30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 99. YIL DÖNÜMÜ, İZMİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 99. YIL DÖNÜMÜ, İZMİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Facebook'ta paylaş
31/08/2021 , 11:29:22

Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir Valiliği koordinesinde planlanan kutlamalar, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarıyla başladı. Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Kutlama programı kapsamında, hükümet konağında tebrikatı kabul eden Vali Köşger, Orgeneral Sivri ve Başkan Soyer, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katılarak, vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutladı. Tören alanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gönderdiği bayram mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, Hava Savunma Yüzbaşı Orçun Oral tarafından yapılırken, takiben gerçekleştirilen geçit töreni ise tören alanını dolduran vatandaşlar tarafından coşkuyla izlendi.

30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümündeki bayram kutlamaları, Vali Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kabul töreni ile son bulurken, il protokolünün yanı sıra, çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu törende konuşan Vali Köşger, konuklarını; “Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünde; bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusuyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bayramımızı tebrik ediyorum.” sözleriyle selamladı.

30 Ağustos Zaferi’ni, ecdadın bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğu destansı mücadelenin taçlandırılışı olarak nitelendiren Vali Köşger, “30 Ağustos Zaferi gibi bir gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan, ülkemizin bağımsızlığını, kalkınmasını ve modernleşmesini sağlayan cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum. Malumlarınız olduğu üzere zaferler; dünyanın en köklü tarihsel geçmişine sahip milletlerden biri olan Türk milletinin şanlı varoluşunun temel dinamiğini oluşturmaktadırlar. Ve bu zaferlerin önemli bir bölümü ağustos ayında gerçekleşmiştir. Bu nedenle tarihimizde zaferler ayı olarak da bilinen ağustos ayı ayrı bir öneme sahiptir. Türk-İslam aleminin en büyük zaferlerinden Malazgirt Zaferi bu ayda kazanılmıştır. Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Anafartalar, Sakarya ve nihayet 30 Ağustos gibi varlığımızı ve bugünlere gelişimizi yakından ilgilendiren önemli zaferler hep bu ayda taçlandırılmıştır.” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan sürecin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Bir diğer ifadeyle Başkomutanlık Meydan Savaşı, aynı zamanda; bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen kalpleri vatan sevgisi ve imanla dolu şanlı ordumuzun, milletle bütünleşerek gösterdiği büyük kahramanlıkların adıdır; bunun şanlı sonucudur. Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu kalacağının dünyaya bariz bir mesajıdır, 30 Ağustos. Tabi ki; tarihimizdeki bu şanlı zaferler aynı zamanda, vatanın bütünlüğü ve istiklali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun aziz milletimizin neleri başarabileceğinin de en bariz göstergesidir. Ecdadımızın canları pahasına verilmiş oldukları bu mesajları, kazandıkları bu zaferleri insanlarımıza, özellikle de genç kuşaklarımıza objektif bir biçimde öğretmemiz büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi günleri ve etkinlikleri bu bağlamda değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Tarih sahnesindeki yerimizi daha güçlendirmek istiyorsak -ki buna asla tereddüt bulunmamaktadır- tarihimizi bir kültür ve şuur kaynağı haline getirmemiz gerekmektedir. Başka bir ifadeyle; din, vatan, millet ve istiklal kavramlarıyla yoğrulmuş Türk milletinin yaşadığı badireleri ve bunları atlatmak için gösterdiği kahramanlıkları, şehadetini, şühedasını, geçmişine, kültürüne ve bağımsızlığına olan düşkünlüğünü asla unutturmamamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Türk milletinin kahramanlıklarının ve yüksek şahsiyetinin, düşmanlarınca bile takdirle karşılandığını belirten Vali Köşger sözlerine şöyle devam etti:

“Bizi biz yapan bu güzel hasletler ve yüce değerler; sadece gurur dolu mazimizin bir hatırası olarak değil, aynı zamanda aydınlık geleceğimize yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmaya devam etmelidir. Bu topraklarda bugün özgürce yaşayanların, vatanına, milletine, bayrağına, ezanına ve tüm mukaddesatına bir halel gelmesini istemeyenlerin; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve yüce Türk milletinin geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuruna erişmiş istisnasız herkesin bu bilinç ve şuurla hareket edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Bayramı’mızı bir kez daha kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Vali Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger’in, konuklarıyla tek tek ilgilenip hasbihal ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni, geceye özel hazırlanan pastanın kesilmesi ile sona erdi.

 

GAZİEMİR'DEKİ TÖREN

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gaziemir'de de törenlerle kutlandı. Gaziemir Atatürk Anıtı'na Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı'nın çelenkleri koymasının ardından başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Resmi törenin hemen ardından CHP, İyi Parti, Vatan Partisi, Memleket Partisi ve sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar. Törende siyasi partilerin ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Esnaf temsilcileri ve çeşitli dernekler hazır bulundu. Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber ve yeni Yürütme Kurulu üyeleri seçildikten sonra ilk milli bayramda resmi törene katıldı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin