Gaziemir'in 2022 Bütçesi 285 milyon
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Gaziemir'in 2022 Bütçesi 285 milyon

Facebook'ta paylaş
14/10/2021 , 09:47:17

Bir önceki bütçeye göre Gaziemir Belediyesi bütçesinde yüzde 40'ın üzerinde artış öngörüldü. Geçtiğimiz yıl bütçeden 'sıfır' pay verilen (!) Gaziemir Kent Konseyi'ne, Bütçe Komisyonunun tavsiyesi ve meclis üyelerinin kabul etmesiyle 170 bin liralık kaynaktan yararlanabilmesi imkanı verildi.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber katılımcılık ilkesinin hayata geçirilmesi açısından verilen desteğe teşekkür etti. Bütçenin kabulünden sonra bir açıklama yapan Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber "Kent konseyi gönüllülük esası ile çalışan bir kurumsal yapı. Konsey bünyesinde gönüllü olarak görev yapan Yürütme Kurulu ve alt çalışma gruplarımız Gaziemir için geliştirecekleri projeler için kaynak ayırmak yasa ve yönetmeliğin öngördüğü ancak nedense geçtiğimiz yıl göz ardı edilen bir durumdu. Bu yanlışın Katılımcılık ilkesi açısından düzeltilmesi gerekiyordu. Bu yönde yaptığımız çağrı ve önerilerimize duyarlılık gösteren Belediye Meclisimize ve parti gruplarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir için hep birlikte çalışacağız" dedi.

75 performans hedefine bağlı 76 faaliyet ve projenin öngörüldüğü 2022 Yılı Performans Programı ve Mali Yılı Bütçesi’nin kabul edilmesinden sonra teşekkür konuşması yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Performans Programı’nın gerçekleşmesi için çok çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

Partisinin meclisi grubuyla birlikte, 2022 Yılı Performans Programı ve Mali Yılı Bütçesi’ne çekincelerini ortaya koyarak ‘Hayır’ oyu veren Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca “Kırıkkaya Vakası” olarak adlandırdığı belediyeye ait taşınmazın icra yoluyla satılma işlemini gündeme taşıdı. Başkan Arda’yı dava dosyasında aceleci davranarak belediyenin çok değerli arsasını kaybetmesine yol açtığını ifade ederek iş bilmezlikle suçladı. Başkan Arda ise davanın çok önceden kaybedildiğini ve yasal faizlerin durdurabilmek için böyle bir işlemi yaptıklarını savundu. Ak Parti ile birlikte 2022 Yılı Performans Programı ve Mali Yılı Bütçesi’ne “Hayır” oyu veren MHP Grubu ise tadilattaki AKM’ye yapılan harcamaların yüksekliğinden yakındı. MHP Parti Meclis Grup Başkanvekili Selahattin Şahin “Bu kadar yüksek bir tadilat bedelini üstleneceğimize binayı yıkıp, katını da arttırarak yeniden yapsak daha karlı çıkardık” dedi. MHP Grup Başkanvekilinin eleştirisine cevap veren Başkan Arda “AKM’ye 6,5 milyon lira civarında bir harcamayla yeniliyoruz. Yeni bir bina yapsak bize 12,13 milyon liraya mal olurdu” dedi.  

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin