Yollar artık Gaziemir’de de “bisim”!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Yollar artık Gaziemir’de de “bisim”!

Facebook'ta paylaş
24/02/2021 , 21:06:58

İzmir’de ulaşım alanında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 18 Ocak 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya konulan Bisim / Bisiklet Kiralama Sistemi Gaziemir’de de hizmet vermeye başladı.

Gaziemir’deki ilk BİSİM Kiralama ve Park İstasyonu açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına BİSİM uygulamasının önemine dikkat çekti. “BİSİM İZMİR uygulamasını ilk günden kullananlar arasında bende varım. Gönül isterdi ki çok önceden Gaziemir’de de BİSİM uygulamasına geçilebilseydi. Ancak bize nasip oldu. Başlangıç olarak Önder Caddesi ve Festival Alanı’nda BİSİM 2 adet istasyonla hizmet verecek. Kısa süre içerisinde de bisiklet yollarıyla birlikte bu sistem yaygınlaşacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bisim Gaziemir istasyonu açılışına İZULAŞ Genel Müdürü Arda Şekercioğlu, Bisiklet Yaya Erişimi ve Planlama Şube Müdürü Özlem Taşkın Erten, Gaziemir Belediye Başkan yardımcıları Necati Kırmaz, Deniz Dinler, Hülya Abay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları İsfahan Naki ve Sedredil Coşkuner, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti İlçe Başkanı Sedat Dağ, MHP Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Aydın Kemahlı, , CHP belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri katıldı.

Yapılan törenin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, Belediye Meclisi Divan Kurulu Üyesi Nimet Şekercioğlu, CHP Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Özkara ve CHP Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Tepik Karadeniz 'bisim' bisikletleriyle, Belediye Hizmet Binası’na hareket ettiler.

 

Bisim’i kiralayanlar 2 milyonu geçti

18 Ocak 2014’te başlayan BİSİM Bisiklet Kiralama Sistemi’ni İzmirliler çok benimsedi. İlk önceleri gençler arasında özellikler hafta sonları gezi amaçlı kullanılmaya başlayan ‘bisim’ bisikletleri zaman içinde genç ve orta yaş kesimleri tarafından kent içi ulaşım tercihi olarak rağbet görmeye başladı. Bugüne kadar BİSİM kiralama sayısı 2 milyonu geçerken, sistemin ilçelerde de yaygınlaşmasıyla birlikte bu sayının katlanarak artması bekleniyor.

 

2021’in ilk Bisim QR kod uygulama istasyonu Gaziemir’de açıldı

Gaziemir’de faaliyete geçirilen Bisim’in istasyon (kiosk) uygulaması bir ilki de beraberinde barındırıyor. 2021 yılının ilk kiosk yatırımında bulunan QR kod uygulamasıyla ‘bisim’ bisiklet kullanıcıları yüklemelerini, akıllı cep telefonlarına indirecekleri ücretsiz “bisim” uygulaması üzerinden de yapabiliyorlar.   

 

Bisiklet kiralamak için ‘bisim kart’ sahibi olmak gerekiyor.

 

BİSİM KART için herhangi bir depozito ücreti alınmaz iken, Kredi Kartı ile bisiklet kiralamada ise 50 TL’lik depozitoya ait provizyon ise saat 24’te çözümleniyor. (Aksi durumda banka şubeniz ile görüşmeniz isteniyor)

Kiralanan bisiklet istasyondan çıkış ile birlikte her saat için 3,5 TL ödeme gerçekleşiyor.(BİSİM KART uygulamasından düşülüyor) Tandem Bisiklet yani iki seleli (kişilik) bisikletin saat ücreti ise 5 TL.

Kredi yüklemeleri nakit olarak Konak İskele’de gerçekleştirilirken, istasyonlardaki kiosk cihazlarından kredi kartı ile ve web sitesi bisim.com.tr adresinden de kredi kartı ile yükleme yapılabiliyor. BİSİM KART talepleri Konak İskele’den karşılanabilmesinin yanı sıra web sitesinden de talep edilerek adresinize teslim edilebiliyor.

 

Gece 23 ile 06 saatleri arasında ise Akıllı Bisiklet Kiralama İşlemi yapılamıyor.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin