KALAMAR..
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

KALAMAR..

Facebook'ta paylaş
12/08/2017 , 20:11:43

Balık mezatından yada taze balık satan avm’den alacağınız kalamarı öncelikle temzileyin. İç ve dış zarını elinizle çıkarırken çeşmeden akan suyla güzelce yıkayın. Ardından iri soğan halkaları şeklinde doğarın.

Daha sonra kalamarı şeker, karbonat ve limon suyuyla ovun, buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Sonra süzgece koyup suyunu süzdürün. Tuzlanmış una bulanıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın.

Diyenler için Sos…

Ceviz içini ve sarımsağı ezin, kornişon turşuyu ve maydanozu ince ince doğrayın.

Tarator sos için; yoğurdu, ekmek içini, ceviz içini, kornişon turşuyu, sarımsağı, maydanozu, limon suyu ve tuzu karıştırın.

Kalamarları tabağa alın. Tarator sosu yanına ekleyerek servis yapın.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin