GAZİEMİR HÜKÜMET KONAĞI’NIN YAPIM İHALESİ, FORTES & SELİM TUĞRUL ORTAKLIĞI’NIN
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR HÜKÜMET KONAĞI’NIN YAPIM İHALESİ, FORTES & SELİM TUĞRUL ORTAKLIĞI’NIN

Facebook'ta paylaş
09/03/2021 , 21:17:21

TOKİ tarafından yapılacak olan Gaziemir Hükümet Konağı İnşaatı ve Alt Yapı Çevre Düzenlemesi işini; Merkezi ofisi İstanbul’da bulunan Fortes Yapı Sanayi Tic.Ltd.Şti ve Diyarbakır merkezli Selim Tuğrul İş Ortaklığı üstlendi. Projenin Müşavirlik İşi’ni ise Ankara Merkezli Emay Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. üstlendi. 500 gün iş günlü Gaziemir Hükümet Konağı İnşaatı ve Alt Yapı Çevre Düzenlemesi Projesi 19 milyon 840 bin TL + KDV bedelle tamamlanacak.

 

Gaziemir’in uzun yıllardır ihtiyacı olan Gaziemir Hükümet Konağı yapımı nihayete erdi. Gaziemir Türkan Saylan Caddesi ve Şehit Feridun Pözüt köşesinde gerçekleşecek olan Gaziemir Hükümet Konağı için Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yaptırılıyor.

 

7 Aralık 2020 yılında TOKİ  tarafından ihaleye çıkarılan Gaziemir Hükümet Konağı’nın İnşaaat ve Alt Yapı Çevre Düzenlenmesi işi; Fortes Yapı Sanayi Tic.Ltd.Şti ve Selim Tuğrul İş Ortaklığı’nda kaldı.

19 milyon 840 bin TL + KDV bedelli ihalenin, Müşavirlik İşi’ni de Emay Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. üstlendi. 1 Şubat 2021 tarihinde yer tesliminin yapıldığı inşaat, 500 iş gününde tamamlanacak. Mücbir sebeplerin oluşmaması halinde Gaziemir Hükümet Konağı’nın en geç 15 Haziran 2022 tarihinde TOKİ’ye teslim edilmesi planlanıyor.

 

Halen Hükümet Konağı olarak kullanılan ancak olası deprem riski taşımakta olan Gaziemir Kaymakamlığı geçici yerine taşınacak. Gaziemir Kaymakamlığı  ve aynı binada faaliyet yürüten müdürlüklerin geçici olarak 12 Sokak üzerinde daha önce öğrenci yurdu iken devletin uhdesine geçen binaya taşınacak.

 

Gaziemir Hükümet Konağı yıllar süren kamulaştırmanın ardından gerçekleşiyor

 

Gaziemir Hükümet Konağı’nın yapılması, uzun yıllar süren bir çok aşama ve süreç takibini de beraberinde getirdi.

 

2009 yılında Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ’un atanmasının ardından ilçe gündemine taşınan Hükümet Konağı yapımının önünde en büyük engel kamulaştırma sorunuydu. İlçedeki sivil toplum kuruluşları ve önde gelen isimlerden bir komisyon oluşturmakla işe başlayan Kaymakam Tuğ arsa sahipleriyle buluştu. Karşılıklı ikna yöntem ve pazarlıklarını sonunda Kaymakam Tuğ döneminde söz konusu arsanın mülkiyeti maliye hazinesine kaydedildi.

 

Yasal rotasyon gereği Şerafettin Tuğ’un ardından göreve atanan Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez döneminde ise Gaziemir Hükümet Konağı’nın inşaat işinin başlatılması için bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi. Öncelikle İçişleri Bakanlığı’nın yatırım planlarına giren Gaziemir Hükümet Konağı projesinin Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmesine karar verildi.

 

Gaziemir Hükümet Konağı Projesi; Yine yasal rotasyon gereği Yaşar Dönmez’in ardından göreve atanan Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer tarafından da önemsendi. Kaymakam Üçer göreve gelmesinin ardından proje üzerinde yoğun mesai harcadı. Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın da devreye girmesinin ardından TOKİ’deki bürokratik süreç hızla atlatılarak, 7 Aralık 2020 yılından Gaziemir Hükümet Konağı İnşaat İhalesi sonuçlandı.

 

RAKAMLARLA GAZİEMİR HÜKÜMET KONAĞI

 

Gaziemir Hükümet Konağı 10 bin 51 metrekare arsa üzerinde projelendirildi.

Birbirine geçen 3 ayrı ana bloktan oluşan ve 7 bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip olacak olan Gaziemir Hükümet Konağı ve çevre düzenlemesi için yaklaşık 20 milyon TL harcanacak.

Gaziemir Hükümet Konağı’nda;

Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı, Nüfus Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü,  Mal Müdürlüğü aynı çatı altında toplanacak.

ilhan Turan (ilhanturan27@hotmail.com ) tel: 05072922250
04/08/2021 , 11:48:18
gaziemir ve edremit hükümet konağı inşaatınız hakkında
Mekanık mermer cephe kaplama konusunda sizinle görüşmek isteriz saygılarımla

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin