Şiddet mağduru kadınlara Gaziemir Belediyesi’nin de desteğiyle istihdam!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Şiddet mağduru kadınlara Gaziemir Belediyesi’nin de desteğiyle istihdam!

Facebook'ta paylaş
09/03/2021 , 12:31:20

Şiddet mağduru kadınları istihdam eden Beyka Sağlık Ürünleri firmasını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ziyaret eden Başkan Halil Arda, işletme sahibi Eylem Aydınalp’e iş yeri ruhsatını teslim etti.

Gaziemir’de faaliyet gösteren, medikal tekstil ürünleri üreten Beyka Sağlık Ürünleri firması sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınların hayatına dokunuyor. Eylem Aydınalp yönetiminde faaliyet gösteren ve 20 kadın çalışanı bulunan firma; şiddete uğrayan, ekonomik zorluk yaşayan ve eşinden boşanmış kadınlara istihdam imkânı tanıyor. Gaziemir Belediyesi de Beyka Sağlık Ürünleri’nin elaman ihtiyacını gidermesi için katkı koyuyor. İşletme, Gaziemir Belediyesinin Cv Bank birimine iş başvurusu yapan ve aranan koşulları sağlayan 6 kadını bünyesinde iş sahibi yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Beyka Sağlık Ürünleri firmasını ziyaret eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, işletme sahibi Eylem Aydınalp’e sürpriz yaptı. Başkan Arda, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını Eylem Aydınalp ve Kadir Kayan’a teslim etti. İş yerindeki kadın çalışanlarla da bir araya gelen Başkan Arda, kadınlara hediye verdi, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

“İyi ki böyle insanlar var”
Kadın cinayetlerine ve kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Halil Arda, kadınların mücadele ettiklerinde ve birlik olduklarında üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şey olmadığını söyledi.

İşletmede çalışan kadınlarla sohbet eden Başkan Arda, “Bugün buralarda çalışıyorsanız, haklar elde ettiyseniz 167 yıldır mücadele eden kadınların sayesinde. Birçok hakkı elde ettiniz ama yeterli mi? Hayır, değil. Kadının hayatın her yerinde olması gerekiyor. Bugün ülkeleri yöneten, uçak kullanan, körüklü otobüs kullanan kadınlar var. Kadınlar her alanda başarılı oluyorlar. Kadınların ayakta durabilmesi için ekonomik özgürlüklerini de kazanmış olmaları gerekiyor. Bu anlamda sizlerle çalışmayı tercih eden işverenlerinize teşekkür ediyorum. Kadın ekonomik özgürlüğü elde ettiyse ve sosyal güvencesi varsa hiçbir erkeğe mahkûm değildir. İstanbul Sözleşmesi çok önemli ancak maalesef Türkiye’de iktidar tarafından uygulanmıyor. 2021 yılında Türkiye’de 68 kadın öldürüldü. Bu inanılmaz bir durum. 2020 yılında da 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bizim toplumumuzda boşanan kadınlara bakış açısı doğru değil. Ben boşanan kadınları çok cesur buluyorum. Helal olsun, bir erkeğe mahkûm olmadan yaşamayı seçmişler. O yüzden kadının ayakta durması, çalışması çok önemli. Ancak kadın hayatın her alanında olursa, kendisini ispat ederse erkeklerin de sesi çıkmaz. Kadına şiddet uygulayanların ağır ceza alması lazım. Bu kişilere bir şey olmadığını görenler aynı şiddeti bir başka kadına uyguluyor. Kadına değer vermek gerekiyor. Belediyemizin müdürlerinin, başkan yardımcılarının yarısı kadın. CHP’li meclis üyelerimizin yarısı kadın. Kadına ancak bu şekilde değer verebiliriz. Patronlarınızı bir kez daha kutluyorum. İyi ki böyle insanlar var” diye konuştu.  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin