TÜRK EĞİTİM SEN TEMSİLCİSİ KAHVE’DEN , “PANDEMİDE ÖĞRETMEN YATIYOR” ALGISINA TEPKİ GÖSTERDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

TÜRK EĞİTİM SEN TEMSİLCİSİ KAHVE’DEN , “PANDEMİDE ÖĞRETMEN YATIYOR” ALGISINA TEPKİ GÖSTERDİ

Facebook'ta paylaş
23/11/2020 , 16:17:57

Türk Eğitim Sen Gaziemir İlçe Temsilciliği, uzaktan eğitim sürecini başarı ve özveri ile yürüten öğretmenler adına basın açıklaması yaptı.

 

Türk Eğitim Sen Gaziemir İlçe Temsilcisi Ömer Kahve tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Uzaktan eğitim sürecini başarı ve özverili yürüten öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Salgın sürecinde öğretmenler ve Milli Eğitim personeli ne mi yaptı? Herkesin evinden dışarı çıkmaya korktuğu, pandemi kısıtlamalarının başladığı 16 Mart 2020'den itibaren on binlerce öğretmen, Vefa Destek Grupları'nda görev yaparak 'Öğretmenler yatıyor' diyenlerin anne babalarının da arasında olduğu milyonlarca vatandaşımıza devletin şefkat eli olarak uzandılar.

 

Maskenin kıymete bindiği, ülkelerin birbirinden maske çaldığı dönemlerde meslek liselerinde, halk eğitim merkezlerinde milyonlarca maske ve siperliği, tonlarca dezenfektanı, tıbbi tekstil ürünlerini, hatta solunum cihazlarını kısa sürede üretip devlete teslim edenler de öğretmenler ve eğitim çalışanlarıydı.

 

Öğretmenlerimiz, EBA altyapısının yetersiz kaldığı dönemde dijital beceri ve imkanlarını hiçbir destek almadan kendi imkanlarıyla geliştirerek uzaktan eğitim yaptılar. EBA TV'ye erişemeyen taşradaki öğrencilerin evlerine kadar gidip televizyonlarının frekans ayarlarını yapanlar, hatta imece usulü ile televizyon alarak ihtiyaç sahiplerine teslim edenler de öğretmenlerdi. Salgın döneminde denetim ekipleri ve filyasyon çalışmaları gibi birçok hizmette görev yapanlar da öğretmenlerdi. Tatil döneminde telafi eğitimi yaparak çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecini iyileştiren yine öğretmenlerdi. Öğrenci velileriyle her gün iletişim kurarak çocuklarımızın öğrenme motivasyonlarını canlı tutan öğretmenlerdi."

 

"Öğretmen yatmaz!"

 

Açıklamanın devamı şöyle: "EBA TV'de ders anlatanlar da TRT spikerleri değil, 500'e yakın fedakar öğretmenimizdi. EBA portalında yayınlanan yüz binlerce ders ve etkinlik içeriği, kendi çocuklarına ve ailesine ayıracakları zamanları öğrencileri için bilgisayar başında gece gündüz demeden çalışan öğretmenler tarafından hazırlandı. Bakanlığın yayınladığı örnek soruları, çalışma konularını, deneme sınavlarını hazırlayanlar da öğretmenlerdi. Otogarda nöbet görevi verilen de öğretmenlerdi.

 

Aylarca sokağa çıkamayan çocuklarımızla iletişim kurarak onları pandeminin olumsuz etkilerine karşı koruma gayretini ortaya koyan da öğretmenlerdi. Uzaktan eğitim diye bir uygulama varsa bunu bilgisayarlar yapmadı. Arkasında ve içeriğinde yine öğretmenler vardı. Velhasıl öğretmen, sabah evden çıkarken 'İşe gidiyorum' demez, 'Okula gidiyorum' der. 'Mesaim akşam 5'te bitiyor' demez, 'Çocuklar için 7 gün 24 saat çalışırım' der. Onun için öğretmen yatmaz!

 

Eğitim çalışanları, bundan sonra da millete hizmet etmekten asla geri durmayacaktır. Salgın sürecinde fedakarlık ve ihlasla çocuklarımızın eğitim sürecine emek veren, adeta bir seferberlik anlayışı ile milletimizin hizmetine koşan meslektaşlarımıza teşekkür ediyor ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz."

 

 

 

Özlem
24/11/2020 , 03:07:27
Sümerkan
Davranışlarıyla, tutumlarıyla, fedakarlığı çalısķanlığı ile her zaman model olmuş Ömer Kahve öğretmenimizi doğru tespit ve güzel konusmalarından dolayı tebrik eder tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutlarım.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin