Mutlu: ‘Salgın sürüyor, tedbirlerde gevşemeyelim’
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SAĞLIK

Mutlu: ‘Salgın sürüyor, tedbirlerde gevşemeyelim’

Facebook'ta paylaş
29/06/2021 , 10:49:43

Kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelgenin yayımladığını hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Genelgeye göre 1 Temmuz’dan itibaren yeni bir süreç başlıyor.  Yeni kararlar esnaf sanatkarlara nefes aldıracaktır. Ancak salgın hala sürüyor,  toplumun gevşememesi, her kesiminin hassasiyetle kurallara uymaya devam etmesi önemli’ diye konuştu.

Uzun süredir sıkıntılı bir dönem yaşayan esnaf sanatkarların rahatlayacağını kaydeden Mutlu, ‘Yeni süreç hayırlı olsun. Kısıtlamalar ve yasakların çoğu kalkacak, faaliyetine ara veren işletmeler tekrar çalışmaya başlayacak, kahvelerde oyun, nişan düğün merasimleri, yeme içleri yerlerindeki kişi sayısı, toplu ulaşımda kapasite sınırlamasına dair kısıtlamalar uygulanmayacak.’ dedi.

Herkesin görevi

Esnaf sanatkarların bugüne kadar özveri ile tedbirlere uymaya özen gösterdiğine dikkat çeken Mutlu, ‘Bundan sonra da kurallar doğrultusunda işimizin başında olacağız.  Herkesi aşı olmaya davet ediyoruz. Uzmanlar vatandaşların aşı olsa bile maske mesafe hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Toplumun her kesimi gevşemeden salgınla mücadeleyi sürdürmelidir.

Şu an nargile salonu-kafesi işyerlerinde sıkıntı sürüyor. En kısa zamanda bu sorunun da çözülmesini umuyoruz. Tedbirlerine hassasiyetle riayet ederek, önemli mesafe alınan mücadelede başarılı olmayı ve yakında tüm sınırlamalara gerek kalmamasını temenni ediyorum.’ şeklinde konuştu.

Esnafın beklentileri (ayrı kutu)

Büyük fedakarlıklarda bulunarak işlerini kaybetme pahasına kurallara uyan esnaf sanatkarların yeni destekler beklediğini dile getiren Mutlu şunları söyledi:  ‘Salgından en fazla zararı esnaf kesimi gördü. Eski günlerine dönmeleri, pandemide uğradıkları zararı telafi etmeleri çok zor. Bu nedenle üyelerimize yönelik bir kaç yıl geri ödemesiz, uzun vadeli, düşük faizli Toparlanma Kredileri’nin planlanması yararlı olacaktır. Aynı şekilde pandemide çalışamayan esnafın devlete ve bankalara olan borçları faizsiz bir yıl ötelenmelidir.

Stopaj ve katı atık bedeli konusunda esnaf kesiminin maruz kaldığı haksızlıklara çözüm getirilmeli, işletmeleri uzun süredir kapalı olan esnafın mülk sahipleri ile yaşadığı sorunları gidermek için hazırlanan yasal düzenlemeye hız verilmedir.  İçimizde yaşattığımız sorumluluk ve dayanışma duyguları ile bu zor günleri aşacağımıza inanıyor, sağlıklı günler ve hayırlı kazançlar diliyorum’ dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin