IF Moda Expo Sanal Fuarı geliyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

IF Moda Expo Sanal Fuarı geliyor

Facebook'ta paylaş
09/04/2021 , 09:18:15

Moda ve hazır giyim sektörü pandemi nedeniyle düzenlenecek olan sanal fuarda bir araya gelecek. Moda ve hazır giyim sektörünün, pandemi nedeniyle iptal edilen ya da ertelenen fuarlarına karşılık Moda ve Hazır Giyim Federasyonunun (MHGF) organizasyonu sanal ortama taşıma kararı aldığını söyleyen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Tüm firmaları Mayıs ayında yapılacak olan sanal fuara katılmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) kurucu üyeleri arasında yer aldığı Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ile Ticaret Bakanlığı onaylı e-ihracat platformu globalpiyasa.com iş birliğiyle 4-7 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan IF MODA EXPO Sanal Fuarı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı çevrimiçi yapıldı.

 

IF Moda Expo Uluslararası Moda, Hazır Giyim ve Aksesuar Sanal Fuarı’nın çevrimiçi yapılan tanıtım toplantısının açılışında konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, yaşanan pandemi nedeniyle alınan önlemlerin her sektörü etkilediği gibi kendi sektörlerini de etkilediğini belirterek, “Fuarlar müşteri ile buluşma ve gelecek yılın trendlerini belirlemede çok önemlidir. Bu anlamda iptal edilen ve ertelenen fuarlar sektörü haliyle olumsuz etkiledi” dedi.

 

MHGF tarafından 4-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek sanal fuar ile sektöre hareket getirmesi hedeflendiğini söyleyen Ertuğrul, “Profesyonel olarak hazırlanan alt yapı ile 4 günlük fuara katılan firmalar 1 yıl boyunca e-ihracat platformu üzerindeki bu alt yapıdan yararlanarak müşteri kabul etmeye devam edecekler, tüm firmaları sanal fuara katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

 

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ise, pandemi nedeniyle dijitalleşme, e-ticaret ve diğer sanal etkinliklerin büyük önem kazandığına dikkat çekerek, “Federasyon olarak bu konuda önemli bir adım atarak 2014 yılından bu yana çözüm ortağımız olan ve güçlü teknik alt yapısıyla rakiplerinden ayrışan globalpiyasa.com ile IF MODA EXPO Sanal Fuarı’nı düzenliyoruz. Tüm hazır giyim branşlarının yanı sıra, tekstil, moda, deri konfeksiyon, saraciye, aksesuar gibi kapsama alanı çok geniş olan IF MODA EXPO’ya katılan firmalar sadece sanal fuar süresince değil, bir yıl boyunca e-platformun tüm özelliklerinden ve sanal B2B etkinlerinden yararlanacak” dedi.

 

 

“Sektörü buluşturacağız”

 

MHGF Başkan Yardımcısı Mukadder Özden ise pandemi öncesi ile pandemi sonrasında yaşantımızda çok değişiklik olduğunu söyledi. Hazır giyim sektörünün lobiciliğini fedâkar bir şekilde yaptıklarını söyleyen Özden, “Türkiye’de 31 derneğin üye olduğu bir yapımız var. Sektörümüzün çıkarlarını korumak için sürekli çalışıyoruz” dedi.

 

Bu kapsamda sektörümüz için neler yapabileceklerini masaya yatırdıklarını söyleyen MHGF Başkan Yardımcısı Mukadder Özden, “Pandemi nedeniyle fiziksel ortamda ticaret gittikçe zorlandı. Bu nedenle Federasyon fuarı dijital ortama taşımak istedi. T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylı e-ihracat platformları arasında yer alan www.globalpiyasa.com yıllardır Federasyon’un partnerleri arasında yer alan bir firmadır. Onlarla beraber bu organizasyonu hayata geçireceğiz. Tüm bileşenlerimizi ve sektörün paydaşlarını fuarımıza bekliyoruz” dedi.

 

“Fiziki fuara yakın bir deneyim sunacağız”

 

Globalpiyasa.com Genel Müdürü Kadir Decdeli de sanal platform üzerinden yapılacak fuarın nasıl organize edileceğini tüm teknik detayları ile anlattı.

Sanal fuarın B2B formatında globalpiyasa.com üzerinden yapılacağını söyleyen Decdeli, “Kendi platformumuz üzerinden, www.ifmodaexpo.com adresinden bu fuarı organize edeceğiz.  4 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Fiziki fuarları andıran ve basit kullanımlı bir ara yüz ile kullanıcı dostu bir fuar organize etmek istiyoruz. Birebir görüşmelerin de yapılacağı, kartvizit verip alabileceğiniz, ürünlerin görselleri ve tüm ayrıntılı bilgilerinin yer alacağı, 7 dilde çeviri hizmetinin sunulacağı bir altyapımız olacak” diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin