılır gibi değil. İki tane memur istiyorum. İki tane memurun bana geçişini onaylamıyorsunuz. (Cami yerlerinin mülkiyetinin milli emlak müdürlüğüne devri karşılığı Maliye’ye olan 12 milyon lira vergi borcunun tahsil edilmesi yöntemi) Bunu kendi belediyeleriniz de yapıyorsunuz. Bakalım biz isteyince yapacak mısınız çok merak ediyorum. Avrupa Birliği Projesi yapmak istiyorum ‘(Maliyeye) Borcun var’ diyorlar yapamıyorsunuz! Elimiz kolumuz her türlü bağlanmış durumda.

“Memur için asıl siz kılınız kıpırdatınız!”

Memurlarla ilgili sosyal denge tazminatına da değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda şöyle konuştu;

“ (Ak Parti Grup Başkanvekili) Uğur Bey çıkmış çiçek saksısının üzerine çekim yapıyor. Sen muhabir misin? Güç sizin elinizde! Yasayı koyan sizsiniz. Sayıştay temyizinde karar alan sizsiniz. Memur için kılınızı kıpırdatmıyorsunuz! Burada gelmişsiniz ‘Verin’ diyorsunuz! Sizin belediyeniz verdiğini geri istiyor. Bende diyorum ki böyle bir riski alamam. Beni mahkemeye verin. Memurlarımı suçlayıcı hiçbir şey söylemedim. Memur sendikasına ben kendim söyledim. Sözleşme maddesine uymamakla ilgili beni mahkemeye verin. Mahkeme karar versin ödeyeyim! Grup başkanvekillerimize yasa taslağı hazırladım. Bunu sizde Ak Parti Grup Başkanvekilinizle alın TBMM’ye getirin yasallaştırın. Elimizi güçlendirin. Bunu da yapmıyorsunuz ama çiçek saksısını üzerine çıkıp muhabir gibi yayın yapıyorsunuz! Muhabir misiniz yoksa koskoca bir partinin grup başkanvekili misiniz?! Sendikaya da söylüyorum, gidin 100 metre ileride Ak Parti İlçe Başkanlığı binası var. Onun önünde gidin hakkınız arayın onu da yapmıyorlar! ‘Sen ver gerisine karışma!’ Ben bunu açıkça söylüyorum. Benim riske edebileceğim bir tane dairem var. Başkada hiçbir varlığım yok. Bu ama mahkeme kararı, ama yasa değişikliği olmadan yapabileceğim bir şey değil! Memur arkadaşlarıma asla karşı değilim. İşçilerle toplu sözleşmeyle  ilgili ‘memur yandı, işçileri de göreceğiz, belediye başkanı sözleşmede yer alan hakkınızı ödemez’ diye yazanlar hiç utanmıyor mu?! İşçiler özgürlük ortamından yararlandı ve sendika değiştirdi. Ben gelen sendikayla işimin daha zor olacağını biliyordum. Toplu sözleşme görüşmeleri tam 65 gün sürdü. Evet iyi bir toplu sözleşmeye imza attık. Kutlamasını yapıyoruz meydanda! Biz duyurusunu yaptıktan sonra memur sendikası kalkıyor aynı güne belediyenin önünde eylem koyuyor. Ondan sonra da diyor ki ‘belediye başkanı işçiyle memuru karşı karşıya getiriyor’! Memur sendikası yanlış yapıyor siz de onları destekliyorsunuz! Memur için artık kılınızı kıpırdatın ve yasa değişikliği yapın. Bizim önümüzü açın o zaman görün bakın bizim neler yapıp yapmayacağımızı!”  

 

“PİKNİK ALANI VE ÇEVRESİNDE 91 BİN METREKARE ALAN, 4-5 FİRMAYA BEDELSİZ 20 YILLIĞINA VERİLMİŞ GERİ ALMAYA UĞRAŞIYORUM. SİZ DE BİR SESİNİZİ ÇIKARTIN”

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın yeni kaynak yaratılması ve “İller Bankası’ndan borç almak yerine birlikte proje yapın” önerisine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Ne projesi İller Bankası batmış!” diyerek tepki gösterdi. Başkan Arda “İnanmıyorum. ‘İller Bankası ile proje’! 2 ay İller Bankası’na gittim. Mecliste kredi almam için oybirliği ile karar verdiniz. 6,5 milyon lira için iki ay İller Bankası’na gidip geldim. Ne projesi! Kredi bile vermediniz. Batmış İller Bankası! Genel müdür yardımcısı söyledi (kredi için) ‘mümkün değil’ dedi. Geldik Gaziemir’de özel bir bankadan kredi kullandık. Hatırlıyor musunuz o günleri?! ‘Nerede bu arabalar?’, ‘Niye alamadınız?’, ‘Belediyeyi zarara uğrattınız’! Sarnıç’ı söylüyorsunuz bana! Sarnıç Piknik Alanı 4-5 firmaya verilmiş 20 yıllığına! 20 Yıllığına Yap İşlet Devret (modeliyle) bedelsiz verilmiş. 91 bin metrekare. (Devralan firmaları) Çıkartmaya çalışıyorum. Tekrar hala açmak için davalar açıyorum. Uğraşıyorum. (Devralan) Çivi çakmadığı bir yerleri bile tel örgüyle çevirmiş kimseyi de sokmuyor! Gariban gelecekte orada piknik yapacak! ‘Paintball alanı yapılacak’! ‘Macera Parkı yapılacak’! Halkın gireceği yer kalmamış. SARBEL Şirketi almış, SARBEL’in geliri yok, güvenliğini biz sağlıyoruz, SARBEL şirketi her yıl 400 bin lira zarar ediyor ancak geliri yok. Peşkeş çekilmiş. Bir sesinizi yükseltin! Ben mevcut piknik alanını koruyamıyorum elimizden gitmiş siz bana ‘160 bin liralık’ gelirden söz ediyorsunuz gülüyorum!”

 

AK Partili Atmaca ve Gönen’den açıklamalar…

Gaziemir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve Ali Gönen memur sözleşmeleri, Cami arsallarının maliyeye borcuna mahsup edilmesi için Milli Emlak’a devri ile ilgili görüşlerini açıkladı. Sosyal medya ve kamuoyunda duyurdukları eleştirileri hakkında konuştu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca yaptığı konuşmada şu düşüncelerini dile getirdi;

“Bizim memurlara ödenen sosyal denge tazminatı ile ilgili söylediklerimiz ortada. Bizim itirazımız şuna; İlelebet bu para ödensin demiyoruz. Geçen sene size Nisan ayında yetki verdik. Sizde 2 yıllık sözleşme yaptınız. Eğer bu yanlışsa neden o sözleşmeyi yaptınız? İnsanlar bu paraya göre özellikle karı-loca çalışıyorsa buna göre ev kredisi çektiler, belki çocuklarını özel okula yazdırdılar, araç almak niyetiyle bir takım borçlanmalara girdiler. Dolayısıyla kendilerine göre bütçelerinde iki yılla göre ayarlama yaptılar. Bu anlamda bizim itirazımız var. Diyoruz ki eğer böyle bir şey varsa, sözleşme bitimine kadar bu paralar ödenmeli. Sözleşme bitiminden sonra yeni sözleşmeyi yaparsınız. O sizinle, sendika arasında bir olay. Gelelim Bursa’daki belediyeye! Ben konuyu araştırmaya çalıştım ama vaktimiz çok sınırlı olduğu için yeteri kadar bilgi edinemedim ama bana gelen il duyum, Büyükorhan Belediyesi’ydi. Sayıştay raporlarında bir sıkıntı var. Ancak biz Gaziemir Belediyesi olarak baktığımızda Sayıştay raporlarında böyle bir zimmet yok! Buda bizim dayanak noktamız. Çünkü daha önceki dönemlerde sosyal denge tazminatı ayrı bir ödeme, memurların sendikal haklarından dolayı almış oldukları farklı isimlerde ödemeler var. Daha önceki dönemde Gaziemir Belediyesi’nde bütün bunlar toplanmış bir yıl içinde memurun eline kaç para geçiyor, örnek olarak 10 lira! 10 lira 12 aya bölünmüş ve her ay bu para ödenmiş. Evet teknik olarak baktığımızda alt oranlarda sosyal denge tazminatı olarak rakamlar yüksek görünüyor. Ama yıllardır bu böyle! Dolayısıyla da yeni bir sözleşme yapılmamış. İşin bu şekliyle açılımına baktığımız zaman biz dedik ki, 2 yıl süresi boyunca bu para ödensin. Ondan sonra tekrar memur sendikasıyla oturduğunuz zaman ondan sonra bu konuyu esasa bağlayacaksınız. Biz emekten ve emekçiden yanayız. Benim işçi kardeşlerimizle memur kardeşlerimizi karşı karşıya getiren (sosyal medyada) bir paylaşımım olmadı. Biz emekçimiz ve halkımız için her türlü şeyi destekliyoruz. Patates alımınızı yürekten kutladık. Sosyal Market çalışmalarınızı gerçekten destekliyoruz. Camilerle ilgili olarak ta; Diğer belediyelerdeki parsellerin ‘geldi’sine bakmak, bizdeki parsellerin ‘geldi’sine bakmak lazım! Eğer bizim belediyemizin mülkiyet hakkı olan bir yer ise sonuna kadar hakkımız olur ve savunuruz. Ama benim bildiğim kadarıyla bizim buralarda mülkiyet hakkımız yok!  Olmayan, kamuya terk edilmiş bir yeri biz tekrardan satış yapma yoluna gidemeyiz. Şimdi başkan diyorsunuz ya ‘geçen dönem ile ilgili hiçbir şey söylemediniz’ sayın başkan ben geçen dönem burada meclis üyesi değildim. Denetim komisyonuna girdik yetkimiz nedir dedik. Dediler ki “Bir yıllık. Bir yıldan daha öncelerine bakamazsınız’! Peki ne yapacağım ben nasıl eleştireceğim geçen dönemi, meclis üyesi değilim! Yapılanları bilmiyorum. Ancak gözümle gördüğüm şeyleri de mecliste ifade ettim. Gıda Bankası’nı destekledim. Gazigem’i destekledim. Yapılan belediye sarayını destekledik. Tabi ki sizinde yaptığınız her şeyi sonuna kadar destekleyeceğiz. Ama Uğur İnan Atmaca tabi ki Gaziemir Belediye Başkanı’nı eleştirecek! Tarım ilçe müdürlüğünü mü eleştireceğim! Sayın başkan siz yüzde 57 oy aldınız ama bu meclisin tamamı yüzde 100 oy aldı! Halkın bize verdiği görev (Cumhur İttifakı’na) muhalefet görevidir.”

 

Ak Partili Ali Gönen’de yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Cami yerlerinin satışını doğru bulmuyoruz. Halkın dini ihtiyaçları için sağlık ihtiyaçları için ayrılmış yerlerin satılmasına karşıyız. Komisyonda da ret oyu verdik. Verilen örnek olarak Bursa’daki bir belediyenin yaptığını da doğru bulmuyoruz. Ak Partili bir belediyede yapsa biz onu tasvip etmiyoruz. Belediyeler kaynaklarını daha rantabl kullanmalıdır. İsraftan kaçınmalıdır. Diyelim ki bugün bunları sattınız borçlarınızın bir kısmı ödendi. Sonraki borçları nasıl ödeyeceksiniz. Onun dışında Gaziemir Belediyesi’nin memurlara ödenmesi öngören destek tazminatı konusunda da, ilgili belediye (Bursa’daki) Sayıştay denetimi sırasında öyle bir durum ortaya çıktıysa, Sayıştay denetimin raporunun gereği yapılmak durumunda. Ancak bildiğimiz kadarıyla Gaziemir’de Sayıştay denetimi ile çıkan böyle bir durum söz konusu değil. Bu destek yararlanan personelimizin mağdur edilmemesinden yanayız.”

Seydiköylü
03/07/2020 , 10:42:28
Teprik
Başkanım sizi teprik ederim.sekreterinizi deyiştirerek çok iyi yapmışınız.biz size oy verdik.başkanımız sizsiniz.sizden daya çok başkanlık kimse taslayamaz.randevu nerden alabilirim.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin