Terim, Milli Takım, takımlar ve Video Hakem
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Terim, Milli Takım, takımlar ve Video Hakem

Facebook'ta paylaş
Türk milli takımının sportif direktörü Fatih Terim, başında bulunduğu Ay-Yıldızlı takımımızın süregelen başarısız sonuçlarına çözüm aramak yerine günümüzde ve geçmişte milli takım formasını taşıyanlarla polemik yapmayı yeğlemiştir.
18/08/2017 , 17:06:18

Son olarak Çeşme Alaçatı'da Terim'in de karıştığı skandal sportif direktörümüzün milli takımdaki kariyerinin de sonu olmuştur.

Terim’in kamuoyunda giderek azalan itibari ile birlikte bir takım yerlerden gördüğü desteği de kaybetti.

Futbol federasyonu sözleşmesini tek taraflı olarak dumanbet fesih etse de Terim alacağı milyonlarca eruo tazminatla bu işten yine de karlı çıkmasını bildi! 

Terim'in futboldaki başarılarına şöyle bir dikkatli baktığımızda, gözle görülür elle tutulur tek başarısının Avrupa'da Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası olduğunu söyleyebiliriz.

Hal böyleyken her alanda olduğu gibi futbolda da uluslararası başarıya açlığımız nedeniyle olduğumuzdan Terim bu başarısıyla dikkat çekti. Yani halk arasında söylene gelen deyim gibi "koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" misali !

Rüyasında bile göremeyeceği, hayal dahi edemeyeceği ortamlara karışınca neler olduğuna O'da şaşırdı! Bakışı yürüyüşü değişti.

Yaşanılan o ihtişamlı güzel dönemlerin ardından gelen olumsuz gelişmeler karşısında O'da son yılların moda hastalığı tükenmişlik sendromuna yakalandı!

Terim gitti ama ortada bir Türk Milli Takım'ımız var!

Milli takımın başına Türk futbolcusunun psikolojisini, mantığını, teknik ve fiziki kapasitesiyle ve performansını da iyi bilen, kamuoyunda kredisi bulunan,futbolcularımızın inanıp, güvendiği bir isim gelmelidir.

Bu evsafta çok başarılı isimlerde var!

Yılmaz Vural var!

Ancak O'nun tek kötü yanı; rol kesmeyi bilmemesi, adeta 'küçük dağları ben yarattım' edasıyla dolaşamaz olması vesselam!

Başarılı olduğunu defalarca herkese kanıtlamış bir Mircea Lucescu var!

Egosuz, kompleksiz her başarı sonrası 'ben, ben' demeyen bilgi,birikim ve becerisinden şüphe edilmeyecek başarılı bir teknik adam!

ÜÇ BÜYÜKLER. BAŞAKŞEHİR ve GÖZTEPE..

 

Takımlarımız harıl harıl yeni sezona hazırlanıyorlar.. Bu arada da 'yenilen gazozları söyler' diyerek mahalle takımlarıyla yapılan maçlar gibi Avrupa'nın vasat ve sıradan takımlarıyla ter atıyorlar.

Bu arada böylesi bir takımla karşılaşan UEFA kupası sahibi takımımız Galatasaray, kendi tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında maç yapan İsveç takımı karşısında ecel terleri döktü. Adeta tel tel döküldü ve tecrübesiz rakibine elendi!

Avrupa'da taraftarını sukût-u hayale uğratan Galatasaray lige Hırvat hoca Igor Tudor'la 'nasıl başlayacak?' ve 'tamamlayacak?' endişesini yarattı!   

Diğer takımlarımızı da sezon öncesi değerlendirecek olursak;

Sezona Aykut Kocaman önderliğinde başlayan Fenerbahçe,UEFA Avrupa ligi 3.ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Sturm Graz karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta, 2-1 mağlup ederken bile sahada gösterdiği performans tatmin edici değildi! Kocaman'ın takımı ilerleyen haftalardan toparlayacağını düşünüyorum.

Yeni sezon hazırlıklarına kendisini Şampiyon yapan teknik direktörü Şenol Güneş ile giren Beşiktaş kadrosuna Real Madrid'li süper yıldız Pepe'de katarak daha güçlü hale geldi.Futbol kalitesi su götürmez olan Pepe'nin Beşiktaş'a çok faydalı olacağı kesin.10 yıl formasını giydiği Real Madrid ile 3 Şampiyonlar ligi,3 La Liga, 2 İspanya Kupası,2 İspanya Süper Kupa Şampiyonluğu kazanırken Portekiz takımı ile'de 2016'da Avrupa Şampiyonluğu kazandı.

Öte yandan yeni sezona hazırlık maçlarında Pepe ve Quaresma'dan yoksun kadrosuyla kötü sinyallerde verdi. Beşiktaş süper lig ve Avrupa'da ne kadar umut verecek hep birlikte göreceğiz!

Avrupa kupası maçlarında diğer kulüplerimize nazaran en ciddi rakibi karşısında bulan Abdullah Avcı'nın talebeleri, Belçika temsilcisi Clup Brugge önünde 2-0 geriye düştüğü maçta muhteşem bir geri dönüş yaptı. Başakşehir attığı peş peşe gollerle skoru 3-2 ye getirse de 78.dakikada gelen gole engel olamadı ve mücadele 3-3 sona erdi. Temsilcimiz Başakşehir bu skorla ikinci maç öncesi avantajlı duruma geldi. Teknik direktör Abdullah Avcı ve talebeleri bu karşılaşmadaki performansları ile spor kamuoyundan da geçer not aldı!

2017-2018 sezonuna kendisini Süper Lige çıkaran Yılmaz Vural ile yollarını ayırarak başlayan Göztepe onun yerine teknik direktörlüğe Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü Tamer Tuna'yı getirdi. Kadrosuna Galatasaray'dan Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta, Beşiktaş'tan Ömer Şişmanoğlu,Gaziantepspor'dan Serkan Bakan ve Hırvat stoper Zoran Niziç'i kattı. Ancak yaptığı hazırlık maçlarında elde ettiği skorlar soru işaretlerine neden oldu. Yapılan transferlerin taraftarlarını pek mutlu etmediğini söyleyebiliriz. Temennimiz lig başlayana kadar İzmir'in en sevilen efsane kulübü olan Göztepe süper ligdeki ilk yılında başarılı olur ve İzmir caddelerini yine karnaval yerine döndürür!

KONFEDERASYON KUPASI

Geçtiğimiz ay Rusya'da düzenlenen kupanın final maçında gençleştirilmiş kadrosu ile Almanya Şili'yi 1-0 yenerek Şampiyon oldu.

FİFA Konfederasyonlar kupası her dört yılda bir organize ediliyor.

Son turnuvadaki kurallara göre 2'si doğrudan olmak üzere 8 ülkenin milli takımı turnuvaya davet ediliyor.

Doğrudan katılan iki ülke ev sahibi ve FİFA Dünya Kupası'nın son şampiyonudur. Kupa ilk olarak 1992 yılında Kral Fahd Kupası olarak Suudi Arabistan'da oynandı ve 1995 yılında aynı ülkede düzenlendikten sonra FİFA bu organizasyonu bünyesine geçirdi.

2005 yılına kadar iki yılda bir düzenlenen turnuva artık dört yılda bir düzenleniyor.

FİFA dünya kupasına ev sahipliği yapacak ülke, dünya kupasından önce bu turnuvaya da ev sahipliği yapacak.

Bu sayede dünya kupasını organize edecek ülkeler bir yıl önceden eksikliklerini ve kusurlarını görme imkanına yani bir nevi prova yapma olanağına sahip olacaklar.

Bu turnuvaya Şenol Güneş yönetimin de Türk Milli Takımı olarak bizde 2003 katılmıştık. Zorlu ve başarılı mücadeleler sonucunda kupada Brezilya'yı da saf dışı bırakarak yarı finale çıkmış ve 3'lük maçında Kolombiya'yı yenerek turnuvayı 3'ncü bitirmiştik. Ancak yarı finalde Fransa'ya elenmiştik!

VİDEO HAKEM

Bu sene oynanan konfederasyon kupasına 'Video Hakem' sistemi uygulaması damgasını vurdu.

Bu uygulama bir çok pozisyonda devreye girerek maçların sonuçlarını değiştirdi.

Nasıl derseniz?!

Rusya'da düzenlenen bu konfederasyon kupası oynanan futbol yada yıldız bir futbolcunun performansı ile değil video hakem sistemi ile ön plana çıktı!

Turnuvanın ikinci gününde Portekiz-Meksika ve Kamerun -Şili maçları oynanırken iki maçta da sonuçları video hakem tayin etti.

Portekiz maçında mücadele 0-0 iken Pepe'nin attığı gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.Mücadele 2-2 sonuçlandı. Böylelikle Beşiktaşlı Pepe'nin attığı gol, eski Fenerbahçeli Nani'nin ofsaytta olduğu tespit edilerek iptal edildi. Şili ile Kamerun arasında oynanan bir diğer karşılaşmada ise ilk yarının uzatma dakikalarında Şili takımı futbolcusu Vargas'ın golüyle 1-0 öne geçti. Yapılan itirazlar sonucu gol video hakem sisteminden izlendi ve iptal edildi. İkinci yarının 81.dakikasında Vidal ve 90+2’de ise Vargas topu ağlarla buluşturdu. Vargas'ın golü video hakem uygulaması kararıyla gole çevrilince Şili sahadan 2-0 lık galibiyetle ayrıldı. Bu uygulama diğer şampiyonalarda da uygulanacak mı ? Bekleyip göreceğiz!

Haber Yazarı

Haberci Adı: Ali İhsan Erdenilgen

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin