TFF BİRİNCİ LİG’DE FİNALİN ADI: İZMİR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SPOR

TFF BİRİNCİ LİG’DE FİNALİN ADI: İZMİR

Facebook'ta paylaş
23/05/2021 , 13:14:29

TFF Birinci Lig’de Süper Lig’e yükselme Play Off mücadelesi nefesleri kesti. İzmir’in iki güzide kulübü Altay ve Altınordu rakiplerini yenerek adlarını finale yazdırdılar. 26 Mayıs’ta Finalde karşılaşacak İzmir takımlarından biri Süper Lig’e yükselecek. Altay ve Altınordu’dan biri 2021-2022 sezonunda Göztepe ile birlikte İzmir’i Süper Lig’de temsil edecek.

 

İzmir’in efsane kulüplerinden Büyük Altay, kendisiyle birlikte aynı lakabı taşıyacak olan siyah beyazların efsane kaptanı Büyük Mustafa (Denizli) 2020-2021 TFF Birinci Lig’de uzun yıllar sonra bir araya geldi. “Bu benim için sefer görev emridir” diyerek yıllar sonra Altay’dan gelen teknik direktörlük teklifini kabul eden ve alacağı maaşı Şehit Aileleri’ne dağıtılmak üzere Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Mustafa Denizli takıma ayrı bir motivasyon sağladı. Altay Spor Kulübü’nün genç ve başarılı Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nun azimle sürdürdüğü Süper Lig hedefinin gerçekleşmesi önünde bir final maçı kaldı.

 

Play Off mücadelesinde bir zamanların ve Türk Futbolu’nun efsanevi oyuncularından Cemil Turan’ın futbol takımı İstanbul Spor ile Büyük Mustafa’nın efsaneler arasında adını yazdırdığı Altay karşı karşıya geldi. İlk maçı İzmir’de yapılan müsabakayı ev sahibi siyah beyazlar 3-2 kazanmayı başardı. Tüm futbolseverlerin ilgisi İstanbul’da oynanacak rövanş maçındaydı.

 

Beraberlik olması halinde Altay’ın adını finale yazdıracağı karşılaşmada Mustafa Denizli’nin verdiği taktikle mücadele eden siya beyazlılar maçın 84. dakikasında Deniz Kadah’ın ayağından gelen golle maçta üstünlük sağladı.

 

7 dakikalık uzatma bölümü oynanan maçın sonucu ise şöyledi; İstanbul Spor 0 – Altay 1

Elde edilen bu sonuçla birlikte Play Off karşılamalarında Altay adını finale yazdıran ilk İzmir takımı oldu.  

 

 

Stres ve heyecan dolu bir 98 dakikada

üstünlük sağlayan Kırmızı Lacivertliler

 

2020-2021 TFF Birinci Lig sezonunun son play off mücadelesi ise Samsun Spor ile Altınordu arasında gerçekleşti.

 

İzmir’de yapılan ilk karşılaşmada ev sahibi Altınordu rakibi karşısında 1-0 üstünlük sağlamanın avantajı ile Samsun’daydı.

 

Konuk ekibe her türlü galibiyet ve beraberlik finale adını yazdırmaya yeterken ev sahibi Samsun’a ise iki farklı galibiyet gerekiyordu.

 

Maçın 33. dakikasında Metehan Mimaroğlu’nun attığı golle Altınordu deplasmanda öne geçti. Yedikleri golün etkisiyle bir anda demorlize olan Samsunlu oyuncular maçın ilk yarısında soyunma odasına üzüntülü gittiler.

 

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Samsun 54. dakikada kazandıkları (tartışmalı) penaltı sonrasında maçta dengeyi sağladı. Altınordu’nun avantajı korumak için defansa çekilmesi sonrasında üstünlüğü ele geçiren kırmızı beyazlar Altınordu kalecisi Erhan Erentürk’ü bir türlü geçemediler.

 

Maçta sona gelinirken stes ve heyecan ise doruk noktadaydı. Samsun’un atacağı bir gol final biletini ev sahibi ekibe getirecekti. Maçın dördüncü hakemin oyunda oynanmayan süre olarak 6 dakika daha işaret etmesi ev sahibi ekibi daha da ümitlendirdi. En azından bir penaltı daha beklenti içine giren Samsunlu oyunculara maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu bu beklentiye cevap vermese de maçı iki dakika daha uzatması maçı televizyon karşısında izleyen milyonlar  tarafından ‘benden bu kadar’  olarak yorumlandı. Maçın son saniyelerinde Altınordu’nun genç yıldızı Enis Destan kendi orta sahanın yarı alanı çemberinden Samsun kalesine yaptığı akıl dolusu vuruş uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek güzellikteydi. Samsun kalecisi Nurullah Aslan’ın kontrolünü kaybedip kendi ceza sahasının metrelerce ilerisine çıkmasını Altınordulu genç yıldız affetmedi. Yaptığı mükemmel aşırtma vuruş ile meşin yuvarlağı Samsun ağlarıyla buluşturan Enis Destan maçın hakemine maçı artık bitirmekten başka şans bırakmadı.

 

Gecenin son play off karşılaşmasında da gülen taraf bir başka İzmir takımıydı.

 

TFF Birinci Lig’de Finalin adı artık İzmir’di.

 

26 Mayıs’taki Finalde kozlarını paylaşacak Altay ve Altınordu’dan biri adını 2021-2022 sezonunda Süper Lig’e yazdıracaktı.   

   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin