“Aman bre deryalar” Seydiköylüler Derneği THM Korosu çalışmalarına neşeli başladı.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

“Aman bre deryalar” Seydiköylüler Derneği THM Korosu çalışmalarına neşeli başladı.

Facebook'ta paylaş
05/11/2021 , 10:21:33

Gaziemir Seydiköy’ün yaşam kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak üzere kurulan ve 2010 yılından beri çok sayıda etkinliğe imza atan Seydiköylüler Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

 

Dernek bir yandan yıllar önce oluşturduğu ve tiyatro topluluğu ile yeni oyununa hazırlanırken diğer bir yandan da yine yıllardır sahne alan Türk Halk Müziği Korosu da çalışmalarına start verdi. Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu Mustafa Seyhan Kurağ’ın yönetiminde haftada 2 gün 2 ayrı grupla prova yapıyor. Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu da Ali Hikmet Gökçen yönetiminde prova çalışmalarına başladı. İlk prova çalışması hayli neşeli geçerken, Dernek Başkanı Hakan Süvari ve koro üyesi Berrin Süvari’nin torun sevinci var olan neşeyi daha da arttırdı.

 Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari kenti yönetenlerin başta Seydiköylüler olmak üzere ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına destek olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Süvari  “Bu süreçte herkes kendine yakışanı yapıyor ve yapacaktır. Seydiköylüler Derneği olarak bizlere yakışan kültürümüze sahip çıkmak, sanatsal ve sosyal faaliyetlerde bulunmak. Yıllardır bunun için gönüllü olarak çalışıyoruz. Yaptığımız ve öncülük ettiğimiz faaliyetlerde de başarılı olduğumuz herkes tarafından takdir ediliyor. Biz bildiğimiz yolda faaliyet ve etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.

 

Mübadelenin 99’uncu Yıldönümü nedeniyle yeni sezonun repertuarını Rumeli Türküleri ağırlıklı bir konser programı hazırladıklarını ifade eden Başkan Süvari “Ali Hikmek Gökçen hocamızın yönetiminde Gaziemirlilere güzel bir konser vermek için çalışıyoruz. Bu yıl koromuza katılmak isteyenlerin ilgisi de bizleri ziyadesiyle de mutlu ediyor”dedi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin