SEYDİKÖYLÜLER ZİYARET TURUNU BELEDİYE, MHP VE MUHACİRLERLE TAMAMLADI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

SEYDİKÖYLÜLER ZİYARET TURUNU BELEDİYE, MHP VE MUHACİRLERLE TAMAMLADI

Facebook'ta paylaş
24/06/2021 , 23:37:56

Seydiköylüler Derneği yeni yönetimi nezaket ziyaretleri serisini Gaziemir Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği ile tamamladı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı makamında ziyaret eden Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari ve Yönetim Kurulu yeni dönemle ilgili bilgi paylaştı.

Dernek Başkanı Hakan Süvari Seydiköylüler Derneği olarak yönetim kurulu sayılarını 9’dan 19’a çıkardıklarının altını çizerek “Genel kurulumuzun ardından yeni bir süreci başlattık. Pandemi nedeniyle zorunlu olarak ara verdiğimiz kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerimizi bundan sonrada kaldığımız yerden sürdüreceğiz” dedi.

Seydiköylüler Derneği’nin Gaziemir’de ayrı bir yeri ve önemi olduğuna vurgu yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Sizin başkanlığınızda çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyorsunuz, bizlerde belediye olarak sizleri destekliyoruz. Bundan sonrada bu desteğimiz sürecek” dedi. Gaziemir Belediyesi olarak pandemi sürecinde maddi manevi birçok sorunla baş etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Arda “Bu zorlukların yanında birçok projeyi de yaşama geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Arda “Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’ni baştan sona yeniliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde Cumhuriyetimizin 100 Yılı’nı simgeleyen tasarımıyla çok modern bir kültür merkezini Gaziemir’e kazandıracağız. Bunun yanı sıra aynı protokol ile Gaziemir Gençlik Merkezi Projesi’nin yapımını başlatıyoruz” dedi.

Seydiköylüler Derneği’nin ikinci gün ziyaretlerinden bir diğeri de Milliyetçi Hareket Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı’na yapılan ziyaretti. Dernek Başkanı Hakan Süvari ve dernek yönetimini MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç, Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Aydın Kemahlı, İlçe Başkan Yardımcılarından Mehmet Sait Sert ve Hacer Akın ile yöneticiler kapıda karşıladı. Oldukça samimi geçen ziyarette MHP İlçe Başkanı Köksal Koç Seydiköylüler Derneği’nin faaliyetlerini çok önemsediklerini dile getirdi. Koç “Seydiköyün bu kent için tarihi bir önemi bulunuyor. Sizler de kültürlerinizi bugüne taşımak için büyük emek harcıyorsunuz. Sizleri takdirle takip ediyoruz” dedi. Dernek Başkanı Hakan Süvari “Sizlerin bu güzel sözleri bizleri çok mutlu etti. Seydiköylüler olarak bizlere duyulan güvene layık olmaya gayret ediyoruz” diyerek MHP İlçe başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

Günün bir başka önemli ziyareti de şüphesiz İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği’ne yapılan ziyaretti. Dernek Başkanı Hilmi Öztop ve yöneticiler Yurdakul Oksoy, Sertaç Üngör ve Günnur Berber Seydiköylüler Deneği’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari’de yaptığı konuşmada “Hilmi ağabey bizleri dernekçiliği ilk öğreten bir büyüğümüzdür. Sosyal etkinlikleri Gaziemir’de ilk yapan kişilerden biridir. Biz onda ne gördük ve ondan ne öğrendi isek bugün onu gerçekleştiriyoruz” dedi.

İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği Başkanı Hilmi Öztop Gaziemir’de faaliyet yürüten mübadele ve göçmen dernekleriyle ortak projelerde bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi. Öztop “Bunu yapmakta biraz geç kalmışta olsak, geçmişi geçmişte bırakarak yeni bir şeyler yapabiliriz. İlk gönlümden geçen ise Gülcemal Gemisi ile Seydiköy’e gelip yerleşen büyüklerimizin hatıralarını anılarını kayda almamız gerekir. Öte yandan pandemi nedeniyle herkes evde kalmaktan sıkıldı. Seydiköylü ailelerimizi bir akşam Nostaljik Bergama Vapuru ile İzmir Körfez turu yapabiliriz” önerisi getirdi. Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari’ de Öztop’un önerisine destek verdi. “Hilmi ağabey güzel bir öneri getirdi. Bunun için en kısa zamanda bir çalışmasını yapar ve bu turu hazırlayabiliriz” dedi.  

Bundan sonra daha çok işbirliği yapacaklarını ifade eden her iki dernek yönetimi en kısa sürede yeniden bir araya gelmek üzere sözleşti.

Seydiköylüler Derneği ilçede şubesi bulanan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ne de nezaket ziyaretinde bulundu.

 

    

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin