Gaziemir Meclisi’nde ‘İmarı kim verdi’ tartışması
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir Meclisi’nde ‘İmarı kim verdi’ tartışması

Facebook'ta paylaş
02/06/2021 , 18:46:34

Gaziemir Belediye Meclisi 2021 Haziran ayı birinci toplantısında gündem dışı tartışmalardan bir de Yeşil Mahalle’nin ormanlık alan içinde kalan 2075 ada 30 parselde yapılan konut projesi inşaatıydı. Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın bir basın yayın organında çıkan söz konusu bölgede yasadışı ağaç kesimi ve imarlaşma yapıldığı yönündeki iddialarıydı. Meclis toplantısında aynı iddia sahibi bağımsız üye Levent Çağlarsu tarafından da gündeme taşındı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yaptığı açıklamada belediye olarak gereğinin yapıldığını ancak söz konusu alanın 1997 yılında Burhan Özfatura İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 1/5000’lik mevzi imar plan değişikliği ile imara açıldığını; 1999 yılında da Adnan Yüksel’in Gaziemir Belediye Başkanlığı döneminde de bölgede 1/1000’lik Uygulama İmar Planı ile de Konut Adası olarak belirlendiğini; 1997 yılında Halil İbrahim Şenol’un Gaziemir Belediye başkanlığı döneminde de mevcut imar planı doğrultusunda Kitle verilerek inşaat sürecinin başladığını; Söz konusu inşaat alanında bulunan ağaçların kesilmesine de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından izin verildiğini söyledi.

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca basına yansıyan ifadelerini Gaziemir Belediye Meclisi’nde de tekrar ederek söz konusu bölgede ağaç katliamı yapıldığını ileri sürdü. Atmaca bölgedeki 2075 ada 1 parsel üzerinde kendisinin de bir proje (Ulaş Villaları) yaptığını ifade ederek “Biz 10 dönümlük alanda 11 villa yapabildik. Oysa buradaki 19 dönümlük alanda 255 daire yapılıyor. Bu nasıl iştir?. Gezi’de 3, 5 ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıranlar şimdi buna ne diyecekler” diye konuştu. Ak Parti meclis üyesi Ali Gönen’de yaptığı konuşmada “Gezi'de 2-3 ağaç kesilince ortaya ayağa kaldırdılar, dükkânları yağmadılar. Ancak neden Yeşil Mahallesi’nde ağaç kesildiğinde Meclis üyelerimiz ve Belediye Başkanlarımızdan tepki gelmedi?” dedi. Bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu’da yaptığı konuşmada “"Gezi olaylarında bir ağaca sahip çıkmak için canlar kaybedildi ancak burada yüzlerce ağaç katledildi kimsenin sesi çıkmadı. O katliam ile burada işlenen katliam arasında büyük fark var” dedi.   

 

Meclis üyelerinden gelen soru ve eleştirilere cevap veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda bölgenin planlanmasının çok önceki yıllara ait olduğunu ve bundan da kendi döneminin sorumlu tutulamayacağının altını çizdi. Başkan Arda “Burayı imara açan sizin anlayışınızda bir zihniyet. Ağaçların kesilmesi için izin veren de sizin yönettiğiniz Orman Bakanlığı. Buraları imara açan solcular değil. İmara açanda sizsiniz, ağaç kesilmesine izin verende sizsiniz” dedi.

Ak Parti hükümetlerinin İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların temizlenmesi için hiçbir adımı atmadığını ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Burada nükleer atıkların varlığı 15 yıl önce tespit edildiği halde hiçbir adım atılmadı. Ağaç hassasiyetini dile getirenler nükleer atıklarla ilgili hiç ağızlarını açmadılar”dedi. Başkan Arda Yeşil Mahalle 2075 ada 1 parsel ile ilgili olarak şunları söyledi; “1997 yılında imar planı yapılmış. 1997 yılında 1/5000 binlik planlarını Burhan Özfatura yapmış.  Cinayet değil mi bu? Oranın imara açılması cinayet değil mi? 1999 yılında Gaziemir belediyesi 1/1000'lik planlarını mecbur olduğu için yapmış. Buralar imara açılmış ve kimse sesini çıkarmamış. Asıl cinayet burada, Emrez'deki nükleer atıklarda. Hükümete sesleniyorum oradaki atıkları temizleyin. Yukarıdaki meseleye gelirsek; Ulaş villaları… Mimarı kim? Uğur İnan Atmaca… Sayabilirsiniz kaç ağaç katledildi diye. Ses çıktı mı? Hiç ses çıkmadı. Burada mevcut arazi, yıl 2017. İmar planına emsaline uygun olarak bir firma projesini çizmiş ve belediyemize getirdi. Ruhsatı o dönemin belediye başkanı vermiş. Ben mi verdim? Yeni Asır ilk önce haber yapıyor. Halil Arda imar verdi diye… Ben imar vermedim. Ağaç kesilmiş mi? Kesilmiş. Biz de müdahale etmişiz. Orman Bakanlığı’ndan yazısını almış. Kim var Orman Bakanlığı'nda? Siz varsınız. Kime neyin hesabını soruyorsunuz?  İmara açan da izin veren de sizin zihniyetiniz. Biz molozlar ile ilgili de işlemi yaptık cezamızı keseceğiz. Binaları verilen izinler doğrultusunda yapıyorlarsa yapacağımız bir şey yok. İmarı varken emsali verirken emsali belirlemişsiniz. Bu belediye de 2017'de ona göre onayı vermiş. Adamlarda bunları bir gece de kesmişler. Bizi ilgilendiren konuda gereğini yapacağız, ancak hedefi şaşırtmayın. Nükleere gelin. Doğaya çok destek veriyorsanız sizi de cuma günü görelim orada. Türkiye'yi yöneten sizsiniz."

 

    

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin