SEYYAR SATICILARDAN DEPREMZEDELERE TAVUKLU PİLAV VE AYRAN
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

SEYYAR SATICILARDAN DEPREMZEDELERE TAVUKLU PİLAV VE AYRAN

Facebook'ta paylaş
04/11/2020 , 11:39:31

İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Seyyar Satıcılar Derneği de depremden en fazla zarar gören Bayraklı ve Bornova’daki depremzedelerin yardıma koştu. Gündüzleri kentin çeşitli noktalarında tavuklu pilav ve ayran satan satarak geçimini sağlayan seyyar bu kez zabıtadan kaçmak yerine gece boyu afet bölgesindeki 20 üyesiyle 1500 kişilik tavuklu pilav, ayran, su ve meyve dağıttı. Dağıtımın yapıldığı standı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da dağıtılan pilavı tadarak, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin ve seyyar satıcı esnafına teşekkür etti.    

 

TAVUKLU PİLAV, AYRAN, SU, MEYVE

Yaşanan üzücü olayın ardından ellerindeki imkanları harekete geçirmeye karar verdiklerini söyleyen İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, önümüzdeki günlerde dağıtımlara devam edeceklerini aktardı. Koronavirüs salgınında da evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını gidermek için yardıma koşan seyyar satıcıların şimdi de depremzedeler için birlik olduğunu belirten Laçin, tavuklu pilav ve ayran dağıtarak bir nebze de olsa vatandaşlara destek olmayı amaçladıklarını kaydetti. Laçin, “Derneğimiz çatısı altında bir araya gelen seyyar esnafımız kendi imkanlarıyla Bayraklı ve Bornova’da evsiz kalan, çadırlarda yaşayan vatandaşımla birlikte oldu. Seyyar satıcılarımızın kimisi tavuklu pilav dağıttı, kimisi su, ayran ve meyve servisi yaptı” dedi.

 

KOVALAMACA DEĞİL TEBRİK GELDİ

Seyyar satıcıların stantlarını karşılarında gören depremzedelerin hayretlerini gizleyemediğini vurgulayan Laçin, “Aynı şekilde seyyar satıcıları sokaklarda kovalayan zabıta ekipleri de bu kez depremzedelerin yardımına koştuğumuzu görünce hem şaşırdılar hem de tebrik edip bize yer gösterdiler. Siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz de bu standlarımıza gelerek teşekkürlerini iletti. İzmir halkı deprem sonrası tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışma gösteriyor” diye konuştu. 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin