FREZE DRY MEYVE SEBZE KURUTMA FABRİKASI BURHANİYE’DE AÇILIYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

FREZE DRY MEYVE SEBZE KURUTMA FABRİKASI BURHANİYE’DE AÇILIYOR

Facebook'ta paylaş
14/08/2021 , 11:28:34

Martin Brothers Food A.Ş. olarak yapımına ocak ayında başlanan fabrikanın açılış için geri sayım başladı. Doğup büyüdüğü topraklarda değer katabilecek hizmetleri hayata geçirmenin önemine değinen yatırımcı Serdar Eruzunlar, “Yaptığımız fabrikada en az 50 kişinin istihdam edilmesini planlanıyoruz. Yıllık bin ton donuk ürün depolama kapasitesine sahip fabrikada yıllık yüz ton “Freze DRy” ile kurutulmuş ürün alınması yönünde gerekli fizibiliteleri ve çalışmaları yaptık” dedi.

 

Eruzunlar Ailesi olarak bölgede farklı yatırımlarının bulunduğuna dikkat çeken Eruzunlar, ana hedeflerinin çevre köylerde organik üretime destek vererek köyden şehre göçü tersine çevirmek olduğunu söyledi. Kurutulan ürünler ile ilgili Avrupa’dan ciddi talep olduğunu dile getiren Eruzunlar şöyle devam etti:

 

 “Bu anlamda birçok üretici köylümüzle sözleşmeli üretim yaptıran şirketimiz ilerisi içinde üretimi artırıp daha fazla üreticiyi desteklemek istiyor. Kapasitemizin yüzde doksanını Avrupa Birliği ülkelerine ihraç etmeyi planladık. Bu da ülke ekonomisine katma değeri yüksek ürünler ile döviz girdisi sağlayacak. Gıda güvenliğinin pandemi döneminde daha da önemli hale geldiği dünya da katkısız ve doğal ürünlere olan talepte artacak. Bu yüzden tarıma daha bilinçli yatırımlar yapmak gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden geldiğince farkındalık yaratmak istiyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yatırımımız hem ülkemize hem de yaşadığımız şehre değer katacağını düşünüyorum.”

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin