BAŞKAN ARDA’NIN SUNUMUNU YÖRESEL DERNEKLER İLGİYLE TAKİP ETTİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

BAŞKAN ARDA’NIN SUNUMUNU YÖRESEL DERNEKLER İLGİYLE TAKİP ETTİ

Facebook'ta paylaş
20/03/2021 , 18:26:27

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve geldiği günden günümüze yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmaya devam ediyor. İlçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeyi sürdüren Başkan Arda bu kez yöresel derneklerinden, Cami ve spor dernekleri başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Gaziemir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda maske, hijyen ve mesafe kurallarına riayet ederek gerçekleşen sivil toplum buluşması oldukça ilgi gördü.

Gaziemir’in bütçesini en verimli şekilde kullandıklarının altını çizen Başkan Arda “Uyguladığımız bütçe disipliniyle çalışanlarımızın daha önce 15-20’si gibi gerçekleşen maaş ödemelerini 8’ine 9’una çektik. Gaziemir Belediyesi ile alışverişi olan esnaf ve firmalara vadesi geçmiş borcumuz bulunmamakta” dedi. Gaziemir’de yapılan hizmetlerin artarak süreceğini söyleyen Başkan Arda “Uzun yıllardır gündemde olduğu halde yapılamayan Şehir Stadı’nın suni çimleri yenilendi. Çevresinde de ilk kez tartan pist yapıldı. Ay sonunda burayı hizmete açacağız. Şehir Stadı’nın çevresindeki tribünleri de gelecek yıl kaldırarak, atında tesislerin yer alacağı betonarme tribün haline dönüştüreceğiz. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’ni yenileme çalışmalarına bu yaz başlıyoruz. Gaziemir’e Gençlik Merkezi projemiz hazır. İnşaat ruhsatı kesildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol ile birlikte ihaleye çıkacağız. Migros AVM’nin bulunduğu yaklaşık 3,5 dönümlük alanının 1 dönümü bizim belediyenin mülkiyetindeydi. Geriye kalan 2,5 dönüm ise Büyükşehir’indi. Buca’da bizim mülkiyetimizde olan ancak üzerinde Büyükşehir’in fidanlığı olarak kullanılan yerimizi verdik, karşılığında Akçay caddesi üzerindeki arsanın tamamının tapusu bize geçti. Mal değer karşılığı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi buraya yapacağımız 100.Yıl Kültür Sanat Merkezi’nin finasmanını karşılayacak. Burada yapılacak 100. Yıl Kültür Sanat Merkezi’nin Gaziemir’e yakışan bir bina olması için proje yarışması açacağım. Gençlik Merkezi ile Kültür Merkezi projelerimizi biz gerçekleştireceğiz. Yapımdaki maliyet ve hak edişleri Büyükşehir ödeyecek. Göreve geldiğimizde Gaziemir Belediyesi tarafından işletilen bir tane kafeteryası yoktu. İzmir’de bir çok belediyenin kendi işlettiği kafeteryalar var. Gaziemir Belediyesi olarak Önder Caddesi üzerinde daha önce kiralanan yeri yasal prosedürler takip ederek boşaltıldı. Burada yapacağımız tadilat sonrasında yazın Belediye Kafesini hizmete sokacağız. Aynı şekilde daha önce Kipa Lisesi ardasında bulunan yerde de Gaziemir Belediyesi olarak Porta Cafe’yi yapıyoruz. Gaziemirlilere en uygun bir şekilde hizmet verecek olan kafeteryanın önünde bir de Zeytin Evi adı altında, Gaziemir Kadınları Kooperatifi’nin ürettiği ürünlerin satışının yapılacağı bir de satış büfesi olacak”dedi.          

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin