Dilek ve temenniler, daha neler neler!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Dilek ve temenniler, daha neler neler!

Facebook'ta paylaş
02/03/2021 , 02:37:19

Gaziemir Belediye Meclisi 2021 Mart ayı olağan toplantısında yine biri diğerinden farklı çok ayrı konularda tartışmalar yaşandı. Pandeminin ekonomik yükünü çeken esnaflara müjdeler de vardı, CHP’li kadın meclis üyelerinin Ak Parti ve grup başkanvekiline yönelttiği sert eleştiriler de vardı. Mart meclisi Başkan Arda ile CHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edilen meclis üyesi Çağlarsu’ya söz verme-vermeme sözlü tartışmasıyla kapandı.

 

2021 yılının 3 Birleşimi için toplanan Gaziemir Belediye Meclisi; her zaman ki gibi çok tartışmalı, zaman zaman kontrollü başlayan gerilim yerini kontrolsüz bir şekilde gerileme bırakırken önemli gündem maddelerin görüşüldüğü Mart Meclisi’ni geride bıraktı.

 

Gaziemir Belediye Meclisi’nde görüşülen en önemli gündem maddelerinden biri şüphesiz ki uzun yıllardır sürüncemede duran Sarnıç’taki maliye hazinesine ait bir parselin, bir bölümünün belediyeye devri ve bununla birlikte üzerindeki hak sahiplerine olan satış kararıydı.

Sarnıç’taki Maliye Hazinesi’ne ait 862 metrekarelik 11204 ada 1 parsel’in, 573 metrekarelik kısmı 4706 sayılı yasaya istinaden belediyeye devredildi. Bu devirle birlikte Gaziemir Belediyesi’de ilgili parselin hak sahiplerine satışını yapmakla yükümlendirildi. Söz konusu madde meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken, kendisi de Sarnıç’ta ikamet eden Ak Partili Meclis Üyesi Nuray Öztürk karar nedeniyle herkese teşekkür ederken, böyle bir karardan önceden haberdar edilmediği içinde sitem etti. Öztürk maliyeden devri yapılan mülkün hak sahiplerine uygun koşullarda verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.   

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da 2005 yılında çıkan 4706 sayılı kanunun nihayet uygulandığını ifade ederek, şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda inceleme aşamasında olan yüzlerce dosya açısından da örnek teşkil edeceğinin altını çizdi. Arda “Yasal sınırlar dahilinde elimizden gelen en uygun şekilde bu arsaların satışını ve devrini gerçekleştireceğimizden emin olmanızı istiyorum”dedi.

 

Belediye Meclisi’nde alınan önemli kararlardan biri de pandemi koşullarının ekonomik ağırlığını çeken esnaflara yönelikti. Belediye Meclisi aldığı oy birliği karar ile pandemi sırasında kapalı olan kahve, kıraathane vb. esnafların mağduriyetini en aza indirmek bir nebze de olsa katkı vermek amacıyla, su faturalardan tahsil edilen Katı Atık Bertaraf Bedeli’ni 1 TL “İz Bedel”e düşürdü.

 

Gaziemir Belediye Meclisi’nde esnaflarla ilgili görüşülen bir önerge de, belediyenin kiracısı konumundaki işletmelerin pandemide kapalı olduğu zamanlardaki kiraların alınmaması, yine pandemi süresinde kapalı olan işletmelerden işgaliye ve ilan reklam harçlarının alınmamasına yönelik önergeydi. Belediye Meclisi’nden oybirliği ile kabul edilen önerge hakkında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Pandemide her zaman esnafımızın yanında olduk. Yanında da olmaya devam edeceğiz” dedi. İlgili önergede belirtilen hususları çok önceden hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Arda “Biz genelgeler ve yetkilerimiz doğrultusunda pandemide kapalı olan belediyemiz kiracılarından zaten kira almadık. Yine pandemi sırasında zaten kapalı olan esnaflardan işgaliye ve ilan reklam vergisi de almıyoruz. Bu önergenin gündeme gelmesi Genelgeyi çıkarak hükümet yetkililerinin de kafasının karışık olması. Bir yerde bu konuda belediye encümenini ve başkanın yetkilendirdiği halde, diğer yandan da bu konuda belediye meclisi karar verir diyor” dedi.

 

CHP’Lİ KADIN MECLİS ÜYELERİ, AK PARTİ VE ATMACA’YA YÜKLENDİ

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu, Meral Yiğit ve Nimet Şekercioğlu Cumhur İttifakı üzerinden Ak Parti’ye ve Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’ya sert eleştiriler yöneltti.

CHP’li Derinsu yaptığı konuşmada genel ve yerel siyasetteki eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi; “Geçtiğimiz günlerde dinlediğim bir radyo programında değiniliyordu; Türkiye 10 milyar ton buğday ithal etmiş. 81 milyon vatandaşımız var Türkiye 10 milyar ton buğday ithal etmiş. Bizim gibi bir tarım ülkesinden bahsediyoruz. Bize çünkü ilkokulda iken hep anlattılar, biz dünyaya yetiyorduk tarımda, şimdi kendi kendimize yetemez olmuşu, dışarıdan buğday ithal eder hale gelmişiz! İşin daha garip olan tarafı da şu, biz 81 milyon nüfusla 10 milyar ton ithal ederken, Çin milyarlık nüfusuyla bizden daha az buğday ithal ediyor. Biz nereden nereye geldik. İlkokulda acaba şu an ne anlatılıyor? Bizim hala kendi kendine yeten tarım toplumu olduğumuz hala anlatılıyor mu?! Bir de kovit 19 aşılarıyla alakalı öncelikle şeffaflık ilkesiyle yola çıkıldı, ‘ne kadar ithal edildiği, nerden ne kadar alındığı, kaça satıldığı detaylı bildirilecek, söylenecek, basında takip edecek’ falan dendi. Sonra bir anda ‘yok biz bunu söylemeyeceğiz’, ‘ne kadar aldığımız kimseyi ilgilendirmez’ diye bir şey oldu! Ama ardından bir haber çıktı; 50 bin lira sermaye ile 4 yıl önce kurulmuş olan bir şirket, Sağlık Bakanlığı’nın kovit 19 aşılarını dağıtıp, saklama, soğuk hava zincirleri, barkodlama gibi alt maddeleri olan işini 11 milyon TL (ihale karşılığı) alıyor. Halkın çok büyük tepkisine neden oldu. Buraya gelip bizler eleştiriliyoruz neyle?! Sosyal Market açılışında harcanan 29 bin TL’lik bir faturayla. Ardından aizheimer hastalarının öğlenleri yemiş olduğu 3 bin kusur liralık faturalarla. Biz bunlara genel siyaset diyoruz. Girmeyelim deniyor! Hadi bunu kenara koyuyorum. Sosyal Market açılışında zaten muhalefet partilerinden hiçbir arkadaşımız göremedik. Sonrasında acaba hiç gidip baktılar mı? Orada neler yapılıyor, açılış dışında acaba hiçbir kuruş harcanmış mı? Bırakında prestij açısından açılışı yapılsın. Orayı dolduracak insanlara tanıtım amaçlı olarak o kadarcıkta bir para harcansın. Aksi takdirde tanınmayan bir yere bağış olmaz. Orası bağışlarla ayakta duruyor. Keşke sizlerde oraya bağış yapabilecek yüce gönüllüğe sahip olsanız. Keşke, insanlar rencide olmadan, paketle evine ihtiyacı olmadan ürünlerin evine gelmesi yerine, kendi ihtiyacını kendi alsa. Sosyal Market bunun için var. İnsanların onuruna zarar vermeden, alışveriş yapma hissini tadarak, evlerine bir şeyle götürebilmeleri için var. Sizleri Sosyal Marketimize yardım yapmaya davet ediyoruz. Gelin Sosyal Marketi bir gezin. Rafların gönüllüler tarafından nasıl doldurulduğunu görün.

 

CHP’li Meral Yiğit ise konuşmasında şunları söyledi;

“Cumhur İttifakı’nın hatırı kalmasın diye konuşmama önce yerelden başlayacağım daha sonra genele geçeceğim. Görev süremizin ilk iki yılında, seçim bildirgemizdeki projelerimizin çoğunu gerçekleştirmemizin haklı gururunu yaşıyorum. İlçe stadımız yenilendi. Gaziemir Metrosu’nun çalışmaları hemen başladı. Aile Çay Bahçelerimiz, 100.Yıl Kültür Sanat Merkezimiz, Gençlik Merkezimizde hayata geçtiğinde yerelde daha mutlu bir Gaziemir Halkıyla karşılaşacağız. Tek bir şey kaldı sadece nedir o? Emrez’deki radyasyon atıklarının kaldırılması. Bunun için Cumhur İttifakı’ndan yardım bekliyoruz. Kendimiz için değil, yarın onlara oy vermiş seçmenler karşılarına çıkıp ta ‘Gaziemir Halkı için muhalefet yapmakta öte, ne yaptınız?’ diye sorduklarında verilecek bir cevapları olması adına söylüyorum! Şimdi size bir hikaye anlatmak istiyorum. Gerçi hikaye anlatmakta Uğur bey kadar usta değilim. Bu mecliste genelde hikayeleri o anlatır! Bir akşam Ahmet ağa, Mehmet ağaya misafirliğe gitmiş. Yemişler içmişler, sohbetlerini tüketmişler. Ev sahibinin artık uykusu gelmiş. Ama Ahmet ağa gitmek bilmiyormuş! Mehmet ağa demiş ki; Ahmet ağa çok paran olsaydı, nereye gitmek isterdin? Ahmet ağa düşünmüş Fizan’a demiş! Mehmet ağa yapıştımış cevabı; Çok gidersin! Kalkıp evine gitmiyorsun ki Fizan’a gidersin (!) Cumhur İttifakı’na diyorum ki siz daha burunuzun dibinde 6 yıldır esir tutulan 13 şehidimizi kurtarmaya gitmemişsiniz, kalkıp aya mı gideceksiniz? Çok duyduk biz bu masalları. ‘Burada çıplak arama yapılmamıştır. Varsa eğer, bunu bir yıl sonra söylüyorsa eğer, şerefsizdir, onursuz’ diyen Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e de buradan iki laf etmek istiyorum. Biz kadınlar, onuru ve gururu ‘bir kereden hiçbir şey olmaz’ diyerek 45 çocuğu istismar edenleri mecliste güle oynaya aklayanlardan öğrenecek değiliz.”

 

CHP’li Nimet Şekercioğlu ise konuşmasında şunları söyledi;

“Bizler, pandemi sürecinde Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği, belediye ile birlikte gerçekten, ihtiyaç sahibi insanlara, onların onurlarına dokunmadan çok güzel hizmet verildiğine şahit olduk. Bu Gaziemir Belediyesi’nin bir gururudur. Ben öncelikle bir anne olarak genelden konuşmak istiyorum. Gara’da verdiğimiz şehitlerimize Allah’ta rahmet diliyorum. Gerçekten için yandı. Üzülerek belirtmek isterim ki Suudi Kralı öldü, 3 gün yas ilan ettiniz. Mısır’da terör saldırısı oldu, 1 gün yas ilan ettiniz. Bu ülkenin evlatları şehit oldu milli yas ilan etmediniz! Vicdanlı mısınız, soruyor musunuz kendinize! Ben sayın Atmaca’ya sormak istiyorum; İzmir’de büyük bir deprem yaşadık. Binalar yıkıldı, inasanlar enkaz altında kaldı. Burada iktidarınız (deprem fonu ile ilgili) ne kadar parayı buraya aktardı? Çok merak ediyorum. Kentsel dönüşümde mevcut binaların güçlendirilebilmesi ne kadar para verildi. Haberlerde dikkatimi çekti; Mersin’de yeni bir kavşak açılmış ve Mersin Belediyesi (meclisinde) ‘burası Sevgi Kavşağı olsun’ önergesi vermiş. Önerge Ak Parti ve MHP’lileri oylarıyla ret edilmiş. Aramızdaki fark bu işte! Sevgiyi ret ediyorsunuz. Bizim, hepimizin gerçekten siyasetin dilinin değişmesi gerekiyor. Ben üzülüyorum, bir birimizi anlamıyoruz. Dinlemiyoruz, hep bağırıyoruz. Anlamaya çalışmıyoruz. İnsanlar artık huzur istiyor. Lütfen tek istediğimiz sevgi. Birlikte yol alalım. Birlikte yürüyelim.”

 

CHP’Lİ YİĞİT, DERİNSU VE ŞEKERCİOĞLU’NA AK PARTİLİ ATMACA YANIT VERDİ.

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca konuşmasında şunları söyledi;

“Konuşmacıların hepsi kendine göre ifadelerini meclise aktardılar. Ben de sondan başlıca. Ben mecliste genel siyaset konuşmuyorum, hakaret olmadığı sürece de ciddiye almıyorum. Bugün  Sarnıç'taki alan hazineye ait bir parsel,  yıllardır bu parsel üzerinde Gaziemir belediyemiz, 4-5 metre yüksekliğinde atık dağı oluşmuş durumda. Etrafında da herhangi bir tel örgü yok, kimin girdiği çıktığı belli değil. Oraya biri girip zehirli atık ta dökse kimsenin haberi olmaz. Orası katmanla örtülmüş ancak öyle bir durum yok. Diğer parsel ile vahşi depolama olarak kullanılıyor. Kendi kapısını süpüremeyen arkadaşların başka yerlere laf atması anlamsız.  Buradan yer altı sularının kirlendiğini biz bugün haberleştirdik. Daha önce bu mecliste gündeme getirmiştik. Sarnıç hürriyet mahallesindeki kanalizasyon ters yönlü. Bu yüzden taşan sular önce gölet sonra tahtalı barajına gidiyor. Bunları bilmeyen arkadaşlarımızın radyasyon demeler çok komik. Geçenlerde Emrez mahallesinde bir köprü var. Bu köprü 2 Şubattaki dere taşkınında korkuluğu kopmuş ve yıkım tehlikesi var. Vatandaşlar aradı ve 1 aydır korkuluğu kopan köprüde önlem alınmadığını söyledi. Biz bunu haber yaptırdıktan sonra tekrar gidiyoruz oraya, peşini bırakmıyoruz. Sayın başkan sadece sarı çizmelerini giyip fotoğraf çekildiği için bundan haberi yoktur. Biz alan gittik ve sadece olay yerine çekilen sarı naylonun çekildiğini gördük. Sizin bunlardan haberiniz yok kalmışsınız radyasyondan ve uzaydan bahsediyorsunuz. Siz niye meclis üyesi oldunuz?”

Ak Partili Atmaca kendisine CHP meclis üyesi kadınlardan gelen eleştirilere bu sözlerle cevap verirken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik yeni suçlamalar yöneltti. Başkan Arda Atamaca’ya cevabı ise “Israrla yalan söylüyorsun” dedi.

Atmaca yaptığı şunları söyledi;

“Denetim Komisyonunda 5 arkadaşız. Önümüzde sürekli dosyalar geliyor. Biz iddia ettik, inandıramadık ancak başkan kendi ağzı ile söyledi. Öyle şeyler geliyor ki yazdıklarımız yüzde 1'i bile değil. Reyhan pastanesinden 89 bin TL  artık kademelik alışveriş yapılmış… Bu sadece 7-8 ayda. Temmuz ayında 100 kilo börek gelmiş. Yalan çok ama bizde yok. Yalan sende var. Baştan başlarsak saymakla bitiremeyiz. Sayın başkan, soğuk meze yiyen oldu mu meclis toplantısı öncesi? Ben yemedim görmedim. Balıkçı Mehmet diye tabir ettiğimiz yerden 40 tane meze gelmiş ancak ben görmedim.  Konuşursak daha çok malzeme var. Biz öyle bir şartlanmışız ki Nazar Börek deyince bize verilen cevap Alzheimer hastalarına!”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ak Partili Atmaca’nın suçlamalarına ise şöyle yanıt verdi;

“Israrla aynı şeyi söylemeye devam ediyorsunuz, siz burada bürokratı da suçladınız. Siz bir dosyada 55 bin TL'lik faturayı gördünüz mü? Siz dosyadaki evrakları tanımıyorsanız arkadaşlar yanlış kişi seçmişler. Eğer ayırt edemiyorsanız sizi bir daha seçmesinler. 55 bin TL'lik sözleşme yapılıyor  ama bu bir yıllık. Alzheimer hastaları için bu. Niye ısrarla 55 bin TL deyip insanları itham edip yalan söylüyorsunuz. Siz 55 bin TL'lik fatura çıkarın ben istifa ederim. Ama çıkartamayacaksanız o koltuğu bırakın. Siz 89 bin TL'lik Reyhan Pastanesi faturası gördünüz mü? Siz onu da çıkarın istifa edeceğim. Köprüyü trafiğe kapatan benim, İZSU'ya taşıyan benim. Burada top İZSU'da… Ben trafiğe kapatarak görevimi yaptım. Siz oradaki insanlara sorun. Ben devamlı gidiyorum oraya. Burada yapmaya çalıştığınız şey hedefi değiştirmek!”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda meclisin açılışında yaptığı konuşmada ise Atmaca’nın bir gazeteye verdiği demeçlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

Arda şunları söyledi; “Bir gazetede Gaziemir Belediyesi'nin tek bir börekçiden 55 bin TL'lik alışveriş yaptığı haberi hakkında da açıklamalarda bulunan Arda, "Ben bu haberi okuduğumda inanamadım. 19 Şubatta çıkan haberden bu güne  bu haber yanlış anlaşılmış olabilir mi diye bir açıklama bekledim ancak bir açıklama yapmadığı için Uğur bey bende bu konuyu açıklamak istiyorum. 100 yıllık gazeteye böyle bir haberin servis edilmesi, bu gazetenin yanıltılması, Gaziemir'deki vatandaşlara verilmek istenen algı doğru bil algı değildi. Bu konuya girmek istemiyordum aslında ancak etik olarak komisyon görevi devam ederken, komisyon üyesi birinin basına böyle haberler sevk etmesine sessiz kalmamak gerekiyor. Ben Adalet ve Kalkınma Partisinin içinde ve MHP'deki bazı arkadaşların böyle bir insan olmadığını biliyorum. Bana olmamış bir şey için iftira atmayacaklarını biliyorum. Bu kadar vicdansız olmadıklarını biliyorum. Ben canlı yayında Uğur beye anlatır gibi anlatacağım. Alzheimer Demans merkezimiz var, buraya yaklaşık 14 vatandaşımız geliyorlar. Bu vatandaşlarımıza öğlen yemek çıkartıyoruz. Doğrudan teminle yıllık 55 bin 220 TL'lik yemek alımı ile ilgili bir dosya açmışız. Gaziemir'deki esnaflardan bir fiyat teklifi alınmış ben hiçbirini tanımam. 2 yıl içinde hiçbir ihaleye katılmadığım gibi komisyon üyeleri ile de konuşmadım. Komisyon üyelerimiz bir araştırma yapıyorlar ve fiyat alıyorlar. Nazar Börek firması ile 1 yıllık 55 bin 220 TL'lik bir anlaşma yapılıyor. Sadece 2 defa Ocak ve Mart ayında toplamı 3 bin 963 TL civarı bir ödeme yapılıyor. Pandemi çıkınca bu derneğimiz kapatıyoruz. 55 bin yıllık yapılan dosya 3 bin 900 TL harcanarak kapatılıyor. Uğur bey ya bunu bilmiyor, anlamıyor, denetim komisyonundaki grubu görevinde bu işten anlamayan birini seçmişsiz, ya da bildiği halde yalan haberle bir gazeteye bunu servis ediyor. Hiç mi vicdanınız yok? 55 bin TL'lik bir fatura gördünüz mü? Siz iktidar olduğunuzda o dernekte yemek vermeyin, biz vermeye devam edeceğiz. Yılsonuna kadar açık olsalardı oradaki vatandaşlarımıza 55 bin TL'lik yemek helal olsun. Fazlasını yiyebiliyorlarsa daha fazlasını verelim. Niye böyle bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz? Bunu Gaziemirliler görüyor. Ben sizin vicdanınızın kuruduğunu düşünüyorum. Bunu bekliyordum, Nisan ayında faaliyet raporunu konuşurken söyleyecektim ancak yapılan haber bilinmesi gerekiyor"

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP'li İbrahim Özkara bir önceki toplantıda konuşmasının ardından ‘belediye çalışmalarını kağıttan bakarak okuyor’ diye kendisini eleştiren Ak Partili Uğur İnan Atmaca’ya cevap verdi. Özkara şunları söyledi; “Sayın Uğur İnan Atmaca geçtiğimiz meclis bana ' Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi ancak kağıda bakmadan konuşamıyor' gibi aşağılayıcı cümleler kullanmış. Hopluyor zıplıyor nezaket diline dikkat etmiyor. Biz ne AK Partiye neden MHP'ye bir saygısızlığım olmamıştır. Ancak arkadaş nedense çok sinirleniyor… Beni Büyükşehir Meclis üyeliği görevi verilmiş ve ben bu görevi canla başla yapmaya devam edeceğiz. Biz prompterdan konuşmaya alışık değiliz. Tabii ki esnafın dediğini kağıttan okuyacağım, benim söylemim değil. Daha önce de  o kadar icraat yapmışız ki kağıda notlar aldık oradan okuduk ancak arkadaşımız bizi küçümseyici cümleler kullanmıştır."

