GÜLE GÜLE GÜZEL ADAM
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

GÜLE GÜLE GÜZEL ADAM

Facebook'ta paylaş
27/12/2021 , 20:38:08

Gaziemir’in yetiştirdiği saz üstadı ve müzik adamlarından Nusret Taşçı bir süredir mücadele ettiği amansız hastalıkla mücadelesini kaybederek yaşamını yitirdi.

Gaziemir’in eski yerleşim adı olan Seydiköy’ün kültürel anlamda da yaşatılmasına müzikleriyle katkı veren Nusret Taşçı ardından da bu konuda iki eser bıraktı. Nagihan Uyanıker’in aynı adlı şiirini besteleyen Nusret Taşçı Seydiköy Türküsü’nü ardından da Seydiköyün Treni adlı eserini bıraktı. Gaziemir’in kültürel yaşamının gelişmesinde kilometre taşı olan Nusret Taşçı açmış olduğu Umut Müzik Evi ile ilçede çok sayıda 7’den 70’e enstrüman eğitimi almasında öncü rolü oynadı. Seydiköylüler Derneği bünyesinde oluşturulan Seydiköylüler Türk Halk Müziği Korosu’nda Gaziemirlileri bir araya getiren Nusret Taşçı yetiştirdiği ekiplerle çok sayıda konser verdi. Seydiköylü Mahalli Sanatçı Nusret Taşçı’nın vefatı başta ailesi ve yakınları olmak üzere O’nu tanıyan tüm Gaziemirlileri derinden üzdü.

 

Merhum sanatçı Nusret Taşçı Gaziemir Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa Gölcükler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Taşçı’yı son yolculuğuna ailesi, yakınları başta olmak üzere Gaziemir Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürü Selim Sadık, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen, Seydiköylüler Derneği Başkanı hakan Süvari, Gaziemir Gençlik Spor Başkanı Ulaş Şırlancı, Gaziemir Belediyesi başkan yardımcıları Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz Derinsu, Aslı Özgür, İzmir Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, CHP Gaziemir’in eski başkanlarından Yüksel Demirsoy, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili ve Başkan Adayı Adem Balkaya, siyasi partilerin ilçe yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından uğurlandı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin