“TUNÇ AMCA BİZE DE YARDIM ETSİN” DİYEN ÖRENCİLER, GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NDEN YARDIM İSTEDİLER.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

“TUNÇ AMCA BİZE DE YARDIM ETSİN” DİYEN ÖRENCİLER, GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NDEN YARDIM İSTEDİLER.

Facebook'ta paylaş
18/10/2021 , 12:09:10

     Okulları depreme dayanıksız olarak tespit edilen, eğitim yılının başlamasıyla birlikte Gaziemir 9 Eylül İlkokulu’na nakledilen Beyazevler Mevlüt Aysun Özer İlkokulu öğrenci ve veliler servis yönünden büyük sıkıntı yaşıyor. 1.2.3. ve 4. Sınıf öğrencileri başka bir mahallede Öğlenci olarak eğitimlerini sürdürseler de veliler ise karşılaştıkları servis maliyeti yönünden hayli dertliler. “Çocuklarımız aynı mahalledeki okullarına yürüyerek gidip, gelirken şimdi okullarının depreme dayanıksız olduğu tespit edilince 4 kilometre ötedeki başka bir mahalleye servisle gidiyorlar. Servis ücretleri iki, üç çocuğu olan aileler önemli bir maliyet oluşturuyor.  Belediyelerimizden yaşanan bu soruna çare olmasını istiyoruz” diyen veliler yetkililerden yardım istediler.

     “Tunç Amca bize de yardım etsin” diyerek tüm sınıflardan ‘ücretsiz servis istiyoruz’ yazan dilekçeleri için imza toplayan Mevlüt Aysun Özer İlkokulu Öğrencileri, yetkililerin haberdar edilmesi ve çare bulmaları içi, sosyal medyadan tanıdıkları Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber’den yardım istediler.

     Öğrenicilerin isteklerini içeren imza dilekçelerini teslim almak için 9 Eylül İlkokulu’na giden Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber öğrenicilerin isteklerini yetkililere ileteceği konusunda söz verdi. Konsey Başkanı Berber “Beyazevler Mahallesi Mevüt Aysun Özer İlkokulu öğrencileri ve velileri hiçte beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Mahallelerindeki okula yürüyerek gitmek varken şimdi bir başka mahalleye okumak için gitmek zorundalar. Evet geçici bir süre belki ancak. Beyazevler’den, 9 Eylül’e gitmek özellikle 1. ve 2. Sınıf öğrencileri açısından çok kolay değil. Veliler Anayoldan, Esbaş İzban İstasyonu, Kahramanlar ve  Önder Caddesi üzerinden çocuklarını her gün okula yolcu etmek zorunda kaldılar. Bir de bunlara hiçte hesap etmedikleri servis ücreti eklenince iyice zor durumda kaldılar. Ortada mücbir sebep var. Başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm yetkilileri bu soruna duyarlı yaklaşacaklarına inanıyorum. Bu soruna çözüm bulmak gerekiyor. Gaziemir Kent Konseyi olarak bu sorunun çözümü için gerekli temasları sağlayacağız” dedi.    

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin