WRO’DA BAŞARI, YİNE BAHÇEŞEHİR’DE
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

WRO’DA BAŞARI, YİNE BAHÇEŞEHİR’DE

Facebook'ta paylaş
21/12/2021 , 13:34:30

18-19 Aralık 2021 tarihlerinde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA içerik geliştirme ekibi ve Bilim Kahramanları Derneği koordinesinde düzenlenen “Climate Squad/ İklim Takımı” temalı “Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye ’RoboKodlar İklim Krizi İçin Buluşuyor’ İzmir Özel Turnuvası” İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

Turnuvada, Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Ortaokul öğrencileri, koçları Elvan ARAS rehberliğinde Yıldızlar Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu UNITAS takımı yarışmaya “Fidan Dikici” projesi ile katıldı. Projeyi Arduino sensörlerini kullanarak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vererek, güneş enerjisiyle çalışan, otomatik bir robot tasarladılar.

UNITAS takımının tasarladığı bu robot mesafe sensörünü kullanarak fidan dikimi için uygun mesafeyi ayarlıyor. Ayrıca bu robot kullandıkları toprak-nem sensörü sayesinde toprağın nemini de ölçüyor.

UNITAS takımı çalışmaları sırasında Orman İşletme Şefliği ile görüşme sağlayarak orman yangınları, fidanların, ağaçların ekimi ve bakımı konusunda bilgi aldılar. İyi bir araştırma ve geliştirme sürecinden sonra titizlikle projeyi hazırlayan UNITAS takımının başarısı kaçınılmaz oldu.

ÇEVREYE DUYARLILIĞI, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İLKE EDİNEN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ

Dünyayı tehdit eden iklim krizine karşı duyarlılıkla bir çözüm geliştiren UNITAS takımını kampüs müdürü Ufuk ÖZBAŞ tebrik ederek, “Sürdürülebilirlik kavramını öğrencilerimize erken yaşta aşılamayı hedefleyen eğitim programlarımızla çevreye duyarlı gençler yetiştiriyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizin, meslekleri ne olursa olsun her alanda sürdürülebilirliği ilke edinmeleridir. Bahçeşehir Kolejleri geleceğe uyum sağlama konusunda harekete geçerek önemli bir sorumluluk üstleniyor.” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MODÜLÜ BAHÇEŞEHİR MÜFREDATINDA

Bahçeşehir Kolejlerinde, Okul Öncesi ve İlkokuldan başlayarak İklim Değişikliği Modülü ders programlarına entegre edilmiştir. Uygulanan “İklim Değişikliği Modülü” ile Master derslerinde öğrenciler problemlerin farkına vararak çözüm yolları arıyorlar. Öğrenciler üretilen çözümleri Kodlama ve Robotik derslerinde disiplinler arasında çalışarak hayata geçiriyorlar.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin