GAZİEMİR MECLİSİNDE BİR AKTARMA ÖNERGESİ DAHA!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR MECLİSİNDE BİR AKTARMA ÖNERGESİ DAHA!

Facebook'ta paylaş
02/10/2021 , 00:15:43

Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında müdürlükler arası bir aktarma daha yapılması yönünde Başkanlık Önergesi daha gündemdeydi.

 

2021 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nde, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ayrılan 1 milyon TL’lik kaynağın Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarılması yönünde Başkanlık Önergesi iki kez oylatıldı. Birleşimi yöneten Meclis 1.Başkanvekili Necati Kırmaz önergenin doğrudan görüşülerek karar verilmesi önerisine Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin “Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi” yönünde görüş ifade etti. CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık ise Meclis Başkanvekili Necati Kırmaz’ın önerisi doğrultusunda görüş bildirdi. Yapılan oylama sonucunda söz konusu Başkanlık Önergesi kabul edildi. Meclisteki ilgili personelin uyarısı sonrasında konu yeniden meclis başkanvekili tarafından yeniden gündeme getirildi. Bu kez Ak Parti ve MHP grup başkanvekillerinin daha önce belirttikleri görüş doğrultusunda bir kez daha oylama yapılarak söz konusu Başkanlık Önergesi incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

GEÇTİĞİMİZ EYLÜL VE TEMMUZ AYI BİRLEŞİMLERİNDE MÜDÜRLÜKLER ARASINDA BÜTÇE AKTARMASI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ.    

 

Eylül ayının son birleşiminde de daha önce Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinde bulunan 500.000 TL’lik kaynağın, Mali İşler Müdürlüğü bütçesine aktarılmasını öngören Başkanlık Önergesi Belediye Meclisi’nde kabul edilmişti.

Geçtiğimiz Temmuz ayının ilk birleşiminde de Park ve Bahçeler Müdürlüğü bütçesinin çeşitli kalemlerinden 2,5 milyon TL’lik kaynak yine Başkanlık Önergesi doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine aktarılmıştı.

 

3 AYDA TOPLAM 4 MİLYON TL BİR YATIRIM BÜTÇESİNDEN DİĞERİNE AKTARILDI

 

Gaziemir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz yıl Ekim ayında bağlanan 2021 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nde tüm müdürlükler için ayrılan paylarda son 4 ayda 4 milyon liralık bütçe kaynağı Başkanlık Önergesi doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ve son olarak Sağlık İşleri Müdürlüğü bütçelerinde azalmalar meydana gelirken, Fen İşleri, Mali İşler ve Destek Hizmetleri müdürlükleri bütçesinde artış meydana geldi. Belediye Bütçesi’nde benzer ihtiyaçlara yönelik ayrılan Transfer Harcamaları kaleminden yıl içersinde meclis kararı olmaksızın karşılanabiliyor.

 

 

MHP İLÇE BAŞKANI KÖKSAL KOÇ’TAN AKTARMALARA TEPKİ

 

Gaziemir Belediyesi 2022 Performans Programı ve 2022 Mali Yılı Bütçe Görüşmeleri öncesinde partisinin görüşlerini açıklayan MHP Gaziemir İlçe Başkanı ve MHP Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanı Köksal Koç müdürlükler arası yapılan bütçe aktarmalarına dikkat çekti.

 

Köksal Koç, Gaziemir Belediyesi yönetimini müdürlükler arası planlama ve koordinasyonu sene başında bütçeye yansıtamadığı yönünde eleştiri getirdi.

 

Köksal Koç yaptığı açıklamada “Transfer işlemlerinin anlık duruma göre plansız, öngörüsüz çalışma yapıldığının en önemli örnekleri olduklarını düşünüyoruz” diyerek Gaziemir Belediye yönetimini eleştirdi.   

 

  

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin