2 adet Çipura (Çupra) 1 limon, 2 diş sarımsak, Defne yaprağı,Zeytinyağı, Tuz,Karabiber
Çipura balıklarımızı güzelce yıkadıktan ve suyunu süzdükten sonra her tarafının güzelce pişmesi için her birinin iki tarafına da keskin ve tırtıklı olmayan bir bıçak yardımıyla birer çizik atıyoruz. Balıklarımızın iç yüzüne birer tutam tuz ve az karabiber döküp elimizde güzelce yediriyoruz.
Birer diş sarımsak ve birer defne yaprağını balıklarımızın içine güzelce yerleştirip tepsiye koyuyoruz.
Limonu güzelce dilimleyip arzunuza göre 1 veya 2 dilim balıklarımızın üzerine koyup yarım çay bardağı kadar zeytinyağını balıklarımızın üzerinde gezdiriyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında yerleştirerek pişirmeye başlayabilirsiniz.
Genelde fırında yapılan tarifler için kaç derecede kaç dakika pişirilmesi konusunda net bir şey söylemek zordur çünkü herkesin kullandığı fırın tipi birbirinden farklıdır. Ancak standart bir fırın için konuşacak olursak 180 – 200 derecede ortalama 20-25 dakikada balıklarımız pişmiş olur.
Fırında çipura yaparken balıklarımızın piştiğini rengine bakarak da anlayabilirsiniz. Balık çiğken parlak bir renge sahiptir. Ancak piştikten sonra bu parlaklık kaybolmaya matlaşmaya başlar.
Balıkları fırında pişirme sebeplerinden biri de biraz daha yumuşak ve sulu olmasıdır. Bu yüzden pişirme süresine dikkat ederek fazla kurutmamaya özen gösterin.
Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?