Çobanlar Günü Kampanyasına AB desteği!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Çobanlar Günü Kampanyasına AB desteği!

Facebook'ta paylaş
16/04/2021 , 10:26:34
Koyun Keçi Dünyası'nın, 18 Nisan tarihinin Çoban Günü olarak kutlanması kampanyasına Avrupa Birliği'ne bağlı Sivil Düşün Programından da destek geldi. 
Tarihin en eski mesleklerinden olan ve toplumun en temel protein ihtiyacı olan hayvansal ürünlerin üretiminde kilit rol oynayan çoban mesleğinin önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak ve çok zor şartlar altında üretim yapan çobanlara moral vermek adına yola çıkan Koyun Keçi Dünyası'nın "18 Nisan Çoban Günü Olsun" adlı kampanyasının daha fazla insana ulaşması için Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'ndan destek geldi. 
"ETİMİZ, SÜTÜMÜZ ÇOBANLAR SAYESİNDE VAR"
Tüm insanlık için ilk çağlardan bu yana hiç ara vermeden üretmeye devam eden çobanlara senede bir gün mesleki gün belirlenmesinin çok önemli olduğuna değinen Koyun Keçi Dünyası Genel Direktörü Emre Aktaş, "Her mesleğin bir günü var ancak tarihin en eski mesleklerinden birini yapan çobanlarımızın bir günü yok. İçtiğimiz süt, yediğimiz et, giydiğimiz kazak varsa, onların sayesinde var" dedi.   
SİVİL DÜŞÜNDEN DESTEK
Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın bu kampanyayı önemli görerek desteklemesinin, kendilerine ve çobanlara daha çok güç verdiğini söyleyen Aktaş, "Avrupa Birliği tarafından desteklenmek, hem bizleri hem de çobanlarımızı çok mutlu etti. Çobanlar, dünyanın her yerinde kar, kış, sel, pandemi demeden, hiç ara vermeden, asırlardır insanlık için ürettiler. Buna rağmen dünyadaki hiç bir ülke tarafından ne bir çoban günü ne de bir çoban bayramı kutlanmıyor. Biz de bu meşaleyi ülkemizden yakalım, 18 Nisan'ı tüm dünyada Çoban Günü ilan edelim istedik" ifadelerine yer verdi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin