İYGMD BAŞKANI TEZEL: YEREL BASINA YETERİ KADAR DESTEK VERİLMİYOR!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İYGMD BAŞKANI TEZEL: YEREL BASINA YETERİ KADAR DESTEK VERİLMİYOR!

Facebook'ta paylaş
09/04/2021 , 09:14:23

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği geçtiğimiz gün yaptığı yönetim kurulu toplantısında olağan genel kurul kararı alırken İzmir yerel basınının içinde bulunduğu durumu masaya yatırdı.

 

İzmir yerel basında görev yapan gazete ve internet sitelerine yeteri kadar destek verilmediğini belirten dernek başkanı Muzaffer Tezel;”İzmir’de belediyeler ve özel şirketler ulusal basına verdiği desteği yerel basına vermiyor. Yerel basın sadece seçim günlerinde hatırlanıyor. Bunun yanında ilan bedellerinde ise adaletli davranılmıyor. Bazı belediye başkanları ve basın danışmanları aynı gazete ve sitelere destek verirken diğer medya kuruluşlarını görmezden geliyor” diye konuştu.

 

Corona-19 virüsü pandemisi sürecinden her meslek gurubu gibi medya sektörününde etkilendiğini, birçok yerel gazetenin kapandığını ve ulusal gazetelerin İzmir ilavelerinin kapanma tehlikesi altında olduğunu söyleyen Tezel, “Böyle giderse İzmir’de “İki Buçuk” gazete kalacak diğerleri ise kapanacak. Tehlike çanları çalıyor. Bundan zararı ise sadece gazete emekçileri değil yerel gazetelere adaletsiz davranan yerel yöneticiler de görecek, kendilerini ve yaptıkları hizmetleri halka yansıtacak gazete kalmayacak”dedi.

Geçmiş yıllarda her gazetede merkezde, hastanelerde ve adliyede gece gündüz polis ve adliye muhabirlerinin olduğunu sözlerine ekleyen Muzaffer Tezel;”Son zamanlarda İzmir’de polisiye olaylar çok arttı. Polis ve adliye muhabirleri  gazetelerin belkemiğidir. Önceki yıllarda her gazetede onlarca polis ve adliye muhabiri vardı şimdi ise iki elin parmaklarını geçmiyor. Gazetelerin haber yükünü çeken bizleriz, dayak, küfür yiyen bizleriz ve hep üvey evlat muamelesi gördük. Oysa gazeteciliğin temeli polis ve adliye muhabirliğidir” dedi.

Toplantıya Muzaffer Tezel, Oğuzhan Kavaklı, Arif Çayan, Serdar Yılmaz, Bahri Karataş, Cem Ulucan ve Ceyhan Torlak katıldı. Toplantıda dernek olağan genel kurulunun 16 Nisan 2021 Günü saat 17.00”de Güzelyalı Kültür Merkezi’nde yapılması kararı alındı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin