BAŞKAN ARDA YAPTIKLARINI ANLATTI, YOL HARİTASINI STK’LARLA PAYLAŞTI.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

BAŞKAN ARDA YAPTIKLARINI ANLATTI, YOL HARİTASINI STK’LARLA PAYLAŞTI.

Facebook'ta paylaş
12/03/2021 , 21:21:53

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve gelişinden bugüne geçen 2 yılda yaptıklarını ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla sunum yaparak anlattı. Başkan Arda sunumu sırasında 2024’e kadar hedeflediği projelerin yol haritasını da sivil toplumla paylaştı.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve gelişinin ikinci yılı nedeniyle yaptığı çalışmaları ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları aktarmaya devam ediyor. Başkan Arda bu kez ilçede şubeleri ve temsilcileri bulunan yurt çapındaki dernek ve meslek örgütleri başkan ve yöneticilerine sunum gerçekleştirdi. Başkan Arda 1,5 saat süren sunumunu, Gaziemir’de faaliyet gösteren yöresel ve hemşeri derneklerine de yapacağını söyledi.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve geldiği 2019 Nisan ayından bugüne geçen 2 yıllık çalışma döneminde yaptıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Gaziemir’in çöplerini belediyenin kendi çalışanlarıyla ve belediyeye yeni alınan araçlarla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Arda, 7 yıl boyunca ilçedeki kağıt, plastik vb ambalaj atıklarından tek kuruş alınmaz iken açtığı ihale ile gelir elde ettiğine vurgu yaptı. Gaziemir’in geleceğine yatırım olarak Gaziemir Metrosu’nun ulaşım master planına dahil olduğunu söyleyen Başkan Arda “28 kilometrelik Metro Projesi İzmir’in en uzun metro hattı olacak. Göreve gelir gelmez bu konuda büyük adımlar atıldı” dedi. Gaziemir’in Kültürel Mirası’na sahip çıkmak ve ilçeye Bir Edebiyat Evi ve çevre düzenlemesi için 2,5 milyon TL’lik kamulaştırma yaptıklarını anlatan Başkan Arda “İlk bir yılda Gaziemir’e 10 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” dedi.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Arda önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek istediği 100 Yıl Kültür Sanat Merkezi, Gençlik Merkezi’nin yapım sürecindeki yol haritasını da paylaştı. Başkan Arda Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde büyük bir tadilat gerçekleştireceklerini de ifade etti. Sarnıç girişindeki karayolu üst geçidinin yetersiz kaldığını söyleyen Başkan Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölge ile ilgili olarak çalışma yürüttüğünü söyledi. Başkan Arda Sarnıç’a gidişin mevcut köprüden tek yön olarak düzenlenirken, Kartal Heykeli’nin bulunduğu cadde ile Aydın Hat Boyu üzerinden bir araç köprüsü daha yapılarak Sarnıç yönünden gelen araçların Akçay Caddesi yönüne tek yön olarak düzenleme yapılması öngörüldüğünü açıkladı.

 

“100 YIL KÜLTÜR SANAT MERKEZİ PROTOLÜNÜ İMZALADIM. BİZ YAPTIRACAĞIZ, BÜYÜKŞEHİR ÖDEYECEK. GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ HAZIR AYNI PROTOKOL İLE BUNU DA YAPACAĞIZ”

Gaziemir Belediyesi’ne ait olan 1980 askeri darbesinden sonra Gaziemir Belediyesi kapatıldığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Fidanlık” olarak kullanılan Buca’daki arsa ile Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde Tasaş/Migros AVM’nin yer aldığı arsada Büyükşehir hissesini devir alacaklarını açıklayan Başkan Arda şunları söyledi;

