GAZİEMİR VETERİNERLİK’TE ÇEKİLEN ŞOK EDİCİ FOTOĞRAFLAR KARAKOLLUK OLDU!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

GAZİEMİR VETERİNERLİK’TE ÇEKİLEN ŞOK EDİCİ FOTOĞRAFLAR KARAKOLLUK OLDU!

Facebook'ta paylaş
25/02/2022 , 11:03:46

     Duyarlı vatandaşlar bir can dostunun tedavisi için Gaziemir Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’ne haber vermesiyle başlayan süreç Gaziemir Karakolu’nda bitti.

 

     Sokakta besledikleri can dostunun akıbetini merak eden mahalle sakinleri aynı mahallede oturan komşuları Eda Sheldon’dan da yardım istediler. Aynı zamanda Yerel Hayvan Koruma (YHK) Görevlisi olarak görev yapan Eda Sheldon bunun üzerine Gaziemir Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne gitti. Daha sonra karşılıklı şikayetleri üzerine Gaziemir Karakolu’nda verdikleri ifadelere de yansıyacak olan olaylar ve iddialar şöyle gelişti;

 

Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yerleşkesinde söz konusu can dostu ile ilgili nasıl bir işlem yapıldığını öğrenmek isteyen YHK Görevlisi kendisini görmek istediği yetkililere iletti. Söz konusu sokak hayvanının hasta olduğu için yerinden alındığını ifade eden yetkililer tedavi edileceğini söylediler. Bunun üzerine can dostunun tedavi için muayene ve tahlillerinin yapılıp yapılmadığını soran YHK Görevlisine yetkililer Hemogram (Kan Tahlili) cihazlarının bozuk olduğunu bildirdiler. Sokak hayvanlarının tutulduğu ve tedavi altında alındıkları merkezin kötü ve olumsuz şartlarda olduğunu ifade eden YHK Görevlisi can dostunun kendisinin ait olduğu sokağa bırakılarak tedavisinin bizzat kendisi tarafından karşılanacağını iletti. YHK Görevlisinin uyarısıyla söz konusu can dostu alındığı yere geri götürüldü. Veterinerlik yerleşkesinde sokak hayvanlarını tutulduğu alanda inceleme yapan YHK Görevlisi Eda Sheldon gördüğü manzara karşısında şok oldu. 1 metrekare ve daha küçük alanlarda çok sayıda köpeğin aynı yerde tutulduğunu gözlemleyen YHK Görevlisi, tutuldukları alanda hayvanların sağlığını tehdit edecek şekilde bakımsız olduğunu tespit için cep telefonuyla fotoğraflarını çekti. Daha sonra alandan ayrılmak isteyen YHK Görevlisi Eda Sheldon’ın önünü kesen güvenlik görevlisi H.B. söz konusu fotoğrafları cep telefondan silmeden alandan ayrılamayacağını ifade ettiği iddia edildi. Güvenlik görevlisine tepki gösteren YHK Görevlisi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Yerel Hayvan Koruma Yetkililerine bu yetkiyi verdiğini hatırlattı. YHK Görevlisi kamuya ve ziyarete açık bir alanda bu konuda ayrıca bir uyarı yazısı da bulunmadığını ifade ederek cep telefonundaki fotoğrafları silmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine güvenlik görevlisinin bu konuda veteriner müdürünün böyle emri olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.S.’ye durumu aktaran YHK Görevlisi bu durumun yasal olmadığını, kendisinin hürriyetinden alıkonulamayacağını polisi arayıp şikayetçi olacağını ifade etti. Bunun üzerine olaya yerine çağrılan polisler konun taraflarını karakola davet ettiler. Gaziemir Polis Karakolu’nda taraflar birbirinden şikayetçi olduklarını belirterek ifade verdiler.

     Şikayete konu olayla ilgili Gaziemir Karakolu’nda ifade veren Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.S. ifadesinde; Güvenlik Görevlisinin yanına gelerek, uyarılarına rağmen YHK Görevlisi Eda Sheldon’ın cep telefonu ile çok sayıda fotoğraf çektiğini ne yapması gerektiğini sorması üzerine polisi aramasını söylediğini, çekilen fotoğrafların kurumu zor duruma düşürmek için kullanılabileceği gerekçesiyle cep telefonundan silmesini istediğini suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Görevini yaptığını söyleyen E.S. kendisinin de karşı taraftan davacı olduğunu ifade etti. 

     Karakola giderek gördüğü muamele karşısında yasal haklarını sonuna kadar savunacağını ifade eden YHK Görevlisi olarak görev yapan Eda Sheldon 11 Şubat 2022 günü meydana gelen olayın Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün kamera kayıtlarının da incelenmesini talep ederek ilgili kişilerden davacı olduğunu ifade etti.     

     Olay ve olayla ilgili olduğu ileri sürülen kişilerin CMK’nın 147 ve 234. Maddelerine uyarınca ifadesi alan polisler durumu ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na sevk ettiler.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin