Zabıta ekipleri gıda üretim ve satış yerlerini denetledi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Zabıta ekipleri gıda üretim ve satış yerlerini denetledi

Facebook'ta paylaş
08/05/2021 , 15:32:29

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan bayramı öncesi tatlı imalathaneleri, fırınlar ve gıda satışı yapan işletmeleri denetledi. Tarihi geçmiş ürünlere tutanakla el koyuldu, hijyen koşullarına yeterince uyulmayan imalathaneler hakkında ise yasal işlem uygulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle tatlı satışlarının arttığı Ramazan bayramı öncesi, imalathaneler başta olmak üzere fırınlarda ve gıda satışı yapan işletmelerde denetimlerini sıklaştırdı. Tüketicilere sağlıklı gıdanın ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uyulmadığı belirlenen işletmeler hakkında yasal işlem uygulandı.
Denetim sırasında son kullanma tarihleri geçtiği halde kullanılan gıda ürünleri tespit edildi. Zabıta personeli bu ürünlere imha edilmek üzere tutanakla el koydu. İzmir Ticaret İl Müdürlüğü personelinin de yer aldığı çalışmada gıda satışı yapan zincir marketler de denetlendi. Marketlerde fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürün etiketleri ve ürünlerin tarihleri kontrol edildi.

“Halkımızın sağlıklı gıda tüketmesi için görev başındayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, “Denetimlerde işletmelerin kurallara uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. Burada ekiplerimiz personelin kıyafet temizliğinden imalathanelerdeki hijyen koşullarına kadar titizlikle kontrol ediyor. Sürdürülen bu denetimlerin tek amacı İzmirlilerin sağlıklı gıda tüketmesi” dedi. Gökhan Daca, bu denetimlerin 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ve 6585 sayılı Perakende Ürünlerinin Denetimine yönelik kanunlar kapsamında gerçekleştirildiğini anımsattı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin