GAZİEMİR MECLİS TOPLANTISINA ‘PROTESTO GİBİ’ RÖTAR!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

GAZİEMİR MECLİS TOPLANTISINA ‘PROTESTO GİBİ’ RÖTAR!

Facebook'ta paylaş
06/10/2021 , 13:05:05

Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı 2.Birleşimi ilginç bir olaya tanıklık etti. Normal saati 18 olarak bildirilen toplantı belediye başkanı ve meclis çoğunluğu bulunmasına rağmen toplanamadı. 

Gaziemir Belediye Meclisi Divan Katiplerinden Ak Partili Tuğba Aksoy divandaki yerin alsa da CHP’li üyeler Nevin Mutlu, Leman Emin toplantıya katılmadı. Divan yedek üyeleri CHP’li Cemal Çalışkan ve Murat Serin'nde meclis salonunda bulunamayınca Ekim Ayı 2.Birleşimi açılamadı.

Oturumu yöneten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda aynı divanı paylaştığı belediyenin yazı işleri sorumlularına danıştı. Belediye Meclisi Toplantı Çalışma Yöntem ve Esasları nedeniyle meclisin açılabilmesi için en az (asil veya yedek) 2 divan kurulu üyesinin meclis genel kuruluna katılmasını öngörülüyor. Başkan Arda bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık’ı yanına çağırarak durumu aktardı. Toplantıya mazeret bildiren CHP’li divan kurulu üyesi Nevin Mutlu, Başkanvekili Ünal Işık cep telefonundan arandı. Apar topar ayağının tozuyla meclis salonuna gelen Nevin Mutlu divandaki yerini almasıyla saat 18'de yapılması planlanan Ekim ayı 2. Birleşimi yarım saat geç açıldı.

 

RÖTARA SEBEP CHP GRUBUNDA RAPOR TARTIŞMASI MI?

 

Ekim ayı 2.Birleşimi öncesinde hukuk komisyonunda kabul edilen önerge sonrası CHP grubunda yoğun tartışma yaşanması, siyasi kulislere rötar protestosu olarak yansıdı. CHP’li 5 divan üyesinin aynı anda meclise katılmamış olması kulislere bu şekilde yansırken, katılmayan üyelerin önceden mazeret beyan ettikleri de ifade edildi. CHP’li divan üyesi Nevin Mutlu mazeretli olduğu halde apar topar çağrılması ve genel kurula gelerek toplantının başlamasını sağlaması, parti grubunu doğabilecek siyasi krizin de eşiğinden dönmesini sağladı.

 

CHP meclis üyesi iken verdiği önerge ile belediye meclis toplantılarında meclis üyelerinin söz hakkının kısıtlanmamasını talep eden Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun önerisi geride kalan dönemler içerisinde Hukuk Komisyonuna havale edilmişti. Meclis üyesi Çağlarsu’nun önergesi Hukuk Komisyonu’nda oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlanması için meclise sunuldu.

 

Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre; belediye meclisi birleşimi öncesi toplanan CHP Meclis Grubu’nda, Belediye Başkanı Halil Arda ve kendisiyle birlikte hareket eden meclis üyeleri söz konusu önergenin meclis toplantı yönetmeliğine aykırı olduğunu ileri sürerek Hukuk Komisyonu raporunun reddi yönünde görüş bildirdi. Çıkan yoğun tartışmaların ardından bir oy farkla Başkan Arda’nın istediği yönünde grup kararı alındı. Meclis üyesinin konuşma hakkı kısıtlanmasını demokratik olmadığı görüşünde olan ve Hukuk Komisyonu raporu doğrultusunda görüş bildiren üyelerden bir bölümü meclis toplantısına katılmayarak tepkilerini gösterdiler.

Belediye Başkanı Halil Arda meclis toplantısı sonunda yaşanan rötar hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Mazeretli olan arkadaşlarımız hakkında da bir şey söylemek istiyorum. 6 tane divan katibimiz var bugün 5 tanesi yerinde yoktu. Nevin (Mutlu) hanıma rica ettik, gerçekten mazeretli olabilir insan ancak Gaziemir Belediyesi'nin divan katibi olmadığı için toplanamayacak seviyeye gelmesi kabul edilemez. Evet mazeretli olabilirler ancak bazı meclis üyelerinin ısrarla katılmaması olmaz.”

  

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin