GAZİEMİRLİ GÖNÜLLÜ KADINLAR İYİLİK YOLUNDA 2.YILINDA
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

GAZİEMİRLİ GÖNÜLLÜ KADINLAR İYİLİK YOLUNDA 2.YILINDA

Facebook'ta paylaş
25/03/2021 , 12:24:22

Dernek başkanlığını Deniz Arda’nın üstlendiği Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği kuruluşunun ilk yılını geride bıraktı.

 

İlk bir yılda yapılan çalışmalarını üyeleriyle paylaşan Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Arda derneğin gelinen süreç itibariyle güçlü işbirliklerini giderek arttığına işaret etti.

 

Derneğin kurulma çalışmalarını 2020 yılı Mart ayı ile başlattıklarını ifade eden Deniz Arda “Derneğimiz kurulur kurulmaz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de içine alan pandemi süreci ile karşılaştık. Bu süreç doğal olarak çalışmalarımız etkilese de çok önemli işbirliği adımları attık” dedi.

Bir yıl içerisinde Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği olarak üye ve hayırseverlerden 175 bin 900 lira bağış toplandığını açıklayan Dernek Başkanı Deniz Arda; Gaziemir Belediyesi ile imzaladıkları protokol çerçevesinde topladığımız bağışları Sosyal Market Projesi’ne aktararak market raflarındaki ürünlerin teminini sağladıklarını ifade etti.

 

Pandemi süreci içerisinde gelen bağışların yüzde 30’unu ihtiyaç sahibi ailelere erzak kolisi olarak dağıtıldığını söyleyen Deniz Arda “Artan yüzde 7’lik kısmını da İzmir Depremi sırasında depremzedelere ulaştırdık” dedi.

 

Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Arda yıllık değerlendirme toplantısında şunları söyledi;

 

“Kadına dokunmak için yola çıktık. Kadına dokununca aileye dokunuyorsunuz. Anneye, babaya, yaşlıya, çocuğa dokunuyorsunuz. Kadını kalkındırınca dünyayı kalkındırıyorsunuz. Bu derneğin adının kadın ismini taşımasını istedik. Şimdi isminin ne kadar önemli olduğunu da gördük. Bu yılı kadın yılı ilan ettik. Bundan sonra sadece 8 Mart günü değil, her yıl kadınlarla anılmalı.

Dezavantajlı ailelerimize dokunarak iyilikle çoğaldık. Sosyal Marketin sürdürülebilirliği sağlamak adına belediye ile protokol imzaladık. Sosyal Markete her ay düzenli olarak bağışlarımızı aktarıyoruz. Sosyal Market çalışanlarımız bize liste veriyorlar. Her ay bize eksikleri tespit edip gönderiyorlar, ihtiyaçlar her ay farklılaşıyor. Marketin içinin doluluğuna göre gönderiyoruz. Sosyal Market ile gıda kolisi dağıtmayı bıraktık. Gıda kolisinin içinde şampuan, sabun olmuyordu. Belki vatandaşımızın memleketinden getirdiği ürünler dağıttığımız kolinin içinde oluyordu, fazla geldiği için de bu nedenle kullanamıyordu. Sosyal Markete gelen vatandaşlarımız artık sadece ihtiyacı olanları alıyor. 1 yıl içinde 600 kilogram çay, bin 400 kilogram şeker, 650 kilogram bulgur, bin 600 kilogram çamaşır deterjanı bağışladık. 2 bin 200 litre bulaşık suyu, 900 litre çamaşır suyu, 1 bin 750 litre sıvı yağ, bine yakın şampuan ve sabun bağışında bulunduk. Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz, ürünlerin fiyatlarının da arttığı bu günlerde vatandaşlarımızın evlerinde en çok ihtiyaç olan ürünleri de bu şekilde görmüş oluyoruz.

 

Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi ile her an iş birliği halindeyiz. Kamu yararına çalışan dernek olma yoluna da çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca Almanya’nın Ulm şehrinde faaliyet gösteren Sieste isimli kadın derneği ile görüşmelere devam ediyoruz. Oradan da alacağımız destek ve edineceğimiz fikirlerle ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanlarında olacağız.

 

Derneğimize en çok kırtasiye, kitap, kira desteği ve özellikle üniversite öğrencilerinden su ve elektrik faturası yönünde yardım talebi geliyor. Kahraman değiliz, bunu biliyoruz ama elimizden gelen ne varsa yapmak için mücadele edeceğiz.

 

Kitabın bir lüks haline geldiğini düşündük. Bu kadar çok talep gelince yönetim kurulu olarak her ay bin liralık kitap yardımında bulunuyoruz. Sosyal yardım işleri uzmanlarımıza gelen talepler doğrultusunda ailelere çocuk kitabı, ilkokul okuma seti, masal kitabı, üniversite öğrencilerinin karşılayamadığı bilimsel kitaplardan alıyoruz ve bağışlıyoruz. Sosyal Marketten yardım alan ailelerin karar verdiği liste doğrultusunda kitapları da bağışlıyoruz.”

 

Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’nin Yıllık Değerlendirme Toplantısı’na katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Arda yaptığı konuşmada “Şu anda yaptığınız çalışmalarla Sosyal Marketimiz aracılığıyla 521 ailenin evine ekmek götürmesinde bir katkınız var. Bu köprüyü oluşturmak çok önemliydi. Gaziemirlilerin size ve bize olan güveni sayesinde bu noktalara geldik” dedi.

 

Başkan Arda son dönemde artan kadına yönelik cinayetlere dikkat çekti. Gönüllü Kadınlar Derneğinin misyonunun sadece yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmak olmaması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Arda, “Kadınlar öldürülüyor, sadece dün 6 kadın öldürüldü. Bu katliama karşı çıkacak en büyük güç de yine kadınlar olmalı. Artık siyasi eylemlere önderlik etmelisiniz. Sizler kadın mücadelesinin mihenk taşısınız. O yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Kadına değer veren iktidarı başa getirmenin yolu mücadeleden geçiyor” dedi.  

 

Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya derneğe yaptığı olumlu katkılar nedeniyle teşekkür ederek bir çiçek verdi. Başkan Halil Arda’da Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği üyelerine kadın dayanışmasını ifade eden Mor Kalp’ler hediye etti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda bu yılı Gaziemir Belediyesi olarak Kadın Yılı ilan ettiklerine vurgu yaparak “Her zaman yanınızdayız” dedi.   

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin