GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NDE SEÇİME DOĞRU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NDE SEÇİME DOĞRU

Facebook'ta paylaş
07/07/2021 , 13:54:28

Gaziemir Kent Konseyi yönetmelik gereği 5 Ağustos’ta seçimli genel kurula gidiyor. 2021-2024 Ağustos dönem Kent Konsey Başkanlığı için TEMAD Gaziemir Şubesi’nden aday gösterilen ve bu görevi sürdüren Ayhan Aksoy ile Ege Pomakları Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Seydiköy Mübadele Mucirleri Derneği tarafından aday gösterileceği ifade edilen Günnur Berber’in yarışması bekleniyor.

5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulan Kent Konseyleri Mahalli İdareler Seçim Dönemi içerisinde iki kez seçimli genel kurula giderek Kent Konseyi Başkanı ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu belirliyor. İlk seçimli genel kurulda, ayrı ayrı seçilen Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu 2 yıl görev yapıyor. Dönemin İkinci seçimli genel kurulunda yine ayrı ayrı seçilen Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu ise 3 yıl görev yapıyor.

2007 yılında kurulan Gaziemir Kent Konseyi’nde de 2019-2024 döneminin İkinci seçimli genel kurulunu 5 Ağustos 2021 Perşembe günü yapacak. Gaziemir Kent Konseyi’ne üyelik kaydı bulunan ilçedeki derneklerin başkan veya temsilcileri ile Kaymakamlık, Belediye’nin resmi temsilcileri ve ilçedeki muhtarlar seçimli genel kurulunda oy kullanma hakkına sahip. Toplanacak olan Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu üyeleri ilk önce oturumu ve seçimi yönetecek olan Divan Başkanı ile Divan Kurulu Üyelerini seçimle belirliyor. Divan Başkanı ve seçimi ve divan oluşumundan sonra ise Gaziemir Kent Konseyi Üyeleri ilk önce, İkinci dönemin sonuna kadar (2021-2024 tarihleri arasında) görev yapacak olan Gaziemir Kent Konseyi Başkanı’nı seçiyor.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı; İlçede faaliyet gösteren ve konseye üye derneklerin göstereceği adaylar arasından gizli oyla seçiliyor.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı seçimlerinde bir adayın seçilebilmesi için ilk tur seçiminde, Gaziemir Kent Konseyi Üye Tam Sayısının 3’te 2’sinin oyunu alma şartı bulunuyor. (Örneğin Gaziemir Kent Konseyi Üye tam sayısını 65 olarak varsayılırsa, başkan adayları arasında bulunan kişinin seçimi ilk turda kazanabilmesi için 43 oy alması gerekiyor)

İlk turda hiçbir aday yeterli olan (üye tam sayısının) 3’te 2 oy alamaması durumunda, İkinci Tur oylaması yapılıyor. İkinci Tur seçiminde ise bir adayın seçimi kazanması için yine Gaziemir Kent Konseyi Üye tam sayısının yarısından bir fazla oy alması gerekiyor. (Örneğin Gaziemir Kent Konseyi Üye tam sayısını 65 olarak varsayılırsa başkan adayları arasında bulunan kişinin seçimi ikinci turda kazanabilmesi için 33 oy alması gerekiyor)

İkinci turda da hiçbir aday yeterli olan (üye tam sayısının) yarısından bir fazla oy alamaması durumunda durumun da ise Üçüncü ve son tur oylama yapılıyor. 3 ve son tur oylamada; daha önceki ikinci turda en çok oy almış olan iki aday arasında seçim yapılıyor. 3 ve son tura kalan iki aday arasında en çok oy alan isim Gaziemir Kent Konseyi’nin 2021-2024 yıllarında Kent Konseyi Başkanlığı görevini üstleniyor.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasının ardından, bu kez Gaziemir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği seçimlerine geçiliyor. Gaziemir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği seçimlerinde, ilçede faaliyet gösteren ve konseye üye derneklerin göstereceği adaylar arasından tek dereceli olarak gizli oyla seçiliyor. Aday isimlerin tespitinden sonra yapılan genel kurulu üyeleri adaylar arasında Yürütme Kurulu’nu oluşturacak yedi ya da (yarısından az olmayacak şekilde) aday ismi tercih ederek oy atıyor. Adayların aldıkları oylar tespit edildikten sonra en çok oy alan adaydan en az oy alan aday olarak alt alta sıralanıyor. En çok oy alan 7 aday Gaziemir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu oluşturarak 2021-2024 döneminde görev yapıyor.

Gaziemir Kent Konseyi seçimli genel kurulunda Gaziemir Kent Konseyi’nin 2021-2024 İkinci Dönem  Başkanlığı için; Halen görevde bulunan ve 2019 seçimli ilk genel kurulunda TEMAD Gaziemir Şubesi tarafından aday gösterilerek seçimi kazanan Ayhan Aksoy bir dönem daha aday olacağı ifade ediliyor. En son olarak 2016-2019 İkinci Döneminde dönemi sonrasında Savaş Kapucu’nun istifasının ardından, 2018 yılından itibaren şube başkanı Coşkun Özen’le Gaziemir kent Konseyi Başkanlığı görevini üstlenen TEMAD Gaziemir Şubesi; 2019’daki belediye seçimlerinden sonra 2019-2021 döneminde de bu kez yönetim kurulunda görev yapan Ayhan Aksoy’u aday göstermişti. Üst üste Gaziemir Kent Konseyi Başkanlığı görevini elinde bulunduran derneğin, bu süreci bir 3 yıl daha yönetmek istediği belirtiliyor.     

Öte yandan Gaziemir Kent Konseyi’nin 5 Ağustos 2021’de gerçekleşeceği genel kurulun, kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte ilk kez 1’den fazla adayın yarışacağı kulislere yansımış durumda.

Ege Pomakları Kültür ve Dayanışma Derneği ile İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği, Gaziemir Kent Konseyi’nin 5 Ağustos’taki seçimlerde başkan adayı çıkaracağı son günlerde kulislerde en çok konuşulan konular arasında. Her iki derneği üzerinde durduğu isim ise Günnur Berber.

Seydiköylüler Derneği’nin oluşturduğu Tiyatro Grubu’nda da rol alıp sahneye çıkan Günnur Berber, İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği’nin Kadın Kolu Başkanı olarak aktif dernekçilik faaliyetlerinde bulunuyor. Kadın Kolu faaliyetleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardımların organizasyonunda diğer derneklerle ortak etkinlikler düzenlenmesinde mesai harcayan Günnur Berber’in aday olmasına çok sayıda derneğin de olumlu baktığı ifade ediliyor.

Gaziemir Kent Konseyi’nin 5 Ağustos’ta yapacağı seçimli genel kurulunun aday olacağı kulislere yansıyan bilgilere göre; TEMAD Gaziemir Şubesi’nin bir kez daha aday göstereceği Ayhan Aksoy ile Ege Pomakları Kültür ve Dayanışma Derneği ve İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği’nin adayı göstereceği Günnur Berber arasında geçmesi bekleniyor.  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin