DEPREM SONRASINDA LİDERLERİN İZMİR’E ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

DEPREM SONRASINDA LİDERLERİN İZMİR’E ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Facebook'ta paylaş
01/11/2020 , 12:42:10

30 Ekim 2020 günü saat 14.50’de meydana gelen AFAD tarafından 6,6; Kandilli Rasathanesi’nden 6,9 ve ABD’nin deprem araştırma merkezi tarafından 7 şiddetindeki İzmir Depremi başta kentte olmak üzere Türkiye’de ve dünyada üzüntü ve kaygıya neden oldu.

 

İzmir Depremi sonrasında bölgeye ilk müdahale İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kurtarma ekiplerinden gelirken onu AFAD ekipleri takip etti. Ardından İstanbul, Ankara belediyeleri başta olmak üzere Türkiye’nin çok sayıda il ve ilçesinden yardım ekipleri bölgeye yetişti.

Depremin yıkıcı etkisini en derinden hisseden İzmir’in Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi olurken çok katlı 13 bina yerle bir oldu. 1 Kasım sabah saatleri itibariyle depremde 51 kişi yaşamını yitirirken 800’den fazla kişide yaralandı.

İzmir Depremi sonrasında bölgeye ilk gelen siyasi parti lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken, O’nu İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener takip etti. 31 Ekim akşamı ise Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’e gelerek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan’dan sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kente gelerek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ta CHP liderli Kılıçdaroğlu ile kente geldi. Koronavirüs tedavisi gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i telefonla arayarak duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini iletti, İstanbul’un İzmir’le dayanışma içerisinde olduğunun altını çizdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremin meydana gelmesinden sonra derhal sahaya giderek arama kurtarma çalışmalarını kontrol altına alarak koordine etti. Deprem sonrasından her türlü ihtiyacın karşılanması için belediye ekiplerini harekete geçiren Soyer kendisini arayan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere siyasi parti liderlerine bilgi verdi. Yunanistan Başbakanı başta olmak üzere çeşitli ülke ve temsilciliklerine bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi başta olmak üzere İzmir ve ilçelerin yanı sıra Manisa ve çevre il ve ilçe belediyeleri de dayanışma içerisinde hareket ederek deprem bölgesinde görev aldı.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan hükümete çağrı:Engelleri kaldırın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le kriz merkezinde basın açıklaması yaptı. İzmir’i vuran 6,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside engeller var. Bu engellerin hızlı bir şekilde aşılmasına ihtiyaç var” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca CHP olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZUM’da oluşturulan Kriz Merkezi’ni ziyaret etti. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, “Deprem gerçeğini madem biliyoruz, karşılaşacağımızı da biliyoruz, önlemlerinin ivedilikle alınması gerekiyor. Bu önlemlerin Türkiye genelinde alınması gerekiyor” dedi.

Deprem konusunda gerek mecliste gerekse meclis dışında CHP olarak üzerlerine düşen tüm çalışmaları koşulsuz olarak yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “İzmir acı bir deprem yaşadı, hepimizin yüreği ağzına geldi. Can kaybımız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Enkaz hala tamamen kaldırılmış değil. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük katkısıyla sorun aşılmaya çalışılıyor. Enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Sadece belediye ekipleri değil, AFAD ve jandarmanın yanı sıra sahadaki tüm kamu çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Depremden hemen sonra bütün belediye başkanlarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçtiğini ve her türlü yardımını kısa sürede temin edeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Çadır ihtiyaçları var. Onlar giderilecek. Yemek sürekli sağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuklara süt dağıtıyordu. O dağıtım da devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, şimdiye kadar yaptığı hizmetler devam edecek. Ek kapasiteye ihtiyaç var. Ek kapasiteyi de bizim diğer belediye başkanlarımız bunları sağlayacaklar. Bundan sonra yeni ihtiyaç çıkarsa, bunlar da temin edilecek.”

“Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var”
Hala göçük altında insanların olduğunu anımsatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Alanı gezerken bir annenin ve çocuklarının kurtarıldığına sevinçle şahit oldum. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunu atlatırız. Ama bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha güçlü binalara ihtiyacımız var. Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside engeller var. Bu engellerin hızlı bir şekilde aşılmasına ihtiyaç var. İstanbul depreminin ardından biliyorsunuz, İstanbul hala ciddi bir deprem riski ile karşı karşıya. Merkezi yönetimin de bu konuda, yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Sürekli merkezi yönetime ‘Şunu yapın, bizim şu engelimizi kaldırın’ diyoruz. Engellerin kaldırılması lazım. Merkez ile yerel yönetimlerin el ele vermesi lazım. İnsanlarımız ile ilgili önlem alacaksak, deprem A partisi, B partisi gibi b ir ayrım yapmıyor. Dolaysıyla merkez ile yerel arasında çok güçlü bir iletişim bağının kurulması gerekiyor” dedi.

“Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de çalışmalar hakkında bilgi verdi. Soyer, “Yapılacak çok şey var. Biz bir yandan arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumsal kapasitesini kullanarak destek veriyoruz. Bir yandan da sokakta devam eden, evin dışına çıkan gündelik hayatı kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın huzur ve konforunu arttırmak için çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok güçlü bir kurumdur. Ve bunu da ilk günden itibaren gösterdi. Vatandaşlarımızın içi rahat etsin. Her daim sonuna kadar yanlarında olacağız. Her dertlerine ortak olacağımız gibi, her dertlerinin de çözümcüsü olacağız. O nedenle bugünden sonrasında da sadece İzmir değil, diğer belediye başkanı arkadaşlarımızın katkısıyla, İzmir’in huzurunu sağlayacak çalışmalara birlikte imza at acağız” dedi. Soyer, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeleri ziyaret etti.

 

Erdoğan dün akşam İzmir'e gelerek Bayraklı'daki deprem bölgesinde incelemelerde bulundu, açıklamalar yaptı.

 

Mansuroğlu Mahallesi'nde çöken Rıza Bey Apartmanı'nın enkaz alanına giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yanı sıra arama kurtarma çalışmalarını yürüten kurumların yetkilileri de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında şunları söyledi;

"Şu an itibarıyla 37 vefatımız, 885 yaralımız var. 103 kişi enkazdan yaralı olarak kurtarıldı.

İhtiyaçlar için 24 milyon TL ödenek gönderildi. Bölgeye 35 mobil baz istasyonu sevk edilmiş olup 25 adedi burada kurulmuş durumda. Bu noktada herhangi bir sıkıntı olmadı.Bir hafta sonra Milli Eğitim Bakanlığı gerekli değerlendirmeyi yaparak gerekirse uzatır, gerek yok denirse eğitime devam edilir.

Nerede rezerv alan var bu çalışmaları yapıp rezerv alanlara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız süratle adımları atacak.Enkazların kaldırılmasının ardından inşaat çalışmalarına başlayacağız, evleri yıkılanlar için süratle evler yapılacak. Vatandaşlarımız 'yurtlarda kalabiliriz' derse buralarda kendilerini misafir etme imkanımız var. Burada sıkıntı söz konusu değil. 88 ülkeden geçmiş olsun mesajları, telefonları geldi. Hepsine şahsım, heyetim, milletim adına teşekkür ediyorum."

 

AKŞENER DEPREM BÖLGESİNDE

 

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ekipler, Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesinde hasar gören Barış Sitesi'nde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çalışmanın yapıldığı bölgeye gelerek vatandaşlarla konuştu.

Akşener, vatandaşları dinledikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  Akşener şunları söyledi:"Zamanla yarışıldığı için sadece geçmiş olsun diledik, tespit yaptık ve geri döneceğiz. Çalışan kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eksikler ve gedikler not edilir ve Meclis bünyesinde eksikliklerin giderilmesi için gerekenler yapılır. İlgileri için basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Tüm İzmir’e yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

 

 

KARAMOLLAOĞLU DEPREM BÖLGESİNDE 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6,6 şiddetindeki depremle sarsılan İzmir’e ziyaret gerçekleştirdi. Afet bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e  gelen Karamollaoğlu, AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki yetkililerden son durumla ilgili  bilgi aldı. Saadet lideri Karamollaoğlu, depremde hasar gören Bayraklı İlçesi Mansuroğlu Mahallesi’ndeki enkaz alanına gelerek depremzede vatandaşlarla bir araya geldi, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.  Karamollaoğlu’na Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ile partilerden oluşan bir heyet eşlik etti. 

“Allah’tan rahmet diliyorum” 

Deprem bölgesine yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Üzüntülü bir hadise üzerine buradayız. Bazı binalarda ciddi hasarlar var. Ama ümit kesmiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurtarma ekipleri burada. Yoğun bir çaba sarf ediliyor. Şu anda aldığımız bilgiye göre yıkılan binaların çoğunda bodrum katlarında problem olduğu yönünde. Kolonlar iptal edilmiş veya hiç kolon yapılmamış. Bizim bu hadiseler karşısında yeterli dersi alıp almadığımız düşüncesi hâsıl oluyor. Burası deprem bölgesi. Tedbirler alındığında deprem çok daha az bir zararla atlatılabilir. Yaklaşık 20 sene önce Sakarya depreminde binlerce kardeşimiz hayatını kaybetti. İstanbul sürekli tehdit altında. Buna rağmen inşaatlarda ve şehir planlamalarında gereken özen gösteriliyor mu, diye endişemiz var. Deprem bölgesinde kurulan şehirlerin mutlaka deprem anında kurtarıcılara imkân sağlaması gerekir. Toplanma alanlarına ihtiyaç vardır. Zarara uğrayan vatandaşlarımızın zararlarının devlet tarafından karşılanması bizi mutlu eder. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

 

 

 

 

   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin