Başkan Arda, Gaziemir’deki galerici esnafı ile buluştu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Başkan Arda, Gaziemir’deki galerici esnafı ile buluştu

Facebook'ta paylaş
05/09/2020 , 11:56:45

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ikinci el motorlu taşıt satışıyla ilgili yeni çıkan yönetmeliğin ardından sıkıntılı günler geçiren galerici esnafıyla buluşarak sorunları dinledi. 

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Esnaf Odası Başkanı Zafer Dursun, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz ve Ruhsat ve Denetim Müdürü Canan Çetinkaya, Avukat Dilek Küçüksüslü ile Gaziemir’de faaliyet gösteren galerici esnafı katıldı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  Ticaret Bakanlığı’nca 15 Ağustos 2020’de çıkartılan ikinci el motorlu taşıt yönetmeliği doğrultusunda bazı kafa karışıklıklarını gidermek ve esnafımıza yol göstermek için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Galericilere seslenen Başkan Arda, “İlçemizde 200’e yakın galerici esnafı var. Hepsinin yeni yönetmelik ile ilgili farklı farklı beklentileri ve soruları var. Amacımız işinizi engellemek değil. Ticaret Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelik ortada. Biz ne yapabiliriz, bunun neresindeyiz, bunu konuşmak için buluştuk” dedi.

“Beraber hareket etmeliyiz”

Geçiş dönemlerinde bu gibi işletmelerin korunması gerektiğinin altını çizen Başkan Arda, “Yeni yönetmelik ile galericilerin hepsinin 3. sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatındaki koşulları tamamlaması gerekiyor. Çalışma ruhsatı olmadan da oto satışı yapılamayacak. Tüm şartlara uygun olunmadığı takdirde belediye olarak ruhsat veremeyeceğiz. Burada hep beraber hareket ederek kimsenin mağdur olmamasını sağlamalıyız” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da 15 Ağustos’ta çıkan yasa ile ilgili esnafın tüm sıkıntılarını kaydettiklerini ve bakanlığa ulaştıracaklarını vurguladı.

Toplantıda belediye yetkilileri, galerici esnafının ruhsat ve diğer süreçlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin