Türkiye Almanya ilişkileri için güçlü iş birliği adımı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Türkiye Almanya ilişkileri için güçlü iş birliği adımı

Facebook'ta paylaş
17/10/2020 , 11:03:24

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter’ı ziyaret etti. Gaziemir’de projesinde son aşamaya gelinen “Gençlik Kampüsü - Dil Merkezi” ve belediyenin eğitim adına önemli hizmeti Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) ile ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Arda’ya Başkonsolos Dr. Wolter, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Başkan Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’nın da yer aldığı görüşmede, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve dil eğitimine önem verilmesi konuları gündeme geldi.

Başkan Arda, Gaziemir’in İzmir’in dünyaya açılan kapısı olduğunu bu nedenle yabancı dil eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. Özellikle Avrupa ülkeleriyle güçlü ilişkiler kurmak istediklerini dile getiren Başkan Arda, “Yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e de ilettiğimiz ve iş birliği sözü aldığımız ‘Gençlik Kampüsü - Dil Merkezi’ projemizin çalışmaları artık son aşamaya geldi. Bu merkezde sadece İngilizce, Almanca değil İspanyolca, Rusça, Çince, Korece, Japonca gibi dünyanın önemli dillerinin de eğitimini vermeyi planlıyoruz. Almanya bu bakımdan hem barındırdığı Türk nüfusu hem de ekonomi anlamında Türkiye ile güçlü bağları olan bir ülke. Bu nedenle Almanca dil eğitimine de önem veriyoruz” dedi.

YABO ile yurtdışında okumak isteyen öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini de kaydederek, “Dünyanın birçok ülkesinde öğrencilere karşılıksız burs veren okulları araştırarak danışan öğrencilerimize iletiyoruz. Çocuklarımızın ufkunu genişletmek istiyoruz. Türkiye ile Almanya açısından da iş birliği yapmak çok önemli. Bizleri nezaketle ağırladığınız için çok teşekkür ederim” diye konuştu.  

“Heyetleri Gaziemir’e getireceğim”

Gaziemir’de belediye tarafından yürütülen çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Wolter de, “Gaziemir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum. İki ülkenin dayanışması adına önemli çalışmalar üretiyorlar. Dil merkezi ve YABO projelerine her türlü desteği vermeye hazırız. Aynı zamanda beni ziyarete gelen ticari ve siyasi temsilcileri de mutlaka Gaziemir’e getireceğim. İlişkilerimizi güçlü tutmak çok önemli” dedi.

İzmir’de Başkonsolosluk görevine atanacağını öğrenmesinin ardından hemen Türkçe derslere başladığını da belirten Dr. Wolter, şunları söyledi:

“Birkaç cümle Türkçe konuşabiliyorum. Yavaş yavaş öğreniyorum. Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda çok şanslı. İki dille büyümek gerçekten önemli. Biz Başkan Arda ile tek dil ile büyüdük. Şimdi Başkan Arda Almanca, ben de Türkçe öğrenmek için çabalıyoruz. Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. En yakın zamanda Gaziemir’de sizleri ziyaret edeceğim. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.” 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin