Başkan Soyer Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu'nu ağırladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Başkan Soyer Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu'nu ağırladı

Facebook'ta paylaş
02/03/2022 , 10:36:11

Ziyarette barış vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ve İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı'yı ağırladı. Görüşmede siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar görüşüldü, kentler arasındaki dayanışmanın önemine ve barışa vurgu yapıldı.
 
Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ve Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Görüşmede İzmir ile Polonya arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi ele alındı. Başkonsolos Witold Lesniak, İzmir'de iş dünyası ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını ve yatırım olanaklarını değerlendirdiklerini söyledi. İşbirliğini yerelde de sürdürmek istediklerini aktaran Witold Lesniak, “Dünya küçülüyor. Sürekli yeni sorunlar çıkıyor. Örneğin covid pandemisi. Dünyadaki bu gelişmeler üzerine, kişisel ilişkilerimizi yeniden inşa etmeliyiz” dedi. Dünyada yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Lesniak, ziyaretleri sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünü duyduğunu ve bu sözün herkesin mottosu olması gerektiğini söyledi.

“Kentler arasında dayanışma önemli”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Polonya kentleri ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Soyer, yalnızca kültür sanat alanlarında değil, iklim krizi ve halkların yaşadığı yoksullukların çözümüne yönelik de yol haritaları üzerinde çalışmanın gerekli olduğunu ifade etti. Başkan Soyer, “Polonya yerel yönetimleri ile birlikte çalışarak birbirimizden bir şeyler öğrenebiliriz. Örneğin mülteci konusu sizin için yeni bir kavram. Ama İzmir bu konuda son derece deneyimli. Kentler arası dayanışma çok önemli. Kentlerin orduları yok. Elimizde sadece 'barış' var” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin