GAZİEMİR’DE TEMMUZ AYI İLK MECLİSİ SEVİYELİ BAŞLADI GERGİN BİTTİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

GAZİEMİR’DE TEMMUZ AYI İLK MECLİSİ SEVİYELİ BAŞLADI GERGİN BİTTİ

Facebook'ta paylaş
02/07/2021 , 12:58:22

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk meclisinde yerel gündemde seviyeli başlayan toplantı genel siyasete ve söz liderlere gelince gergin bitti. Kanal İstanbul’u gündeme getiren CHP’li Ali Kavasu MHP Lideri Bahçeli’nin proje ile ilgili farklı yıllarda farklı açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Bunun üzerine naif üslubu ve yaklaşımlarıyla tanınan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin  Kavasu’ya aynı sertlikle cevap verdi. Şahin “Siz genel siyaset yaparak liderleri eleştirirseniz bende bunun alasını yaparım”diyerek Kılıçdaroğlu’nu ve CHP sert sözlerle eleştirdi. Söz alan CHP’nin asker kökenli meclis üyesi Tahir Türkbay’da Şahin’in sözlerine sert karşılık verdi. Türkbay’ın sözlerine bu kez MHP meclis üyesi Aydın Kemahlı meclis sırasına yumruk vurarak tepki gösterdi. Türkbay’ın konuşması sırasında Ak Parti meclis üyelerini kast ederek “Cesaretiniz varsa gelin sizinle pazara çıkalım, esnafı gezelim, meydanda bir çay içelim” sözlerine Ak Parti meclis üyesi Ali Gönen “Bırakın bu meydana çıkalım, çay içelim laflarını” diyerek müdahale edince, Türkbay’da “Tabi siz bilmeye bilirsiniz. Belki oturduğunuz Güzelbahçe’de meydana çıkıyorsunuzdur” cevap verdi. Bunun üzerine Gönen’in sürekli oturduğu yerden kalkarak söz hakkını kullanan  Türkbay’ın sözünü bölmesine oturumu yöneten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sık sık müdahale etti. Başkan Arda “Sayın Gönen lütfen ben söz vermeden bir başka kişinin söz hakkına müdahale etmeyin” diyerek sık sık uyarsa da meclis oturumunun son dakikaları oldukça gergin geçti.

Gaziemir Belediye Meclisi’nde en çok tartışılan konuların başında gelen Sarnıç’taki Tapu Sorunu Temmuz ayı toplantısında da gündemdeydi. Hükümet partisi olma açısından konumun taraflarından biri olan Ak Parti Belediye Meclis Grubu Sarnıç’ta genel siyaset ve yasal düzenlemeler açısından gereğinin yapıldığını dile getirirken, Gaziemir Belediyesi’nin üzerine düşen görevini zamanında layıkıyla yerine getirmediğini iddia etmeyi sürdürdü. Hükümet üyesi olmamakla birlikte Cumhur İttifakı’nın bileşeni olan MHP ise konunu her iki tarafına da sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması yönünde ikazlarına devam etti. 2009 yılından günümüze kadar Gaziemir Belediyesi’ni yöneten CHP grubu ise konunun Ak Parti tarafından her seçim döneminde seçim malzemesi olarak gündemde tutulduğunu ancak tapu sorununu çözecek adımları ise atmadığını ileri sürüyor. 2019 yılında belediye başkanlığı görevine seçilen Halil Arda ise Sarnıç’ın tapu sorununu çözmek için mesai harcadığını, bakanlık bünyesinde kaybolduğu ileri sürülen dosyaların bulunması için kamuoyu basksı oluşturmaya gayret gösterdiğini ifade ediyor. “Maliye Hazinesi ait yerlerin yasa gereği hak sahiplerine dağıtılabilmesi için belediye devrinin yapılması gerekiyor. Ancak bugüne kadar bakanlık bu konuda hiçbir adım atmıyor” diyen Başkan Arda son olarak 650 hak sahibiyle birlikte Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini söyledi.

Sarnıç’taki tapu sorununa farklı bir dille eleştiri getiren Gaziemir Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Levent Çağlarsu mecliste yaptığı konuşmada “Ben bunu Türkiye’deki Kürt Sorunu’na benzetiyorum. Bence Sarnıç’ın Tapu Sorunu Gaziemir’in Kürt Sorunu gibi! Bir türlü çözülmek bilmiyor. Arkadaşlar bu sorunu çözecek olan hükümet partisidir. Yerel de belediyedir. Her meclis toplantısında bu gündeme geliyor. Sarnıç’ın Tapu Sorunu benim sorunum değil ki.  Bu sorunu bir an önce çözün bitsin” şeklinde ifadelere yer verdi. Çağlarsu’nun ifadelerine ise MHP’li Şahin ve Ak Partili Gönen’den tepki gösterdi. Şahin “Bağımsız üye Çağlarsu’nun sözlerini asla doğru bulmuyoruz. Türkiye’de Kürk Sorunu yoktur. Kürdü, Lazı, Çerkez herkes kardeştir” dedi. Ak Partili Gönen’de Çağlarsu’nun sözlerinin ve benzetmesinin maksadını aşan sözler olarak niteleyerek eleştirdi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da yaptığı konuşmada Çağlarsu’yu eleştirerek “Anlaşılan Sarnıç’ın Tapu sorunu sizi ilgilendirmiyor. Size tavsiyem bu sözleri sakın bir Sarnıçlının yanında söylemeyin”dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin