NECATİ KIRMAZ YENİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

NECATİ KIRMAZ YENİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ

Facebook'ta paylaş
02/04/2021 , 10:56:33

Gaziemir Belediye Meclisi’nde Meclis 1.Başkanvekili seçti. Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz Belediye Meclisi 1.Başkanvekili olarak seçildi. Meclis 2.Başkanvekili görevine ise CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Ekber Sarıgül seçildi.

 

Gaziemir Belediye Meclisi 2021 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantı Dönemi seçimlerle başladı. Şehircilik ve Çevre Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Meclis Başkanvekilliği, Divan Katipliği, Encümen üyelikleri kanun öngördüğü kapalı zarf usulü oylama ile belirlendi. Yapılan oylama sonucunda;

CHP Grubu tarafından Gaziemir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili adayı gösterilen CHP Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz 24 oyla seçildi. Yine Meclis 2.Başkanvekilliğine aday gösterilen Ali Ekber Sarıgül 24 oy alarak seçildi.

 

CHP’den Levent Çağlarsu, Sercan Doğan, Ak Parti’den Oğuz Seyran, Ejder Öztop’un katılmadığı belediye meclis toplantısında Ak Parti Grubu ve MHP’li üyeler meclis başkanvekilliklerinde aday göstermedi.

 

Meclis Divan Kurulu’na ise CHP’den aday gösterilen Nevin Mutlu 22 oy, Av. Leman Emin 22 oy ve Ak Parti’den Tuğba Vural 13 oy alarak seçildiler. Divan Kurulu Yedek Üyeliklerine de CHP’den Cemal Çalışkan 22 oy, Murat Serin 22 oy, Ak Parti’den Hülya Cici 13 oy alarak seçildiler.

 

Gaziemir Belediyesi encümen Üyeliklerine CHP Grubunun aday gösterdiği; Murat Serin 25 oy, Tahir Türkbay 24 oy ve Nevin Mutlu 24 oy alarak seçildiler. Ak Parti Meclis Grubu ve MHP Encümen üyeliklerinde aday göstermedi.

 

Meclis İhtisas Komisyonları’nda görev yapacak üye seçimleri ise çalışma ve iç tüzük yönetmeliği doğrultusunda el kaldırılarak ve açık oylama ile gerçekleşti.

Yapılan oylamalar doğrultusunda;

Plan ve Bütçe Komisyonu’na; CHP'den İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Cemal Çalışkan, Tahir Türkbay, Ak Parti'den Oğuz Seyran seçildi.

Bayındırlı İmar Komisyonu’na; CHP'den Nevin Mutlu, Emin Aksoy, Murat Serin, Ünal Işık, Ak Parti'den Uğur İnan Atmaca seçildi.

Hukuk Komisyonu’na; CHP'den Av. Leman Emin, Cemal Çalışkan, Emin Aksyon, Bengü Sayköse, Ak Parti'den Ali Gönen seçildi.

Sağlık Komisyonu’na; CHP'den Ünal Işık, Emin Aksoy, Bengü Sayköse, İlhan Özköse, Ak Parti'den Enver İşinibilir seçildi.

Çevre Komisyonu’na; CHP'den Emin Aksoy, Leman Emin, Cemal Çalışkan, Tahir Türkbay, Ak Parti'den Ejder Öztop seçildi.

Kültür Komisyonu’na; CHP'den İlhan Özköse, Murat Serin, Emin Aksoy, Av.Leman Emin, AK Parti'den Enver İşinibilir seçildi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na; CHP'den CHP'den Bengü Sayköse, Av. Leman Emin, Nevin Mutlu, murat Serin, Ak Parti'den Tuğba Vural seçildi.

Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu’na; CHP'den Cemal Çalışkan, Murat Serin, Ünal Işık, Nevin Mutlu, MHP'den Aydın Kemahlı seçildi.

Kurs Eğitim ve Engelliler Komisyonu’na; CHP'den Ünal Işık, Tahir Türkbay, Bengü Sayköse, Av. Leman Emin, Ak Parti'den Tuğba Vural seçildi.

Spor Komisyonu’na; CHP'den İlhan Özköse, Tahir Türkbay, Cemal Çalışkan, Murat Serin, Ak Parti'den Oğuz Seyran seçildi.

Kent Konseyi Komisyonu’na; CHP'den Cemal Çalışkan, Emin Aksoy, Nevin Mutlu, Bengü Sayköse, MHP'den Selahattin Şahin seçildi.

Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na; CHP'den Nevin Mutlu, Ünal Işık, Leman Emin, Tahir Türkbay, Ak Parti'den Uğur İnan Atmaca seçildi.

Deprem ve Afetler Komisyonu’na; CHP'den Bengü Sayköse, Cemal Çalışkan, Emin Aksoy, Nevin Mutlu, Ak Parti'den Nuray Öztürk seçildi.

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin