Balık mezatından yada taze balık satan avm’den alacağınız kalamarı öncelikle temzileyin. İç ve dış zarını elinizle çıkarırken çeşmeden akan suyla güzelce yıkayın. Ardından iri soğan halkaları şeklinde doğarın.
Daha sonra kalamarı şeker, karbonat ve limon suyuyla ovun, buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Sonra süzgece koyup suyunu süzdürün. Tuzlanmış una bulanıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın.
Diyenler için Sos…
Ceviz içini ve sarımsağı ezin, kornişon turşuyu ve maydanozu ince ince doğrayın.
Tarator sos için; yoğurdu, ekmek içini, ceviz içini, kornişon turşuyu, sarımsağı, maydanozu, limon suyu ve tuzu karıştırın.
Kalamarları tabağa alın. Tarator sosu yanına ekleyerek servis yapın.
Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?