“Eskiden belediyemiz olan ve 12 Eylül sonrası Gaziemir Belediyesi’nin kapatılması nedeniyle İzmir Belediyesi’ne geçen, Buca’daki su kuyularındaki arsamızı hiçbir zaman kullanamadık. 1992 yılında Gaziemir Belediyesi yeniden açılmış olmasına rağmen 2014 yılına kadar hiç kimse bu arsanın peşine düşmemiş. Benden önceki Halil İbrahim Şenol’un döneminde bu arsalar için mahkeme yoluna gidilmiş. 6 yıl süren dava sonrasında mahkeme Gaziemir Belediyesi’nin talebini haklı görmüş ve bize devrine hükmetti. Ben dava sonuçlanır sonuçlanmaz uzun yıllardır arsamızı kullandığı halde hiçbir bedel ödemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne ecri misil ödemeleri gerektiğini bildirdim. Bunun üzerine konunun çözümü için iki belediye olarak ortak bir çözüm yolu bulduk. Biz üzerinde Belediye Hizmet Alanı plan notu bulunan ve hiçbir zaman imara açılamayacak olan, son çıkan yasalara göre bir belediyenin ancak kendi sınırları içinde bir mülkiyet edinebileceği gerçeğinden hareket ettik. Biliyorsunuz Akçay Caddesi üzerinde eskiden Tansaş olarak şimdilerde Migros olarak kullanılan 3 bin 500 metrekarelik bir arasa var. Bu arsanın ancak 3’te 1 bizim. Geriye kalan 3’te 2’si ise Büyükşehir Belediyesi’nin. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer ile konuştuk ve anlaştık. İmzalanacak protokol ile Akçay Caddesi üzerindeki yerin tapusunun tamamının bize geçtikten sonra; üzerinde 100.Yıl Kültür Sanat Merkezi yapılması ve yapım bedelinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmesi; Ayrıca Hasan Güven Caddesi’nde eskiden belediye fidanlığı olarak kullanılan arsa üzerinde yapılacak Gençlik Merkezi’nin de yapım maliyetinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmesi bu doğrultuda, her iki belediye arasında, konusu (Buca’daki arsaya karşılık Gaziemir Akçay Caddesi üzerindeki) iki yerde takas işlemi yapılması için Gaziemir Belediye Meclisi’nde Meclis Kararı alındı. Alınan karar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de kabul edildi. Meclis kararı ilgili makamlarca onaylanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu işlemler için daha önce almış olduğumuz meclis kararı gereğinde hazırlanmış olan protokol tarafımca imzalandı. Şimdi Tunç Başkanın önünde imzada. Protokolün imzasını ardından 15 gün sonra da Tapu Dairesi’nden gerekli tapu devir işlemleri tamamlanarak Akçay Caddesi üzerindeki tapunun tamamının sahibi olacağız. Burada yapılacak 100 Yıl Kültür Sanat Merkezi’nin yapım ihalesine hemen çıkacağız. Projesi dahil tüm inşaat aşamalarında arsa sahibi olarak biz olacağız. İhalesini biz gerçekleştireceğiz. İnşaat yapım ihalesinin tüm maliyetini imzalanan protokol gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Yine belediyemizin eskiden fidanlık olarak kullandığı Hasan Güven Caddesi üzerindeki arsamızda, projesi tamamlanan ve yakında yapım ihalesine çıkacağımız Gaziemir Gençlik Merkezi’nin de yapım maliyetini, imzalanan protokol gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.”

 

GAZİEMİR AKM YENİLENİYOR

1996 yılından beri ilçenin kültür sanat faaliyetlerinin sürdürüldüğü Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’de yenileniyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sivil toplum temsilcilerine verdiği brifinge söz konusu kültür merkezinde büyük bir tadilat gerçekleştirerek büyük bir oranda yenileneceğini açıkladı.

Başkan Arda “Gaziemir’e uzun yıllardır hizmet veren Gaziemir AKM’nin yenilenmeye ve tadilata ihtiyacı var. Tüm proje çalışmaları tamamlandı. AKM’de betonarme kısımları dışında neredeyse tüm duvarlar yıkılarak büyük bir tadilat gerçekleştireceğiz. İç tasarımı büyük bir oranda değişecek” dedi.

   

“GAZİEMİR ŞEHİR STADI 25 MART’TA HİZMETE GİRECEK”

2004 yılında kendisinin de İl Genel Meclis Üyesi iken çıkarılan 500 bin liralık ödenekle Gaziemir’in Şehir Stadı’na kavuştuğunu ifade eden Başkan Arda aradan geçen yıllar itibariyle söz konusu stadın yıprandığını söyledi. Başkan Arda göreve gelir gelmez uzun yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar yapılmayan yenileme işleminin gerçekleştiğinin altını çizdi. Başkan Arda “Şimdi Gaziemir Şehir Stadı’nın yıpranan suni çim sahası yenilendi. Saha çevresinde tartan pist yapıldı. Şimdi tartan pistinin üzerine maraton çiziliyor. Sahayı çevreleyen tel örgüler yenileniyor. Gelecek yılda da yan taraftaki metal tribünlerin yerine betonarme tribün yapacağız” dedi.   

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin