MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU “KARABAĞ’DAKİ ZAFER TÜRKLERE KEFEN BİÇENLERE DERS OLSUN”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU “KARABAĞ’DAKİ ZAFER TÜRKLERE KEFEN BİÇENLERE DERS OLSUN”

Facebook'ta paylaş
01/12/2020 , 10:15:59 Hit: 13329

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Karabağ’ın işgalden kurtarılması, 30 yıl süren ayrılığın sona ermesi, Türk’e kefen biçenlere ders olsun.” dedi.

Konuşmasında Azerbaycan Ordusu’nun 10 Kasım günü Karabağ’da kazandığı zafere dikkat çeken MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; “Şükürler olsun Karabağ işgalden kurtarıldı, böylece Büyük Türk dünyasına karşı işlenen insanlık suçu sonunda Azerbaycan’ın demir yumruğu ile cezalandırıldı. Bugün Azerbaycan Türkünün sevinci bizim sevincimiz, gururu bizim gururumuzdur. Azerbaycan Devlet Başkanı sayın İlham Aliyev; Karabağ’ı işgalden kurtaran anlaşma için “Bu anlaşma bizim şanlı zaferimizdir” diyor. Bizler Azerbaycan Türklüğünün bu şanlı zaferini aynı mutlulukla ve iftiharla yürekten kutluyoruz.” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:  “Azerbaycan bizim vatanınızdır. Karabağ bizim öz toprağımızdır. Karabağ işgalden köy köy, kasaba kasaba kurtarılırken büyük milletimiz işte bu milli şuurla bu hadiseyi sahiplenmiş ve hareket etmiştir. Karabağ’da yerleşim yerleri tek tek Türk Ordusu’nun çelik pençesine düşerken Azerbaycan bayrağı şanlı bayrağımızın yanında ellerimizde ve yüreğimizde dalgalanmıştır. Bu bayrakla kendi bayrağımız kadar gurur duyduk. Anadolu’dan “yanınızdayız” nidaları sadece Bakü’ye değil bütün dünyaya ulaştı. Tek yürek, tek ruh, tek beden olduğumuzu yedi cihana gösterdik.”

Konuşmasında birlik ve bütünlük vurgusu yapan Tamer Osmanağaoğlu “Vatandaşlarımızın Karabağ’ı kendi öz vatanı ve orada çarpışan orduyu kendi ordusu görmesini herkes doğru okumalı ve anlamalı. Türk dünyası birdir ve bütündür. Coğrafyasıyla, tarihiyle ve vatanıyla bu birliğin önünde kimse duramaz. Karabağ’ın işgalden kurtarılması, 30 yıl süren ayrılığın sona ermesi Türk’e kefen biçenlere ders olsun.” ifadelerini kullandı.

Osmanağaoğlu konuşmasında bugünkü Azerbaycan sınırlarının Kafkas İslam Ordusu tarafından çizildiğini de hatırlatarak “Şehitlerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum. Andığımız şehitler Karabağ toprağını kanlarıyla sulayarak o aziz yurdu yeniden vatan yapan Türk askerlerinden ibaret değiller. Bir asır önce Anadolu’dan giden Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu’nun o toprağa bıraktığı şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum. Ve gururla hatırlamalıyız: Can Azerbaycan’ın bugünkü vatan sınırlarını çizenler o şehitlerimizdir. Bu ordunun askerlerinin Bakü alındıktan sonra ulaştıkları sınırlar, bugünkü Azerbaycan vatanının sınırları olmuştur. Azerbaycanlı kardeşlerimiz o şehitlerimizin mezarlarını kutsal bilip, Komünist dikta döneminde bile Gülistan halinde muhafaza etmişlerdir.  Bakü’nün Hazar’a bakan en güzel tepelerinden biri bugün Türk bayrağının altında yatan Kafkas İslam Ordusu mensuplarına aittir. Bıraktıkları miras da Karabağ’ın işgalden kurtarılması ile bölünmez bir vatan halinde bugün yeniden vücut bulmuştur. Artık huzur içinde uyusunlar.” dedi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51 Hit: 13329
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21 Hit: 13329
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56 Hit: 13329
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25 Hit: 13329
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37 Hit: 13329
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08 Hit: 13329
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin