BAKAN KOCA’DAN DEPREM BÖLGESİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SAĞLIK

BAKAN KOCA’DAN DEPREM BÖLGESİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Facebook'ta paylaş
06/11/2020 , 11:09:12

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere ikinci kez İzmir’e geldi.  

 

Fahrettin Koca İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop’un eşliğinde, ilk olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde depremde yaralanan ve tedavileri devam eden hastaları ziyaret etti.  Hastalarla sohbet eden Fahrettin Koca durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Ziyaretin ardından basına açıklama yaptı.

 

Ziyaretin ardından basına açıklama yapan Koca, 107 vatandaşımızın deprem anında, 7 vatandaşımız da sağlık kuruluşlarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

 “ Toplam 114 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu an hastanelerimizde tedavi altında olan 36 vatandaşımız var, 999 vatandaşımız taburcu edildi. Yoğun bakımlarımızda ise 7 hastamızın tedavisi devam ediyor, bu 7 hastamızın 5'inin durumu ciddiyetini koruyor" dedi. Hastanede tedavileri devam eden hastaların genel olarak durumlarının iyi olduğunu, yakın zamanda taburcu edilebileceklerini dile getirdi.

 

Depremin ilk anından itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler başta olmak üzere görev alan tüm ekiplere çok teşekkür eden Bakan Koca, sağlık çalışanlarının çadır kentlerde taramalara devam ettiğini, toplam bin 118 sağlık personelinin görev yaptığını söyledi.

 

Basın mensuplarının Buca Seyfi Demirsoy Eğitim Araştırma Hastanesi ile ilgili sordukları soruyu da cevaplayan Koca,  ilgili Hastanede serviste hasta takibinin yapılamadığını sadece acil biriminin çalıştığını açıkladı.

 

Fahrettin Koca konuşmasına şöyle devam etti:

 

 "Biz erken dönemde özellikle acil durum hastanesi tarzında bütün müdahalelerin yapılabileceği, 250 yataklı yine Buca'da, bahçesinde yapılmak üzere bir hastane inşaatına hızla başlamış olacağız. Bunu kısa süre içinde, bitirme çabası içinde olacağımızı da özellikle ifade etmek istiyorum." dedi.

 

 

Çadır kenti ziyaret etti.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca programında ayrıca Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanında kurulan çadır kenti gezerek depremden zarar gören vatandaşlarla iletişime girdi, geçmiş olsun dileklerini iletti. Çadır kentte kalan çocuklarla da ilgilenen Sağlık Bakanı çocuklara hediyeler verdi. Çadır kentte kurulan acil müdahale üniteleri ve polikliniği de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

Değerlendirme Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve sağlık çalışanları tarafından karşılanan Sağlık Bakanı değerlendirme toplantısı düzenledi.  İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop tarafından pandemi başta olmak üzere deprem ve ilde yürütülen diğer sağlık hizmetleri ile ilgili genel bir sunum gerçekleştirildi.

 

Sağlık Bakanı ve beraberindeki heyet son olarak İzmir AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin