Bayındır'da Kadınlar Zeytinde Yeni Hasat Teknolojileri ile Buluşuyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Bayındır'da Kadınlar Zeytinde Yeni Hasat Teknolojileri ile Buluşuyor

Facebook'ta paylaş
15/10/2020 , 12:54:24

Bayındır Belediyesi ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen "Bayındır'da Kadınlar Zeytinde Yeni Hasat Teknolojileri ile Buluşuyor Projesi" ekipman ve sertifika töreni Bayındır’ın Söğütören Mahallesinde yapıldı. Törene Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kadan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal Kaya, Bayındır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Peynirci,  Meclis üyeleri ve Söğütörenli üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için; bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulamak amacıyla 2015 yılında "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor"  çalışmasını programa almıştı.

Bu Çalışma kapsamında 2020 yılı için İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Zeytincilik  Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa "Bayındır'da Kadınlar Zeytinde  Yeni Hasat Teknolojileriyle Tanışıyor" Projesi hazırlanarak hayata geçirildi.

Projedeki Eğitim Programları ile; çiftçilerimizin zeytinde doğru hasat ve bakım tekniklerini öğrenmesi, gelir seviyelerinin ve yaşam standartlarının yükseltilmesi, yörenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Proje çerçevesinde çiftçilerimize zeytinde hasat tekniği, budama tekniği, hastalık ve zararlıları ile mücadele, toprak ve yaprak analizi ile doğru gübreleme tekniği, sulama konularında eğitimler verildi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin