ATMACA’NIN PAYLAŞTIĞI ŞERH’E, ARDA’DAN CEVAP:ŞERH DEĞİL, ŞER!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

ATMACA’NIN PAYLAŞTIĞI ŞERH’E, ARDA’DAN CEVAP:ŞERH DEĞİL, ŞER!

Facebook'ta paylaş
08/04/2021 , 12:54:53

Gaziemir Belediye Meclisi tarafından oluşturulan 5 kişilik 2020 Yılı Denetim Komisyonu’nun Ak Partili üyesi Uğur İnan Atmaca, komisyonun hazırladığı rapora 28 maddelik bir şerh düştü. Şerhinin gerekçelerini ve maddelerini sosyal medya hesabından da paylaşan Atmaca’ya, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda belediye meclis toplantısında cevap verdi. Başkan Arda, Atmaca’nın düştüğü şerhi “Bunlar şerh değil, olsa olsa şerdir!”dedi.

Gaziemir Belediyesi’nin Nisan Ayı olağan toplantı dönemi yine önceki aylardaki toplantı dönemine gibi oldukça hareketliydi. Yaptığı açıklamalar ve paylaşımların sık sık Turkuaz Medya’da ve bazı internet sitelerinde manşete taşınan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’dan gelen cevaplar Gaziemir’deki siyasetin tansiyonunu sürekli yüksek tutmaya devam ediyor.

Gaziemir’in CHP’li belediye başkanı Halil Arda ile ilçede yerel iktidarı 2009 seçimleriyle birlikte kaybeden Ak Parti’nin yeni dönem meclis grup başkanvekili Uğur İnan Atmaca arasındaki karşılıklı açıklamalara; CHP’den 1 Yıllık geçici ihraç kararı ile partiden uzaklaştırılan Levent Çağlarsu’nun yaptığı açıklamaların eklenmesi, CHP Grubu ve İlçe Örgütü arasından zaman zaman meydana gelen çekişmelerin kamuoyuna yansıması Gaziemir siyasetinin hararetini daha da arttırdı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın belediye başkanlığından çok önceki dönemlerde, sosyal medyadan cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşımlar yaptığı iddiası ile mahkemeye verilmesi, Başkan Arda’nın iddiaları kabul etmemenin yanında ilgili paylaşımların kendine ait olmadığını ifade etmesine ve mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen yapılan spekülasyonlarında ardı arkası kesilmiyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda son belediye meclis toplantısında Ak Partili Uğur İnan Atmaca’nın denetim komisyon üyesi olarak komisyon raporu hakkında düştüğü şerhleri ve mahkeme sürecini değerlendirdi.

Seçimde yapamadıklarını adliye koridorlarında yapmaya çalışıyorlar


Hakkında açılan Cumhurbaşkanı Hakaret davasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Arda, “Hevesle bu koltukta oturmamamı bekliyorlardı. Önce 17 Aralık’ta gidiyordum. 6 Nisan’da gidiyordum. Şimdi davamız 13 Temmuz’a ertelendi. Artık 13 Temmuz hayalleriyle yaşayacaklar. İnsanlara 13 Temmuz’da gideceğimizi söyleyecekler. Seçimde yapamadıklarını adliye koridorlarında yapmaya çalışıyorsunuz. Ama başarılı olamayacaksınız. Bu enerjiyi seçimde harcasaydınız belki seçimi kazanırdınız” ifadelerini kullandı.


Sözde gazeteciler var!


Yaptıkları çalışmalar hakkında belge olmadan, doğruluğu ispatlanmadan algı yönetmek amacıyla yalan haberler yapıldığını ifade eden Başkan Arda, “Bugün öldürülen gazeteciler günü. Mesleğini canı pahasına yapan, vatandaşın özgürce haber alma hakkını kullandırtan, bu uğurda fikirlerini vatandaşlarının bilinçlenmesi için harcayan gazetecilerin öldürüldüğü ve anıldığı gün. Hepsini saygıyla anıyorum. Bir yandan mesleğini canı pahasına yapan gazeteciler diğer tarafta meslek etiğine, ahlaka uymayan iftiralarla gazetecilik yaptığını düşünen sözde gazeteciler. Etik sıfır, ahlak sıfır” dedi.

Başkan Arda yaptığı konuşmada özetle şu ifadeleri kullandı;

“AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’nın Gaziemir Belediyesi’ne 55 bin liralık börek alındığı iddiasını daha önce belgeleriyle birlikte yalanlayan Belediye Başkanı Halil Arda, bu konunun faturalarının ortaya çıkarılarak ispatlanması durumunda istifa edeceğini yineledi. Bu konuda yapılan yalan haberlerin tekzip edilmesini beklediği söyleyen Başkan Arda, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Gaziemir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Uğur Bey, ‘Gaziemir Belediyesi böreğe doymuyor. 55 bin liralık fatura’ diye haber servis ediyor. Yanınızda oturan arkadaşlarınıza da ittifaktaki arkadaşlarınıza da yalan söylüyorsunuz. Yanlış anlaşıldığınızı söylemenizi bekledim. Bugüne kadar sizden herhangi bir açıklama gelmedi. Hiç umurumda değilsiniz. Gaziemirlilerin de umurunda değilsiniz. Bir tarafta canı pahasına işini yapmaya çalışan insanlar, bir tarafta etik, ahlak tanımadan işini yapanlar. 55 bin liralık faturayı çıkartın bu koltuğu bırakacağım. Eğer bulamazsanız o koltuğu terk edin. Attığınız iftirayı size her mecliste soracağım.


Gaziemirlilerin bana güveni sonsuz

Geçen mecliste denetim komisyonu raporumuz okundu. Uğur bey, 30 maddelik şerh koymuş. Ben ona ‘şer’ diyorum. Hepsiyle ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz. 5 Sayıştay denetçisi bizi hala denetliyor. Siz de bu tespit ettiklerinizle ilgili mahkemeye gidin. Beni şikâyet edebilirsiniz. Ama Gaziemirlilerin umurunda değil! Gaziemirlilerin bana güveni sonsuz. Ben buranın kuruşunun hesabını yapıyorum. Bundan sonra da aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

Evet Gıda Bankası’nı oradan çıkarttık. Oraya bir sosyal market açtık. Ancak ne siz oraya bir adım attınız, ne de 521 aile oradan faydalanıyor bunlardan bi habersiniz…  Bir kuruş katkınız varsa gelip söyleyin. 521 ailemiz kimdir ben bilmiyorum bile. Hukuk danışmanlığı için dışarıdan destek almışız. Evet attığınız iftiralar ile mücadele için bunlara ihtiyacımız var.

Sosyal denge tazminatını burada da yazmışsınız. Hangi belediyede  limitin üzerinde sosyal denge tazminatı bu kadar veriliyor? Festival kafeyi çıkardık 1.5 yıldır bekliyoruz. Hukuki süreci bekleyerek devam ediyoruz.  YABO isimli onlarca personel… Size bir türlü anlatamadık bunu. Gelin bir gün ve 2 masa var nerede onlarca personel? Gören var mı onlarca personeli? Buradaki iftira! Sizde biliyorsunuz orada onlarca kişi çalışmadığını, 2 kişi çalıştığını. Buna rağmen burada algı yaratıp basına servis ediyorsunuz. Pandemi sürecinde mahkemeler kapandı. Davalar aylarca geriye atıyor. Mahkemeye münacatımızı yaptık, bizden kaynaklanmıyor bu. Ancak siz yine bu bizim sorunumuzmuş gibi dile getirmişsizin. Denetim Komisyonu başkanımız burada varsa bilgi verilmemesi durumu söylesin. Denetim Komisyonu başkanı temsil eder, buna rağmen ulaşamadığınız bir şey varsa söyleyin. Anca siz kafanıza göre gidip belediyenin herhangi bir biriminde son dakika bir şey isteyemezsiniz üzerinden 45 gün geçmiş. Bu belediyeye 7 yıl boyunca ambalaj atıkları ile ilgili bir gelir girmiş mi? Biz bir çalışma yapmışız ihaleye vermişiz,  sonrasında pandemi ile birlikte AVM kapanmış ve firma geri çekilmiş. Şimdi yine 3 yıllığına aynı firma ile anlaşmışız evet fiyat farkı var şu an. Şimdiye kadar belediyeye böyle bir kaynak girmiş mi? Bizim bu çabalarımız olmasa belki Gaziemirli Belediyesi ekonomik anlamda böyle olmayacaktı. Ekonomik anlamda daha zor bir süreç olacaktı. Bunların hepsi ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz ancak bu Gaziemirlilerin umurunda değil. Çünkü Gaziemirlilerin bana güveni sonsuz. Bende buranın her kuruşunun hesabını yapıyorum. Bundan sonrada aynı heyecan ile çalışmaya devam edeceğim.”

 

AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Başkan Arda tarafından yöneltilen eleştirilere ise şöyle karşılık verdi;  

"Bu akşamki toplantıya aslında katılmayacaktım. Ancak adliyede gerçekleşen bir diyalog neticesinde bir şeyler kaçırmayayım diye buraya geldim ve sabırla sona kadar bekledim.  Adliye kadrolarında koşturacağına mesainizi emeğinizi sahada harcayın diye bir kelime söyledi. Biz siyaset için adliye koridorlarında gezmiyoruz. Bunu sayın başkanın anlamasını beklemiyorum. Çünkü sayın başkan kendi meclis üyeleri, ilçe başkanı il başkanı ile karşı karşıya gelen biri olduğu için halkın seçtiği Cumhurbaşkanımıza edilen hakaretleri takip etmek için orada olduğumuzu anlamayacaktır. 55 bin TL'lik fatura da orada komisyonda aldığımız cevaplar neticesindeydi. Burada dikkat çekilen nokta sadece 55 bin TL değil diğer söylediğimiz konulara da dikkat çekse başkan keşke.  Bizim yazılı ve sözlü sorduğumuz sorular var, bunlara cevap verilmedi. Ben sayın Işık’ın adaletine ve samimiyetine inanıyorum. Kendisine sorduğum sorular doğrultusunda benim bilgilendirecektir. Denetim Komisyonu'ndaki görevimizin yerine getirilmesi engellendi. Bunla ilgili yasal süreci takip edeceğiz. Porta Kafe ile ilgili daha önce öneri verdik ve neler yapıldığını sorduk. Sayın başkanın bize verdiği cevap belediyede bununla ilgili bilgi ve belgenin olmadığıydı. Biz bu konuda ne öğreneceğiz? Oradan çıkan hurdalar kim tarafından alındı, bu inşaat alanı kaç metrekaredir, inşaatı kim hangi bedelle yapmaktadır sorularının hepsini sorduk. Eylül ayından bu yana 10'un üzerinde yazılı önerge verdik. Ancak bunların hiçbirine cevap gelmedi. Ambalaj atıklarının akıbeti ile ilgili bizim 2019'un 9'ncü ayından itibaren verdiğimiz yazı sonrası işleme yapıldı. Başkan geçmiş dönem diyor ancak ben geçmiş dönemde meclis üyesi değildim, geçmiş dönem onlara sorulsun. Sayın başkan işini gücünü bıraktı benle uğraşıyor. Madem umurunda değilim neden benle uğraşıyorsun. Sen susuyorsun, sessiz kalıyorsun. Sonra algıya yönelik ifadeler kullanıyorsun. Kentsel dönüşüm çok önemli. Kentsel dönüşüm kararı 2011 yılında kararı alındı. 2012'ında da resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aktepe-Emrez bölgesinin ne kadarı planlanmış diye sorduk içinde bir bilgi gelmedi. Büyükşehir'e sorun dendi. O zaman siz niye bu koltuklarda oturuyorsunuz? Ben tahminen söylüyorum, sadece Milli Emlak'tan alınan alanların planlamalar yapıldı geri kalan alanların yok.  Sen plan yapmayacaksın sonra hazine fazlalıkları şerhi silinsin diyeceksin. Hadi ya… Sayın Milletvekilimiz Necip Nasıl bu konuyla ilgileniyor. Sarnıç'taki yetkiyi tamamen belediyenin yetkisinde. Belediye saha tespitlerini yapar, Milli Emlak'ta bunların devirlerini yapar ve komisyon oluşur. Bunu 2019 yılındaki Mecliste dile getirmiştim. Bunu yapacaksınız ancak vatandaşlara uygun bedellerle vereceksiniz demiştik. 2b'de 850-900 bin TL gibi bir bedel vardı. Bu değerden yapın vatandaşında işi görülsün” dedi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin