Bo Burnham: INSIDE
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Bo Burnham: INSIDE

Facebook'ta paylaş
25/07/2021 , 12:11:08

Haziran ayı için daha önce önerdiğim hiçbir filme benzemeyen deneysel bir film önereceğim sizlere. Yer yer güldürüp yer yer gerçekleri yüzünüze vuran bu film Bo Burnham’ın yeni komedi özel programı “Inside”. Geçtiğimiz senenin mart ayından beri hayatımızın merkezine oturan Corona Virüsü hepimizin rutinini değiştirdi, dengelerimizi şaşırttı, yaşam tarzımız ev odaklı olmaya başladı. Bo Burnham; Inside adını verdiği, tamamını evde tek başına çektiği bu filmde yine müzik ve komedi sanatlarını birleştirmiş. Müzikal ve stand-up türlerini birleştirin, bir de üstüne güzel bir oyunculuk ve ince tasarlanmış bir ışık gösterisi ekleyin, işte Bo Burnham: Inside.

 

Komedyen, oyuncu, müzisyen, yönetmen, senarist ve şair olan Bo Burnham bu dopdolu kariyerine 2006’da Youtube ile başlamıştır. 2018 de yönetmenlik koltuğuna oturduğu ilk uzun metraj filmi Eighth Grade’i çeken Bo Burnham 2020 yılında adı epey duyulan Promising Young Woman filminde Ryan karakterini canlandırmıştır.

 

2010 yılında Words, Words, Words adıyla yayınladığı 1 saatlik stand-up özel programıyla beğenileri toplayan Burnham’ın son programı Inside ile birlikte toplamda 4 tane stand-up programı bulunuyor.

 

Müzikleriyle komedi yapmaya Youtube hesabında, çok erken yaşta başlayan Bo Burnham şu an hem bir Youtube fenomeni hem de dünyaca ünlü bir komedyen ve şarkıcı.

 

Inside bize 1.30 saatlik bir “Corona ’da mental sağlığım” şovu sunuyor aslında. Yapım aşamasına da yer yer şahit olduğumuz bu filmde ,1 yıllık bir süreç içerisinde Bo Burnham’ın, hepimize oldukça tanıdık gelen dalgalı ruh hallerini izliyoruz. Bu 1 yıldaki kişisel yolculuğunu anlatan Burnham bir yerde de kendi hikayesi üzerinden hepimizin ortak yolculuğunu anlatıyor gibi aslında. Küresel ısınmadan, kapitalist düzene, internetten, beyaz erkek üstünlüğü gibi birçok meseleye nüktedan bir şekilde değinen Burnham, akılda kalıcı şarkıları ve harika görsel performanslarıyla izleyiciyi filmin içine çekiyor.

 

Klasik anlatı yapısının kurallarını yıkıp geçen bu film izleyiciyi başından sonuna kadar aktif bir durumda tutmayı başarıyor.

 

Evde kapalı kalmaya zorunlu olduğumuz, sosyalleşmekten korktuğumuz bu dönemi böylesine verimli değerlendiren Bo Burnham adeta kendi başyapıtını ortaya koyuyor ve Corona’nın ekmeğini yiyenler listesine giriş yapıyor.

 

İzlerken zaman zaman klostrofobik deneyimler yaşasanız da mekânı ve açıları kullanımı açısından filmi teknik anlamda da başarılı bulduğumu söyleyebilirim.

 

Youtube zamanlarından itibaren hayal gücünün sınırlarında, deneysel işler yapmayı seven Bo Burnham sahne sınırlarının kalkmasıyla da yaratıcılıkta üst seviyelere ulaşmış görünüyor. İzleyeceğiniz şeyi hiç bilmeden deneyimlemenizi istediğim için programın içinde beğendiğim bölümlerden çok fazla detay paylaşmamaya karar verdim.

 

Bir başucu filmi olabilecek Inside, henüz hiç izlemediyseniz Bo Burnham evrenine de güzel bir giriş bileti sunuyor..

 

Bir sonraki yazıya kadar sağlıcakla kalın!

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin