500 gr. Kabuklu Karides
200 gr. Kültür Mantarı
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Sivri Biber
2 Diş İri Sarımsak
100 gr. Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Adet Güveç Kap
Verilen malzemelerle iki kişiye yetecek miktarda, fırında mantarlı karides güveç yapılır. Bütün malzemeler çiğden kullanıldığı gibi, 500 gr. kabuklu karides yerine 200 gr. dondurulmuş iç karides kullanılabilir. Taze domates yerine, 200 gr. dondurulmuş veya konserve domates kullanılabilir. Taze mantar yerine, 200 gr. konserve mantar kullanılabilir. Tarifim taze malzemeler kullanılarak yapılmıştır.
Ön Hazırlık:
Karidesler buradan tarifine uygun olarak temizlenecek. Mantarlar kuşbaşı doğranacak. Domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Soğan piyaz, sivri biber halka, sarımsak yemeklik doğranacak. Kaşar peyniri rendelenecek.
Maharetini Göster:
Tencere içerisine zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sivri biber, sarımsak ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından mantar ilave edilecek diriliği gidinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kavrulacak. Üzerine karides ilave edilecek ve beyazlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) kavrulacak. Üzerine domates, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar, pişirilecek ve ocaktan alınacak. Ardından iki adet güveç içerisine malzemeler taksim edilecek ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilecek. Güveçler önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 10 dakika süre ile pişirilecek.
Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?