Gaziemir Belediye Meclisi’nde bir diğer gündem maddesi ise belediye bünyesinde kurulması kararlaştırılan Yapı Kontrol Müdürlüğü önergesiydi.

Söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin "Yapı kontrol müdürlüğünün kurulmasının ana amacı kaçak yapı ile mücadele için mi kuruluyor? Bugüne kadar İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri ile birlikte yapılıyordu.  Yıkım için fen işleri müdürlüğüne gönderiliyordu. Yıkım işlemleri gerekli bahaneler ile yapılmıyordu. Burada tam anlamıyla kaçak yapılar belediyeye gelir yapısı olarak görülüyor ve vatandaşların arabaların evlerinin ruhsatlarına tapularına şerh konularak yapılıyor. Bunun dışında kaçan yapıyı yapı ile ilgili mücadele etmeyen belediyelerin bu konularda görevini ihmal ettiği bir gerçektir Belediyemiz tarafından kurulacak müdürlüğün bu konuda daha etkin bir rol uygulayıp yıkım işlemleri uygulanacak mı? Yoksa bu müdürlük yeni bir kadro oluşturulmak için mi kuruluyor? Gerçekten kaçak yapı için kuruluyorsa o zaman bu kurulsun ancak zaten bünyemizde var ancak ekipmanımız yok deniliyorsa kurulacak müdürlüğün sadece yandaşa kadro için kurulacağını düşüneceğiz" dedi.

MHP’li Şahin’e ise Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz cevap verdi. Kırmaz şunları söyledi; “ Keşke Selahattin Bey'den önce söz alsaydım da niyetimizi anlatsaydım. Şu an esas amacımız kaçak inşaatlar ile mücadele. Mevcut kaçak inşaatlarımızın ruhsat sorunları… İlk etapta su an imar müdürlüğü ve fen işleri müdürlüğümüz ilme belirtke yürütülüyor ve sorun yaşanıyor. Bunu tek elden yaparsak daha iyi koordine sağlarız diye düşündük. Kadro konusunda ise hiç böyle bir şey düşünmedik. Zaten imar ve fen işleri müdürlüğümüzde bu işleri yapan arkadaşlar var. Bunlar da zaten bu kadroya dahil olacaklar. Yer konusunda sıkıntımız zaten yok Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü kuracak ekiplerimiz var."

Memur Sendikalarıyla Toplu Sözleşme görüşmelerine oturulması için belediye başkanı yetki verilmesi gündem maddesinde de tartışma yaşandı.

Belediye Başkanı Arda’nın bir önceki toplu sözleşme görüşmelerinde imza altına alınan sosyal denge Tanzimatlarını ödemediğini ileri süren Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca “Başkan bunu yapamadı. Bu görüşmeleri meclisimiz kara versin ben yöneteyim” dedi. Atmaca’nın sözlerine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın cevabı ise “Bu yetkiyi kullanabilmen için önce Gaziemir Halkı’ndan yüzde 58 oy alman gerekir” diyerek cevap verdi.

Atmaca gündem ile ilgili şöyle konuştu;

“Konuşma konusunu bir türlü rayına sokamadık. Bütün meclis üyeleri burada rahatlıkla ifade edebilmeleri lazım.  İki sene önce biz bu yetkiyi verdik, sayın başkan ne yaptı? Bir süre geçtikten sonra belediyemizin avukatları olmasına rağmen dışarıdan aldığı destek ile bizim memurlarımızın sosyal denge tazminatlarını düşürdü. Çelişki şurada, yeti kimde? Yetki mecliste. Meclis yetkiyi kullanması için başkana veriyor. Başkan bunu onaylarken bize bilgi vermiyor. Buca'daki fidanlık ve Gaziemir'deki bazı mülklerimiz için bizlerin muhalefetimize rağmen ayni sermayeyi tekrar kendisi iptal ettim diyebildi mi diyemedi. Çünkü meclisten aldığı yetkiydi tekrar meclisten iste. Meclisten aldığı yetkiyi kendi bireysel yapıyla dışarıdan aldığı tavsiye ile farklı kullandı. Gaziemir'de çalışanların bu konuda ciddi sıkıntıları oluyor. Ben yine aynı şeyin olacağı kanaatindeyim. Önce başkanını meclisten aldığı yetkinin hakkını vermesi lazımdı. Yeni dönem içinde meclisin yetkisini ben talep ediyorum. Meclis bana bu yetki verirse ben hem meclisin hem de çalışanların çıkarlarını koruyarak memurlar ile sözleşme yapmaya talibim.”

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise gündem maddesi ile ilgili şu görüşleri dile getirdi;

“Belediye memurlarımız ile belediyemiz arasındaki anlaşmazlık ortada. Geçen sefer atılmış imzalara rağmen bu dengenin sağlanamaması ve işçilerimizin iş bırakma eylemi yapması ilçemizi haber kanallarının gündeminde indirmedi. Maalesef bu durum ilçemizi kötü yönde etkiledi. Umarım yeni yapılacak sözleşmede taraflar arasında anlaşmazlık çıkmaz. Belediyemiz ekonomik imkanları sayesinde verilebilecek maksimum tutar çalışanlara verilir.”

Gündem ile ilgili eleştirilere cevap veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda şunları söyledi;

“Yetki istiyorsunuz ancak Gaziemirliler bu yetkiyi bana verdi. Sizin yetki için Gaziemir'de yüzde 58 oy almanız lazım. Siz kendi belediyelerinize bakın bu dengeyi kaç veriyorsunuz diye. Aylardır diyoruz bu limitleri kaldırın diye. Siz ne yaptınız? Şov yapmayın burada. Burada konuşulan para mevzusu değil. Bu konutu memur arkadaşlarımıza da söyledik. Mücadeleyi nerede yapmaları gerektiğini söyledik. Bana açtıkları davalar var. Hukuka inanmayacak mıyız. Hukuk memurları haksız gördü. İstedikleri yasal konulara değinirse tabii ki istenileni yaparız. Hukuk sizin elinizde meclis sizin elinizde ilgili yasaları çıkarın.  Sayıştay'ın aldığı karar doğrultusunda aldığımız kararlar var. Yasayı değiştirin, Gaziemir için yapılacak çok şeyimiz var.”

 

 

 

Gaziemir Belediye Meclisi’nin en gergin bölümü ise kapanışa doğru yaşandı. Dilek ve Temeniler bölümünde söz isteyen Levent Çağlarsu ile oturumu yöneten Başkan Halil Arda arasında sert tartışma yaşandı. Israrla söz isteyen Çağlarsu’ya, Başkan Arda “Sen önce meclis adabını öğren. Oturumu ben yönetiyorum. Ben söz vermeden konuşamazsın. Belediye başkanı olarak beni Hitler’e benzeten, beni faşistlikle suçlayan sensin. Ben senin gibi konuşan birine bu mecliste söz vermiyorum” dedi.

Çağlarsu ise Başkan Arda’nın söz vermemesine “Yanlış yapıyorsun. Bana söz vermek zorundasın. Yönetmeliklere aykırı davranıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Çağlarsu yerinden konuşmaya devam etmesi üzerine Başkan Arda meclis toplantı düzenine aykırı davrandığı için meclisten dışarı çıkaracağı uyarısı yaptı. Çağlarsu’nun itirazını sürdürmesi üzerine Başkan Arda belediye zabıtalarını ‘dışarı çıkarın’ direktifi verdi. Toplantı sonuna yaşanan gergin ortama CHP meclis üyelerinden bazılarının Çağlarsu’nun yanına giderek ortamı yumuşatma çabası gösterdi.

Toplantıyı takip eden CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın yaşanan duruma tepki göstererek arka sıralara geçtiği gözlendi. Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri de yaşananlara tepki gösterirken, 7 Nisan 2021’de toplanmak üzere meclis toplantısı sona erdi.

 

Levent Çağlarsu geçtiğimiz meclis toplantılarında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı yine kendisine söz vermediği gerekçesiyle aynı partiden belediye başkanını faşistlikle suçlamıştı. Çağlarsu’nun yaptığı bu açıklamalar sonrasında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu parti disiplinine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.    

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin