Başkan Arda hayalim dediği iyilik projesini hayata geçirdi.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Başkan Arda hayalim dediği iyilik projesini hayata geçirdi.

Facebook'ta paylaş
Gaziemir’de ihtiyaç sahiplerinin gıda, temizlik ve giyim ihtiyaçlarının karşılayacağı Sosyal Market törenle hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Pandemi sürecinde iyilikten ve dayanışmadan büyük proje olabilir mi?!” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Benzerlerini Avrupa’da gördüğüm ve bir gün Gaziemir’de de gerçekleştirme hayalini kurduğum bir projeydi” diyerek Sosyal Market’i açmanın mutluluğunu dile getirdi. Projeye destek veren ESBAŞ Ceo’su Dr.Faruk Gürler’de Gaziemir’deki sosyal projelere verdikleri katkı ve önemin süreceğini söyledi.
21/08/2020 , 12:45:12

     Kurumların desteği ile titizlikle tespit edilen ihtiyaç sahibi ailenin ferdine belediye tarafından adına bir manyetik kart düzenlenecek. Adına manyetik çıkarılan kişi Sosyal Market’e gelerek gıda, temizlik ve giyim gibi ihtiyaçlarını temin edecek. Paranın geçmediği, tüm ürünlerin barkotlu ve yazılı olduğu Puan sistemiyle alışveriş işlemi gerçekleştirilecek.

     İhtiyaç sahibi, manyetik karttaki puanına göre her üründen ancak bir adet alabilecek. Sosyal Market’te, ihtiyaç sahiplerinin elde edeceği ürünler, Gaziemir Belediyesi, Hayırsever vatandaşlar ve kurumlar tarafından temin ve tedarik edilecek.

 

     “Böyle bir sistem ve uygulama nerede var?” diye soracak olursanız hemen yanıt verelim: Evet Gaziemir’de artık var. Gaziemir Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Sosyal Market var!

 

     Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini karşılayabildiği, kurumların ve hayırseverlerin katkı verdiği kurumsal bir yapı Sosyal Market,  Gaziemir’de yaşama geçirildi. Sosyal Market törenle hizmete girdi.

 

     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Pandemi sürecinde iyilikten ve dayanışmadan büyük proje olabilir mi?!” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Benzerlerini Avrupa’da gördüğüm ve bir gün Gaziemir’de de gerçekleştirme hayalini kurduğum bir projeydi” diyerek Sosyal Market’i açmanın mutluluğunu dile getirdi. Projeye destek veren ESBAŞ Ceo’su Dr.Faruk Gürler’de Gaziemir’deki sosyal projelere verdikleri katkı ve önemin süreceğini söyledi.  

 

     Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sosyal Market’in açılış törenine; CHP İzmir Milletvekili Kani Beko,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, ESBAŞ Ceo’su Dr.Faruk Gürler, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve eşi Filiz Yılmazlar, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eşi Aslı Kayalar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri, belediye çalışanları, muhtarlar ile Gaziemirliler katıldı.

 

     “Sosyal Market hayalimdeki projeydi”


     Açılış töreninde konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sosyal Market” projesinin hayata geçirilmesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi. Arda “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum, çok gururluyum. Bir o kadar da duygu yüklüyüm. Sosyal Market benim hayalimdeki bir proje. Bu projeyi hayata geçirmek en büyük hedeflerimden birisiydi. Pandemi sürecinde bunun ne kadar önemli olduğu ve ayağı yere basan bir proje olduğu ortaya çıktı. Bu konuda bize güvenen ve destek olan, uzun yıllardır Gaziemir’e destek olan EŞBAŞ CEO’su Faruk Güler başta olmak üzere tüm katkı verenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

 

     “İyilikler kazansın”

     Sosyal Market aracılığıyla hayırseverlerin yaptıkları gıda, temizlik malzemesi ve giysi bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını dile getiren Başkan Arda; Gaziemirlileri, İzmirlileri, hayırseverleri Sosyal Market’e sahip çıkmaya, destek vermeye davet etti. Sosyal Market’in işleyiş sistemini anlatan Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü:
     “Ülkede sosyal market benzeri birçok uygulama hayata geçirilmeye çalışıldı ancak bu farklı bir proje. İlk kez ürünlerin üzerinde fiyat yerine puanlama olan bir market. Pandemi süreci gösterdi ki, İzmirliler yardımlaşmada çok güçlü. Tunç başkanıma ve Neptün Hanıma teşekkür ediyorum. Onların öncülüğünde İzmirliler pandemi sürecinde oldukça başarılı bir süreç geçirdiler. Bu sürekliliği olan bir proje. Katılan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün Gaziemirli ve hayırsever vatandaşları sosyal markete sahip çıkmaya davet ediyorum. İyi ki varsınız, iyilikler kazansın” ifadelerini kullandı.

     “Bundan daha iyi bir proje olabilir mi?”


     Koronavirüs salgını nedeniyle dayanışma ve yardımlaşmanın öneminin ortaya çıktığına vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de pandemi süreci ile birlikte en önemli projenin yardımlaşma olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.  Başkan Soyer “Değerli belediye başkanımızın heyecanını ve duygu yüklü konuşmasını çok iyi anlıyorum. Çünkü bizlere en büyük projen ne diye sorulduğu zaman buna cevap vermekte zorlanırız. Ancak iyilikten, dayanışmadan daha iyi bir proje olabilir mi? Az önce bir toplantı yaptık ve Gaziemir için çok büyük heyecanlarımız var. Örneğin Gaziemir Metrosu. Bununla ilgili değerli başkanım detayları sizinle ileriki süreçlerde paylaşacak. Gaziemir Metrosu için jeolojik etüt çalışmaları şu an devam ediyor. Ben buradan sadece teşekkür etmek istiyorum. İsmini bilmediğimiz birçok kardeşimiz ve hemşerimiz elini cebine atıyor ve bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyor. Bu pandemi süreci hepimize gösterdi ki dayanışmak zorundayız. Aksi takdirde bu tür sorunların tahribatları çok daha büyük oluyor. Ben bu projeyi başaran, dayanışma ruhunu diri tutan, bu kadar somut bir şekilde hayata geçiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda Hanımefendiye, elini taşın altını sokup bu projeye destek olan ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler ile Sosyal Market’e destek veren hayırseverlere yürekten teşekkür ediyorum. Bize insan olduğumuzu hatırlatan ve atalarımızın kadim öğretisini geleceğe taşımamızı sağlayan tek şeyin omuz omuza dayanışma olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. İyilik kazansın” diye konuştu.

 

     “Sosyal Market’e destek olmaktan gurur duyuyorum”


     Gaziemir Belediyesi ve ESBAŞ iş birliğinde ilçeye ESBAŞ Spor Salonu, Kadın Danışma Merkezi,  Sağlık Köyü’nün kazandırıldığının altını çizen ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler, Sosyal Market projesinde de yer almaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Koronavirüs salgının sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu, bu günlerin Sosyal Market projesinin önemini daha da artırdığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

     “Gaziemir Belediyemizin, Gaziemir’imize değer katacak hemşehrilerimizin hayatlarına dokunacak önemli bir projesini daha tamamlamış olmasının verdiği mutlulukla burada toplanmış bulunuyoruz. Toplumsal dayanışma açısından büyük bir sınavdan geçtiğimiz bu günlerde sosyal yardımlaşma açısından örnek olacak bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere çok yardımlaştı bu toplum birbiriyle. Bu projede onlardan birisi. Çok daha önceden heyecanla başlayan bir projeydi. ESBAŞ olarak böyle bir projeye destek olarak hayata geçmesine katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyorum. Sosyal Market’in ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti üretmesi için çalışma arkadaşlarım destek olmaktan geri durmayacaklardır.” 

Tunç Soyer konuşmasının ardından Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda’ya, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da Sosyal Market projesine katkı koydukları için ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler’e teşekkür plaketi takdim etti. Konuşmaların ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki ekibe Sosyal Market’i gezdirdi.

 

 


 

 

    

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin