Buca'da Makedonya rüzgarı esti
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Buca'da Makedonya rüzgarı esti

Facebook'ta paylaş
12/10/2021 , 09:31:45

Bu yıl  9’uncusu düzenlenen Buca Balkan Festivali renkli görüntülerle sona erdi.Buca Belediyesi tarafından merhum Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı İzzet Atan anısına düzenlenen festivale müzik,dans,yöresel tatlar ve otantik kıyafetler damgasını vurdu.

 

Festivalde Rumeli Balkan Derneklerinin standları büyük ilgi gördü.Özellikle İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneğinin standı görülmeye değerdi.Stantta Makedonya Göçmenlerine özgü yöresel tatlılar,börekler,yemekler, objeler ve kitaplar ziyaretçilerin beğenisini gördü.Başta Buca Belediye Av.Erhan Kılıç olmak üzere Rumeli Balkan Federasyon ve Dernek başkanları İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneğinin standını ziyaret edenler arasındaydı.

 

Dernek Başkanı Birol Özkardeşler "Buca Balkan Festivali her yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem geçti.Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve ekibine çok teşekkür ederiz.Derneğimiz standının bu festivalde de ilgi görmesinden büyük mutluluk ve onur duyduk.Kültürümüzü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak konusundaki çabamız bitmedi , bitmeyecek.Geçmişle gelecek arasındaki köprü olmak bize ayrı bir mutluluk ve onur veriyor.Buda gelecek faaliyetlerimiz için bize güç veriyor.Tüm yöneticilerimize ve özellikle kadınlarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum.Birlikten kuvvet doğar diyerek çıktığımız bu yolda kültürümüze hizmet etmeye devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bir tek şeye  ihtiyacımız var o da çok çalışmak" dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin