GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NE BÜTÇE VERMEK KANUNUN VE KATILIMCILIĞIN BİR GEREĞİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NE BÜTÇE VERMEK KANUNUN VE KATILIMCILIĞIN BİR GEREĞİ

Facebook'ta paylaş
26/08/2021 , 14:41:27

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber, Gaziemir Belediyesi’nin 2022 Yılı Bütçe Görüşmeleri öncesinde bir açıklama yaparak; 2022 Bütçesi’nde, belediyenin öngördüğü 5 yıllık stratejik planı çerçevesinde ödenek ayrılması gerektiğini ifade etti. Berber “Bu kent konseylerinin kuruluşu, görev ve yetkilerini düzenleyen 5393 sayılı kanun ve katılımcılık ilkesinin de bir gereğidir” dedi.

 “Nedense geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde bu durum göz ardı edilmiş ve 2021 yılı için Gaziemir Kent Konseyi’ne sıfır bütçe ayrılmış. Bu görev ve yetkilerimizi düzenleyen yasaya aykırı. Bizden önceki yönetim bunu göz ardı etmiş. Bu durum katılımcılığı ilke edinen bir ilçede asla kabul edilemez” diyen Konsey Başkanı Günnur Berber bu sorunun çözümü için tüm taraflara çağrıda bulundu.

Berber şöyle devam etti;

“Gaziemir Kent Konseyi olarak, ilçemizin ileriye gitmesi ve katılımcılık ilkesiyle, sivil toplum kuruluşları ve halkın bir araya gelerek oluşturacağı projelerle, yerel yönetime doğrudan katılımını sağlama görevini üstlenmiş bulunuyoruz. Bu görev tanımı kanunda açık ve nettir. Bakanlığın ilgili yönetmeliğinde de ifade edildiği üzere belediyeler kent konseylerine bütçe ayırma mükellefiyetindedir. Bilindiği üzere Gaziemir Belediyesi 2022 Bütçesi için çalışmalar Eylül ayında, başkanlığın encümene vereceği bütçe öneri taslağı ile bir aşamaya gelecek. Encümende değerlendirilecek bütçe taslağı daha sonra müzakere edilmek üzere Gaziemir Belediye Meclisi’ne sevk edilerek Ekim ayında gündeme gelecek. Meclis taslağının incelenmesi için bütçe komisyonuna havale edilecek ve nihayetinde bu konuda tek yetkili olan Gaziemir Belediye Meclisi’nde karara bağlanacak. Gaziemir Kent Konseyi olarak bütçe görüşmeleri sürecinin her aşamasına dahil olacağımızı ifade etmek isterim. Gaziemir Belediye Meclisi’ni oluşturan CHP, Ak Parti ve MHP meclis grupları ve belediye meclis üyelerimizin 2022 yılın Gaziemir Belediyesi Bütçesi’nde kanun gereği olarak Gaziemir Kent Konseyi’ne bütçe ayrılması konusunda desteklerini bekliyoruz. Bu destek Gaziemir’de katılımcılık ilkesine ve sivil topluma verilen desteğin de bir göstergesi olacaktır.”     

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin