Bayrama siyaset arası. MHP’li Koç’tan, Başkan Arda’ya “Porta” çıkışı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Bayrama siyaset arası. MHP’li Koç’tan, Başkan Arda’ya “Porta” çıkışı

Facebook'ta paylaş
22/07/2021 , 14:32:36

Bundan böyle; Gaziemir Belediyesi tarafından işletilecek olan Nevvar Salih İşgören Caddesi’ndeki eski Tepe Tesisleri’nin yeni adı MHP’nin tepkisine neden oldu. Bayramdan sonraki süreçte açılması beklenen yeni tesisin adının PORTA KAFE olarak belirlenmesine tepki gösteren MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç, Gaziemir Belediye Başkanı’na sert eleştiriler yöneltti.

MHP İlçe Başkanı Koç yaptığı yazılı açıklamada söz konusu yeni tesise Yunancada kapı anlamına gelen Porta adının verilecek olmasını asla kabul etmediklerini ifade etti. Koç yaptığı açıklamada özetle şu görüşleri dile getirdi;

“Gaziemir ilçemizde, Gaziemir Belediyesine ait bir işletmeye, Belediye Başkanı Sayın Halil Arda tarafından, Rumca kapı manasına gelen 'porta' ismi verilmeye çalışılmakta. MHP Gaziemir İlçe Başkanlığı olarak bu konuya bakışımız çok açık, tavrımız çok net. İzmir İl başkanımız Sayın Veysel Şahin önderliğinde, İzmir'deki Yerel Yönetimin pagosçu zihniyetiyle mücadele ediyoruz. Yunanistan'da veya Kıbrıs Rum Kesimi'nde herhangi bir yere Türk ismi veriliyor mu? Yüzyıllarca adaletle yönettiğimiz o topraklarda Türk hatırası yaşatılıyor mu? Sayın Halil Arda'nın bu büyük yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Kurtuluş savaşında, Ege' de, İzmir' de, Seydiköy Gaziemir' de yaşanan Yunan Rum katliamları ile ilgili kayıtlar Genel Kurmay Başkanlığı arşivlerinde mevcuttur. Yunan işgali sırasında Seydiköy’deki Rum çetelerinin, döktükleri kanın, tecavüzlerin, yaptıkları kıyımın haddi hesabı yoktur. Seydiköy Gaziemir'imizi Kurtuluş Savaşı öncesinde ve sonrasında, mübadele sonucunda Balkanlardan zorla göç ettirilen Türkler yurt edinmişlerdir. Mübadele sırasında yaşadıkları, Yunan Rum zulmünün haddi hesabı yoktur. İzmir Atatürk’ün şehri. Bilinen kaynaklara göre on sekiz defa gelmiş Atatürk İzmir’e. Kutsal toprak diyor, düşman ayağı basmayacak diyor İzmir için. Bunu çok iyi anlamak lazım. İstiklal ve Cumhuriyet  Atatürk'ün karakteri. Atatürk'ün karakterinin dışında, işler olunca, biz Türk Milliyetçileri de gereken tepkiyi veriyoruz. Vereceğiz de. İzmir bizim şehrimiz, Gaziemir bizim memleketimiz sevdamız. Sevdamıza elbette sahip çıkacağız.”

Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda, Belediye Başkanlığı Yetkisini, Gaziemir Belediyesi'ne ait işletmeye, 'rumca porta ismini vermeye çalışarak'  kötüye kullanmaktadır. Gazi Umur Beyin, Seydi Baba'nın, hatta dedesi Rahmetli Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Arda'nın kemiklerini sızlatmaktadır.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin